Jsou poruchy štítné žlázy vždy "autoimunitní nemoc"?? Protože kamarádka má sníženou funkci štítné žlázy a já jí řekla, že by neměla brát léky a přípravky uměle stimulující imunitu aby si neuškodila, takže..neudělala jsem chybu? Ona se o tyhle věci moc nezajímá, tak nechci aby si uškodila...
Vloženo 28.12.10 23:00
Pro d:Při snížené funkci štítné žlázy se jedná o autoimunitní záležitost dost často.Přesnou diagnózu musí stanovit endokrinolog a v případě pozitivity by měl zrovna prověřit i možnou asociaci s celiakií.Zdraví "franta".
Vloženo 02.01.11 15:55
Léky a přípravky uměle stimulující imunitu by neměla brát tak jako tak. Pokud k tomu nejsou zvlášť závažné důvody, např. série závažných operací, onkologické onemocnění nebo tak, nemají se tyto přípravky brát.
Vloženo 03.01.11 22:01
Dobrý den pane "franto", kde jste přišel k informaci, že celiakie a autoimunní thyreoditis spolu souvisí? Ráda bych se poučila. Děkuji
Vloženo 04.01.11 09:31
Neléčená celiakie vyvolává další autoimunitní choroby, tedy i autoimunitní thyreoditis. Čili souvislost je v tom, že pokud se pacient s celiakií neléčí, vyvolá neléčená celiakie další autoimunitní choroby např. chronický zánět štítné žlázy.
Vloženo 04.01.11 21:29
Tak jsem z toho jelen-můj příspěvek se vypařil,ale v podstatě jsem napsal to ,co paní Helena.Chtěl bych jen dodat,že těch možných souvislostí je asi dvacet,přičemž na prvním místě je diabetes I.typu a hned za ním "štítná žláza". Zdraví "franta".P.S.K těm informacíkm jsem "přišel" na odborných přednáškách.
Vloženo 04.01.11 23:57
Díky vám oběma, snažím se vypátrat, jak dlouho mám celiakii. S AIT se léčím 5 let a celiakie byla náhodou diagnostikována vloni.
Vloženo 05.01.11 09:34
Tedy Franto, nechtěla jsem vás nějak zastínit, ale na tyto stránky se dostanu jen občas, zato když jsem "vlítnu", tak to vezmu všechno najednou. Někdy jsem totiž úplně zničená z toho, jak jsou lidé obecně málo informovaní a jaké se sem píšou šílené příspěvky. Mslím, Franto, že mi se ve většině shodneme, protože máme stejné informační zdroje, i když já se snažím stíhat i ty přednášky v Praze.
Vloženo 07.01.11 18:30
Pro paní Helenu:Jsem jen poučený laik.I mně je "na nic"z těch nedostatěčných informací.Zdraví "franta".
Vloženo 07.01.11 20:10
Dobrý den, vše mohu jen potvrdit ,moje dcera má od 2 let "Celiakii" teď v 6 letech začala mít problémy sse štítnou žlázou ...a byla jsem upozorněna lékařkou že semuže přidat časem i diabetes ...takže opravdu radost nad radost ...ale co už .Takdržíme víc nežpřísnou dietu a zbytek budeme vědět dnes jdeme na endokrinologii.Hezký den všem
Vloženo 27.01.12 08:58