Jsem matkou syna, který se dostal do let, kdy navštěvuje koncerty, festivaly a podobné akce. Stává se, že pořadatelé v zájmu zvyšování tržeb,odebírají u vchodu jak pití, tak potraviny. Některé festivaly jsou i několikadenní a syn je chce absolvovat i za cenu hladovění či porušení diety. Máme na výběr? Kam až může pořadatel podobných hudebních akcí zajít, můžeme se v rámci zrovnoprávnění bránit?
Vloženo 15.05.07 22:55
Ani se mu nedivím, že se chce těchto koncertů účastnit. Ale nějak se mi nezdá, že by se nešlo s pořadatelem domluvit?! Chápu, do areálu nechtějí pouštět lidi se zásobava alkoholu, ale jídlo?! Gór, když osvětlí svoji situaci?! Určitě bych se zkusila domluvit s pořadatelem...
Vloženo 16.05.07 10:52
Sama asi víte jak se kluk v pubertě přiznává k jistému handicapu. V restauraci už odmítá jíst, po zkušenostech kdy se jeho omezení stalo tématem probíraným i mezi hosty a nepochopeným u obsluhy. Vysvětlujte něco ochrance.Vloni jsem mu do bundy poschovávala oříšky a doufala že mu po prohledání batohů nepůjdou do kapes.
Podobné téma se řešilo na http://www.blisty.cz/art/18530.html ale tam šlo o pití, které si může každý koupit, sebrat jídlo celiatikovi, diabetikovi, to podle mého ohrožuje zdraví.Pořadatele jsem oslovila, ale bez odezvy.
Vloženo 16.05.07 11:07
Myslím, že si pořadatelé říkají, že to by přece mohl říct každý, že má dietu a že by pak občerstvení neprodali. Navíc podle mě ani netuší, co celiakie je. Takový přístup mě zaráží stejně jako vás ostatní. Zarazilo mě i to, že zdravým lidem berou pití, to je přece nesmyslné.
Vloženo 16.05.07 14:33
to pití berou proto,protože jsou to potenciální zbraně,jestli vám to přijde divné,tak zkuste po někom hodit 2 litrovou plastovku a uvidíte jak dopadne..:)ne to je samozřejmě vtip.
no já teda nemám zkušenost s několika denníma akcema a podobně,ale řekla bych,že jídlo vám většinou nevezmou.teda mě i když jsem neměla ještě dietu,tak jsme si normálně brali opatky a podobně..takže vzít si bezlepkový je v pohodě..očíšky nebo brambůrky tam jdou sehnat,případně tam bývají ty vařené kukuřice,v těch neni problém a občas jsou i stánky,kde dělají hranolky zvlášť od všeho..jinak asi je lepší si jídlo nechat venku a kdyžtak si pro něho zajít a na koncertě se přece těch pár hodin dáí vydržet,kdyžtak bych volila aspoň hroznový cukr-bombony a podobně..
mimochodem,já osobně se s dietou přiznávám a nesetkala sem se s nějakým nepochopením spíš,že většina lidí řekal jo to má někdo z rodiny nebo ze školy a podobně..spíš se zajímají co a jak..:)
Vloženo 16.05.07 21:14
Dobrý den Jitko,jedná se o dvoudenní festivaly a to bych osobně na hroznovém cukru a chipsech trávit nechtěla. Na rockových festivalech se zpravidla prodávájí opečené buřty, guláš či při troše štěstí kuře/steak s chlebem. Pracovně se na těchto akcích pohybuji, takže vím, že spolehnout se na kukuřici mohu tak na festivalech lidových řemesel, což není to pravé ořechové pro syna :)
Vloženo 20.05.07 18:34
Dobrý den,
zřejmě budu v podobném věku jako je váš syn, dokonce i podobného založení - koncerty a festivaly mám velice ráda!
Nechci nijak ubírat na vážnosti vašeho příspěvku, ale byla jsem odjakživa vedena k tomu - všeho s mírou a hlavně nic nedramatizovat. A z vlastních zkušeností můžu potvrdit, že to tak funguje.
Od mala jsem jezdila na bezlepkové tábory. Protože jsem sportovního založení, nevynechala jsem na základce ani na střední škole ani jeden sportovní nebo i poznávací kurz. Ať už se konaly kousek od domova, na Šumavě, nebo i v cizině, nikdy jsem neváhala. Vždy záleželo jen a jen na domluvě. S radostí musím říct, že si nevzpomínám, že by mi někde nevyšli vstříc.
Od předminulého roku jezdím vždy tak na měsíc jako au-pair k jedné rodině do Německa, v mém věku se chodím bavit už spíše ve společnosti svých přátel než se svými rodiči a nikdy jsem neměla problém. Ať už jsme byli na konzertě, na festivalu, nebo šli jen na večeři, vždy se stačí domluvit, vysvětlit "problém" a je to. Vždyť to je to nejmenší!
Synovi řekněte, že se nemá za co stydět a ať se nebojí říct, proč si musí nést zvláštní potraviny. Stačí málo a lidé bývají vstřícnější, než by člověk čekal! Hodně zdaru :-)
Vloženo 22.05.07 12:42
no tak já jsem samozřejmě myslela hroznový cukr nebo oříšky buď u krítkodobých akcí nebo na zahnání akutního hladu..a jako upřímně jsem byla na festivalech a vždycky se dalo jít někam do města a podobně,kde se dá už něco koupit nebo si zajít na jídlo..v tom vážně nevidím problém.a nebo si vzít jídlo s sebou,takové které se nakazí a chodit se najíst do stanu nebo do auta a podobně..takže tak..:))
Vloženo 22.05.07 20:38
SOK http://www.tojesila.cz/cz/s16/c1594-KAUZA-TOSKANA/n2178-Topite-se-v-problemech
Vloženo 15.10.09 16:33