Diskuze: vyšetření tenkého střeva u diabetiků

« zpět na přehled témat
autor: Jarka

Vážení, někteří z Vás si možná vzpomínají, jak jsem řešila, zda má dcera diabetička může mít také celiakii. Já mám celiakii a intoleranci kravského mléka. Nechala jsem jí udělat genetické testy a ty vyšly pozitivní. Tak nás objednali na vyšetření do Prahy na dětskou kliniku na Karlově. Dcera žádné potíže nemá, i diabetes je celkem kompenzovaný. V květnu tedy podstoupila vyšetření pod narkózkou. Snášela to bezvadně, nezvracela (z toho jsem měla největší strach). Druhý den jsme šly domů.Výsledky přišly asi za 10 dní a byly negativní. Vím, že to není definitivní, ale jsme obě moc šťastné, že se nemusí "otravovat" s další dietou. Jen jsem byla dost rozčarovaná z přístupu personálu (o vybavení oddělení ani nemluvě). Kdybych neměla z domu připravené pro dceru svačiny, tak nevím, co bych dělala. Věděli, že je diabetička a měli pro ní jen tři jídla za den. Ráno před zákrokem nesměla samozřejmě jíst, glykémii měla 3,8 a já musela třikrát říkat lékaři, aby jí napíchli glukózu, že do devíti a po celý zákrok nemůže být bez jakéhokoliv příjmu. Tak nevím, co by tam s ní dělali, kdybych tam nebyla s ní. No a já si tam volala dopředu, že mám celiakii a jestli budu moci dostat dietu. Že prý samozřejmě. Když jsem si šla pro oběd, tak se mě sestra zeptala, cože vlastně nemůžu při bezlepkové dietě. No a pak se tam s chutí najezte!Možná jsem moc kritická, ale u nás v Jihlavě to úplně jinak vypadá a personál úplně jinak k pacientům přistupuje. Tak asi tak:-) Ale zvládly jsme to, protože jsme holky šikovný:-)

Vloženo 17.06.10 09:53

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.