Diskuze: mám příznaky celiakie??

« zpět na přehled témat
autor: violka (viola.gibb@email.com)

Hezký den, ráda bych vás poprosila o radu. Od listopadu loňského roku mám diagnostikovanou celiakii. Držím dietu, přesto mám spoustu zažívacích potíží - zácpu, pak křeče a průjem, nadýmání (trpím opravdu velkou plynatostí). Nedělá mi dobře syrová zelenina. Jsou to projevy celiakie? Doktor mi řekl, že by to mělo být při dodržování diety už v pořádku a já se proto objednala na kolonoskopii, protože se bojím, že mám třeba ještě króna... budou mi ji ale dělat v narkóze, protože když se o to pokoušeli před několika lety, nešlo to a moc to bolelo.... než mi to budou dělat, chtěla jsem se zeptat někoho, kdo takovou nemocí také trpí, jestli třeba nemám normální příznaky... díky moc

Vloženo 01.06.10 21:50

#1 Helena

Violo, já bych začala nejprve tím, zda máte opravdu správně diagnostikovanou celiakii. Tj. pozitivní protilátky proti tkáňové transglutamináze a po té potvrzenou diagnozu střevní biopsií. Je totiž mnoho pacientů, kteří mají příznaky celiakie, ale jedná se pouze o alergii na lepek, pšenici, či jinou potravinu.

Vloženo 03.06.10 20:25

#2 Maja

Violko, sama jsem silný alergik i potravinový, tak je docela možné, že máte i alergií. Radila bych Vám zajít si na alergologií - za to nic nedáte. I já jsem dodržovala BD a měla jsem zažívací potíže dál, až mi přišli na potravinovou alergií, pochopila jsem proč. Maja.

Vloženo 07.06.10 20:19

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.