Dobrý den, poraďte mi, naše 3-letá dcera trpí průjmy, tak 1x za den má řidčí stolici (spříše měkkou) normální barvy, někdy úplný průjem, někdy normální. Max. "kaká" 2-3x za den, ale většinou jen 1x. Dětská lékařka nám odebírala krev na alergii - mléko a lepek. Obojí vyšlo v pořádku, ale přesto nás raději ještě objednala na dětskou kliniku do gastro poradny. Mám se obávat toho "nejhoršího" - celiakie ? Malá kromě toho žádné jiné příznaky nemá, chudokrevná není, papá až velmi dobře, na váze neubývá, prospívá, exém také nemá. Když byla malá, říkali jsme jí, že "kaká" jako králíček (tak 3x-5x denně dělala malinkaté "bobíčky"). Při změně prostředí okamžitě dostala průjem. Moc děkuji za příspěvky Alena
Vloženo 31.03.10 09:44
Pro Alenu:Můj děděček říkával:"Prosit plakat a nadávat se má ,až se ví proč a utíkat dokud je čas".Věřím,že to dobře dopadne, celiakie je sice vážná záležitost,ale není to to nejhorší.Důležité je,aby se bezpečně vyloučila,nebo potvrdila.Nejhorší je nedržení diety(při celiakii).Držím palce.Zdraví"franta".P.S.Dejte vědět,jak to dopadlo.
Vloženo 31.03.10 09:56
Milý Franto, moc děkuji za podporu. Na gatro nám sdělili, že malá celiakii zřejmě nemá. Všechny testy vyšly negativní a proto jí ani nedělali vyšetření střev. Měli jsme 4 týdny dietu bez mléka, ale ani v tomto jsme nebyli úspěšní. Prý se pravděpodobně jedná o batolecí stolici, která se jaksi trochu protáhla. Snad do předškolního věku by se mělo vše upravit. Pravdou je, že při jakémkoli stresu má ihned průjem, takže bude zřejmě trošku "na měkko". Ještě jednou děkuji a jsem ráda, že jsem "ty kalhoty" nestáhla ještě před brodem. Zdraví Alena K.
Vloženo 18.06.10 14:25
Pro Alenu:I já mám radost,že to tak dopadlo.Věřím,že díky těmto stránkám(díky i jejich provozovatelkám) jste do budoucna dostatečně poučena,kdyby (raději ne)nastaly nějaké problémy.Zdraví "franta".
Vloženo 18.06.10 15:55
Ano tyto stránky,nám dají mnoho rad.Díky
Vloženo 18.06.10 18:09