Leze na mě angína, můžu použít třeba takový panadol?A co na krk? Jaké obyčejné léky proti chřipkám, angíně a nachlazení může celiak?
Vloženo 02.03.10 22:46
Co strepsils? Odpoví mi tu někdo?
Vloženo 03.03.10 17:28
Ahoj, obyčejný Panadol se může. Dobrý je také rozpustný Panadol Rapide. Na bolesti v krku kupuji Hexoral ( cucá se několikrát denně, je i pro děti ), je levnější. To jsou moje zkušenosti. Hodně zdraví všem přeje Soňa.
Vloženo 03.03.10 18:45
Pro Efku:léky mají tu výhodu,že je v příbalu uvedeno složení.Pokud je tam nějaký škrob,tak dnes bývá i uvedeno o jaký se jedná.Jak už tady bylo napsáno v jiném vlákně, je potřeba se důsledně vyvarovat léků(i přírodních)na "posílení" imunity.Zdraví "franta".
Vloženo 03.03.10 19:21
Na bolesti v krku beru strepsils nebo septisan, na bolesti hlavy ataralgin.
Vloženo 03.03.10 20:19
ahoj,může se i ibalgin 400?mívám často silné bolesti hlavy
Vloženo 10.03.10 17:39
Ahoj, "franto", prosím co znamená že se máme vyvarovat léků na posílení imunity ..? Díky
Vloženo 14.03.10 23:33
Pro Míšu:V tomto tématu je o tom už dost napsáno,projděte si starší témata.Obecně-celiakie je autoimunitní onemocnění a při všech autoimunitních onemocněních se nesmí stimulovat imunitní systém(ani přírodními,ani "chemickými"prostředky)-vede to jen k zvýšené produkci "škodlivých"protilátek.Celiak může "posilovat"jen dobrým dodržováním diety a vyváženou stravou,bohatou na přírodní vitaminy.I použití potravních doplňků je problematické.Jednak "nemocné"střevo hůř vstřebává všechno(i ty složky z doplňků),jednak některé potravní doplňky můžou obsahovat látky ,které imunitní systém stimulují(dráždí)k vyšší produkci.Zdraví"franta".
Vloženo 15.03.10 09:58
Dobrý večer. Děkuji za vyčerpávající info p. Franto, také se snažím číst odborné články, ale Vy víte prostě všechno, kam všude na ty informace chodíte? A co glutation, kterého je při autoimunitních nemocech v játrech nedostatek, ten by se mohl? Hodně je ho v syrovátce-působí příznivě na střeva, ta by byla vhodná? Pořád hledám způsob, jak bych mohla synův zdravotní stav zlepšit. I.
Vloženo 21.03.10 22:13
počítač je pomalý, omylem jsem to poslala 2x
Vloženo 21.03.10 22:15
Pro Irenu:Glutation(glutathion)je tripeptid(enzym),který má antioxidační účinky.K používání enzymů,v souvislosti s celiakií se Dr.Utěšený ve své předloňské přednášce vyjádřil negativně.Ovšem pokud Váš syn syrovátku snáší,není důvod mu ji nedávat-může ale obsahovat zbytky laktózy a kaseinu a to každý celiak snáší jinak.Koncentrované "tabletky" používají hlavně sportovci, jako zdroj aminokyselin,k zvětšení svalové hmoty.O nedostatku tohoto enzymu by měl rozhodnout lékař.Víc o tom nevím,ale v souvislosti s "posílením"imunitního systému o tomto enzymu slyším poprve. Zdraví "franta".
Vloženo 21.03.10 23:23
může celiak zinek?
Vloženo 03.06.10 18:21