V poslední době mi již 3 lidé nabízeli pro syna s BL dietou(coeliaka) výrobky Aloe-vera.Máte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za pdpovědi Eva
Vloženo 12.02.04 07:58
S výrobky aloe vera mám osobní zkušenosti a pomohly mi s mým atopickým ekzémem a také s ženskými problémy.
Vloženo 22.07.04 15:49
Slyšela jsem, že asi patnáctiletému chlapci s coeliakií, který výrazně neprospíval, začali rodiče dávat 3 měsíce aloi-vera aniž o tom informovali lékaře. Ten po této době z krevních testů zjistil výrazné zlepšení. Pa teprve mu rodiče řekli o aloi-vera. Tento lékař se prý rozhodl na skupině svých pacientů tento přípravek vyzkoušet.Protože i já k tomuto lékaři s dcerou chodím, chci se ho na toto zeptat a domluvit se, zda by mohla dcera do této skupiny. Pokud ne rozhodně to zkusím sama. Už jsem si tento lék objednala.
Vloženo 05.08.04 10:14
Můj syn má také vzácný druh ekzému a poradili nám mazat si ruce čerstvým olejíčkem. Chtěla bych mu tuto rostlinu sama pěstovat. Neporadíte mi někdo, kde sehnat sazenice pravé Aloe ? Děkuji Mária
Vloženo 28.04.05 18:51
pro Márii: Pravou aloe (tedy Aloe Vera) určitě je možné sehnat, např. v Hornbachu, a doma pěstovat (viz. stranky http://www.zdraviastyl.net). Nebo se zkuste pozeptat v květinářství. Ale co vím, tak k léčení se používá pouze Aloe Vera Barbadensis Miller a tu jsem u nás ještě nikde neviděla.
Vloženo 01.05.05 09:33
Aloe Vera Barbadensis Miller se pěstuje pouze na plantažích v Brazilii a podobně a je opravdu jediná,která se využívá do kosmetických přípravků a vyrábí se z ní Aloe gel a ten se užívá vnitřně a napomáhá odstranit mnoho zdravotních problémů.Můžu zaslat i dokumentaci.
Vloženo 03.06.05 22:47
Už Kleopatra znala hojivé účinky Aloe vera. Je to fantastický balzám na naše nitro. Má úžasný hojivý účinek.Svým složením zabezpečuje uvolňování hlenů a jiných odpadních látek ze sliznic, odstraňuje bolesti žaludku, pankreasu, pomáhá při bolestech při močení.....Je dobré na popáleniny, obklady na rány, při lupence, na jizvy, kožní nemoci.
Aloe bychom měli používat všichni v co největší míře.
Vloženo 12.06.05 12:46
Ta aloe,kterou máme u nás v kvetináči se používá pouze na spáleniny a škrábance a pod. Pokud dítě trpí ekzémem je potřeba to čistit zevnitř na to je lepší pít aloe vera gel a stříkat 83%aloem spr.první pomoci a mazat čistou vazelínou kosmetickou.Pokud budete chtít zašlu vám ke všemu materialy a můžeme podiskutovat mám s tím velice dobré výsledky,ale chce to vydržet. v.nech@sezmam.cz
Vloženo 13.06.05 19:59
Pro Terezu: Už jsem to tady psal několikrát-většina lidí si pod pojmem posílení imunity představuje,že imunitnímu systému"narostou svaly".Ve skutečnosti je to jinak-imunostimulací,se dosáhne "rodráždění"imunitního systému a tím i zvýšení produkce protilátek.Jenže imunitní systém při celiakii je neustálým "bojem s lepkem"jednak "vysílený"(přetížený) a jednak vyrábí protilátky které škodí vlastnímu tělu(nejen sliznici tenkého střeva)-dá se říct,že je "pomatený".Tuto "pomatenost" si bohužel "pamatuje nadosmrti".I když je celiak na dietě(stejně jen "balancuje" na hranici přípustného množství konzumovaného lepku-gliadinu),imunostimulací dosáhne jen zvýšení tvorby i nežádoucích protilátek.Jinak je to,jak napsala ala-používání imunostimulátorů může vést ke zbytečnému nadužívání prostředků,které jsou neceliakům (aspoň částečně )ku prospěchu.Je na lékařích(skutečných odbornících),aby ve zvláštních případech rozhodli,co je pro pacienta s autoimunitní chorobou v jednotlivém případě přínosnější.Bohužel pod vlivem masivní reklamy se lidé snaží "posilovat"a "pročišťovat"-hlavně svoji peněženku-(možná aby si nějak "omluvili"svoje "přestupky"proti životosprávě). Zkuste si o přírodní léčbě přečíst tento článek http://polach.blog.idnes.cz/c/124474/Co-je-prirodni-to-je-zdrave-Opravdu.html . Poznámka-nejsem členem Sysifa Abych to shrnul-správně fungující imunitní systém „posilovat“nepotřebuje a „nemocný“ nesmí –spíš se musí jeho „bláznivost“tlumit.Je jedno,jestli prostředky ke stimulaci jsou „chemické“,nebo „přírodní“-aloe vera je účinný přírodní imunostimulátor,podobně jako echinacea(viz diskuzní příspěvek Nikity).Zdraví „franta“.
Vloženo 06.05.10 12:57
No bych řekla, že Aloe imunomoduluje. Pracuji s gelem už 8let a výsledky jsou velmi dobré, je to asi od člověka každý jsme jiný.Ale pokud funguje imunitní s. tak funguje všechno.Je sposta lékařů, kteří s Aloí pracují a mají dobré vysledky dá se to i zkonzultovat. Tak pokud bude mít někdo zájem ozvěte se. Jinak se tam místo Aloe dají použít i jiné produkty.Věra
Vloženo 06.05.10 13:57
Ahoj tak po dlouhem hledani jsem nasel v nemecku jeden specializovany obchod na prodej seminek lecivych a ruznych dalsich rostlin a maji tam i Aloe vera barbadensis zkusil jsem si je nechat poslat a fakt to prislo mam 4 sacky po 10 seminkach uz jsem 10 z nich zasadil tak uvidim kolik se jich chytne :-)
Vloženo 09.06.10 21:24