Diskuze: Co znamená...?

« zpět na přehled témat
autor: Klára

Prosím, nevíte někdo, co znamená: (z krevního obrazu) "Erytrocyty pr. RBC B: 4,93++!" ? Mám celiakii a je taky zajímavé, že "Ig proti TGA a gliadinu negat." Poradíte někdo? Děkuji.

Vloženo 11.05.10 14:30

#1 franta

Zadejte si http://www.ordinace.cz/laboratorni-hodnoty/76/ a tam je tabulka "normálních hodnot".Hlavně by se ale k tomu měl vyjádřit Váš lékař.xxxxxxxxxx ???Mám celiakii a je taky zajímavé, že "Ig proti TGA a gliadinu negat." -jestli držíte dietu,tak je to jen dobře.Zdraví "franta".

Vloženo 11.05.10 19:41

#2 Klára

Právě že držím dietu - přísnou. Jen někdy se stane, že ne mojí vinou sním něco ne 100% bzl. (když např. vaří mamka a dá tam něco, čím si nejsem úplně jistá, když to zpětně čtu). Právě že lékař říkal, že Ig proti TGA a gliadinu negativní je popírající moji celiakii, ale když jsem se zeptala, jestli by to mohlo být i tím, že třeba držím tu dietu fakt poctivě, tak říkal, že ano.

Vloženo 15.05.10 16:29

#3 franta

Pro Kláru:Z toho,co jste napsala,usuzuji,že nemáte potvrzenou diagnózu celiakie(K 900).Jak je to s Vámi?Poznámka-proč by se měl doktor divit,že nemáte protilátky-při správně držené dietě(u celiakie),nepřítomnost protilátek potvrzuje,že dietu držíte správně.Zdraví "franta".

Vloženo 15.05.10 17:55

#4 Klára

Diagnózu celiakie mám potvrzenou na základě biopsie dvanáctníku.

Vloženo 26.05.10 11:16

#5 franta

Pro Kláru:Píšu to nerad,ale pan doktor asi opět není úplně v obraze(jinak by se tak neptal a pochválil by Vás,že dietu držíte dobře). Každopádně dík za odpověď.Normálně bych to sem nepsal,ale mojí snaše se nedávno stejně divila jedna "odbornice" z kožního,při zkoumání,jestli ty její "bolačky" jsou Duhring,nebo ne.Jak potom má jeden věřit diagnóze.Zdraví "franta".

Vloženo 26.05.10 12:50

#6 Klára

Přesně tak... taky si někdy říkám..ne každý "odborník" je odborník. Bohužel.

Vloženo 26.05.10 15:19

#7 ala

Franto a na co přišla byl to Duhring ?

Vloženo 27.05.10 21:12

#8 franta

Pro alu:Výsledek vyšetření odebraného vzorku ještě není.Jak bude,tak to sem dám.Zdraví "franta".

Vloženo 27.05.10 22:25

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.