Diskuze: Extrémní únava

« zpět na přehled témat
autor: Marth

Četla jsem, že celiaci se unaví mnohem rychleji, než zdraví lidé. Ale u mě je to poslední dobou opravdu extrém. Probudím se po 13 hodinách spánku a cítím se jako bych makala dva dny po sobě na šachtě a bez přestávky. Během dne mě taky prakticky unaví jakákoliv "námaha", která patří do běžného života. Původně jsem myslela, že ta únava bude jen reakcí na maturu a stres kolem ní, ale po matuře mám už pár týdnů a celou tu dobu jsem akorát prospala. Je tohle normální? Dietu striktně dodržuji už 9 měsíců. Je nějaký lék či vitaminový doplněk, který by mi s tímhle mohl pomoct, nebo musím rovnou za obvodním?

Vloženo 01.06.10 10:58

#1 Adéla

víte, že unava muže být i z přespání? já spát 13 hodin, tak jsem taky mrtvolná...:-) zkuste více sportovat a začít vstávat přibližně ve stejnou dobu, úplně by mělo postačit 8-9 hodin. Snažte se najet na pravidelný rytmus. Maturita je stresové období, stres také udělá své. Jinak na únavu je úžasný mladý ječmen(trochu drazší záležitost). Když se nezlepšíte, jděte k lékaři. Držím vám palce

Vloženo 01.06.10 11:34

#2 Lenka (sestinozka@gmail.com)

přikláním se k názoru Adély, spát 13 hod. je opravdu hodně. Ale taky věřím, že prsotě musíte... Zkuste si nechat odebrat krev na boreliozu. Manže trpěl taky obrovskou únavou, třeba vylezl pár schodů a musel si jít na chvíli lehout a bylo to z boreliozy.Bohužel ji v současné době nepřenáší už jenom klíšťata ale i např.komáři a jiná havěť. Třeba by vám pak stačily antibiotika a mohla byste být v pořádku

Vloženo 01.06.10 11:42

#3 Marth

Adéla, Lenka: No, ono to je tak, že zkouším spát tak "různě". Někdy třeba spím 6 hodin, jindy 8,9. Dnes 13. Pokaždé jsem unavená stejně, takže doba spánku na tohle vliv nemá (co jsem zpozorovala). Adél, ječmen by mi jakožto celiakovi moc nepomohl.:-) :-D

Vloženo 01.06.10 12:40

#4 Adél

Marth, taky jsem celiak a mladý ječmen je pro celiaky vhodný, viz diskuze http://celiak.cz/diskuze/vyrobky/881 (ale chápu, že to zní dost nelogicky:-)

Vloženo 01.06.10 13:11

#5 Lenka

Marth, zkuste si koupit Guarana 800mg. Je to vitamínový doplněk, teda tak jako všechno i na bázi kofeinu,ale nám to doma vždy na takovou tu jarní únvu pomáhá.Věřím tomu, že i tohle příšerný počasí té únavě moc nepomáhá. Ještě jsem jako studentka jedla Lecitin vždy s 1 lžící medu a cítila jsem se fantasticky a pozorovala jsem i podstatně lepší paměť při učení. Bez medu jsem ale nepozorovala účinek žádný, nevím čím je to způsobený,ale bylo to tak.Držím palce, ať se z toho rychle dostanete.Tu boreliozu bych si ale nechala určitě vyšetřit

Vloženo 01.06.10 13:37

#6 Soňa Straková (sona.coeliac@seznam.cz)

Ahoj, vyšetřit u lékaře určitě. Jinak ,jak píše Lenka tu Guaranu nebo Coffit ( vitamíny, minerály a kofein). Ale nevím, jestli tyto dva potravinové doplňky mohou celiaci. Soňa

Vloženo 01.06.10 14:11

#7 Iva

Marth, Já mám v posledních dnech také šílenou únavu, říkám si, zda to není tím počasím. Takhle unavená jsem nebyla ani v zimě. A to jím spoustu vitamínů. Jinak na povzbuzení piju zázvorový čaj. Ne, ten co se koupí v obchodě, ale koupím si čerství zázvor, kousek ho oloupu (cca 1 cm), nakrájím na malé kousky a zaliju vroucí vodou. Docela to funguje na podporu obranyschopnosti a je to 100% přírodní:-)

Vloženo 01.06.10 14:40

#45 Daniel

Ahoj Marth Toto téma tady bylo už hodně rozepisováno dříve jako Smrtelná únava. Pokus se zkontaktovat s adminem, zda to nedohledá. Mě se to nepodařilo, ale dolkážu tě pochopit, jelikož jsem s únavou bojoval více jak rok. Povzbuzovače ti pomohou, ale krátkodobě a potom je únava několika násobně vědší.Mnohé, kofín tbl. projímají. Držím palec Daniel

Vloženo 26.10.10 15:07

#46 hoja

ahojte, pomáhá z těla odstranovat těžké kovy,toxiny a další jedovaté látky,pomáhá odstranit chronickou zácpu,čistí trávící ustrojí,jako probiotikum podporuje tvorbu prospěšných lactobacilů a bifidobakterií,podporuje zdravou krvetvorbu,zvyšuje hladinu hemoglinu,podporuje kožní metabolismus,hojení ran a vředů,posiluje imunitu organismu proti virovým onemocněním,podporuje zdravé funkce reprodukčních orgánů,prospívá celkové regeneraci organismu,zvyšuje energii a vitalitu a další a další věci my ji bereme celá rodinka plus malej má 4 a už jí bere od 1 roku a jsme s ní moooc spokojeni proto posílám dál více se dozvíte zde jsou tam supr články http://chlorellamrmia.blogspot.com/

Vloženo 29.10.10 09:13

#47 Jan

Jděte už s tou reklamou otravovat někoho jiného a ne celiaky. Máme svých problémů dost.

Vloženo 29.10.10 14:29

#48 sylva (malkicova@seznam.cz)

No, paradoxně jste tu s únavou správně,ale asi spíš omylem. Množství bílé mouky,které je v dnešní stravě obvyklé, může vést ve svém důsledku k nepochopitelné únavě organismu.Ale to je velmi zjednodušeně řečeno.Toxiny jsou přenášeny krví do celého těla včetně mozku, orgány jsou jimy přetěžovány a přichází únava.Řešením může být vyloučení nebo aspoň výrazné omezení bílé mouky a mléka ve stravě.

Vloženo 29.10.10 21:39

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.