Dobrý den jsem úplným nováčkem takže ještě skoro nic nevím, chtěla sem se zeptat, všichni mi tvrdí že jsem bledá, může to být kvůli celiakii a postačí když budu brát železo? Taky jsem pořád strašně unavená, ráno vstanu energie mi vydrži asi do odpoledne a pak jsem úplně mrtvá, nemůžu dělat nic aktivního protože na to nemám sílu, nemůžu si jít zaběhat, nejsem schopná doma uklidit, prostě jsme pořád jen unavená, taky občas mívám stavy slabosti, prostě že nejsem ani schopná něco udržet v ruce, ale to nebývá zas tak často. Taky mám diagnostikované migrény. Celiakii mám diagnostikovanou teprve od 6.6. a tak ještě ani nedržím dietu. Tak by mě zajímalo jestli toto všechno může souviset s celiakií a jestli mám šanci když budu držet dietu že to zmizí? Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.
Vloženo 09.06.08 14:42
Tak u mne to tak bylo, ale celiakii mi zjistili asi až za 20let a tak do mne cpali železo a pak až kapačky a nakonec mi diagnistikovali celiakii a po roce mám KO normální
Vloženo 09.06.08 15:18
Příáznaky mohou být k celiakii, po nasazení diety by měla únava zmizet, proč ale ještě nedržíte dietu když vám ji už šestého diagnostikovali ??????
Vloženo 09.06.08 21:48
příznaky tomu napovídají hodně také jsem to tak měla
Vloženo 09.06.08 22:02
oki tak snad to zmizi sem furt jen unavena:(
Vloženo 11.06.08 00:11
Dobrý den,také jsem pořád unavená,hrozně,navíc mám hypothyreozu a trpím depresemi.Dcera má celiakii ale mě se z krve neprokázala,myslíte,že mám zkusit držet dietu?Pamatuji si,že jako dítě mě pořád bolelo břicho,ale nikdy na nic nepřišli a říkali ,že si vymýšlím,jako dospívající jsem měla endometriozu,ale ta s tím asi nesouvisí.Od roku 2001 jsem po lobektomii pravého horního laloku plicního pro bronchiektázie.Ale hubená nejsem.Také chodím často na gastroskopii pro záněty žaludku.Může to souviset?manžel má anémii a taky na nic nepřišli.Bojím se ale začít držet dietu,protože pak už tuplem na nic nepřijdou.Mladší dcera má také problémy a taky se celiakie nepotvrdila.Nechce se mi ale čekat 20 let a pakm zjistit,že mé obavy se naplnily.Je to dilema,jak byste to řešili vy,?Karolína
Vloženo 05.08.08 16:59
Paní Karolíno, jsou vzácné případy kdy se z krve nic nezjistí a celiakie se zjistí až po biopsii, na vašem místě bych si nechala krevní testy udělat znovu a podstoupila bych biopsii, ale rozhodně dietu nezačínejte držet nebo se pak opravdu nic nezjistí.
Vloženo 05.08.08 22:21
ano souhlasim je nutné abyste cela rodina podstoupili biopsii jen tak se da celiakie 100% vyloucit ci potvrdit a pokud ji u vas v rodine uz ma dcera je velmi velka pravdepodobnost ze nebude jedina...jedine vychodisko=biopsie streva...a hlavne do toho vysetreni nedrzet dietu pak by se opravdu nic nezjistilo.
Vloženo 12.08.08 12:40
Moje rada pro "vera"-nejprve vyměňte doktora,potom se nechejte vyšetřit u odborníků.Příznaky ,které uvádíte ,mohou souviset s celiakií,ale taky nemusí-je na doktorech,aby to řešili.Nenechte se odbýt nějakou mastičkou.Zdraví"franta".
Vloženo 19.04.10 05:00
Franto dekuji za radu,jeste pro uplnost informaci - zvetsenou stitnou zlazu taky nemam, nektere zdravotni problemy by se mohly pricist ji, ale krk mam v poradku
Vloženo 20.04.10 02:00
Pro #54Vera:Funkce štítné žlázy se neposuzuje jen podle její velikosti-je to záležitost endokrinologa a hodnotí se z rozboru krve. Funkce endokrinních žláz je v organizmu provázaná a problém překračuje možnosti laické diskuze.Celiakie tuto funci může narušovat.Zdraví "franta".
Vloženo 20.04.10 02:49
Dobrý den, dlouhodobě jsem měla mírnou nesnášenlivost na pečivo, prodělala jsem všechna možná vyšetření - podezření na "nějaký" zánět v těle, opakované gastroskopie, atd - nicméně začátkem tohoto roku se můj stav výrazně zhoršil (křeče v břiše, nevolnost, deprese, střídání nálady a naprostá vyčerpanost). PO vyloučení všech jiných příčin jsem dospěla k závěru, že se pravděpodobně jedná o celiakii. Vzhledem k tomu, že jsem opravdu nebyla schopná fungovat, tak jsem začala konzumovat přirozeně bezlepkové potraviny a ihned kontaktovala svého lékaře-gastroenterologa. Ten mě s klidem pozval na krevní odběry až za týden a následně mi oznámil, že pravděpodobně proto, že nekonzumuji lepek, tak se nic neprokázalo. Zároveň nenavrhl žádné jiné řešení. Na mé naléhání mi pouze odpověděl, že pokud je mi s bezlepkovou dietou líp, tak at si ji držím. A opravdu mi lépe je, pouze přetrvávají mé problémy s pokožkou (na obličeji). Ráda bych však věděla, co vlastně dělat. POkud bych s chtěla nechat lepek diagnostikovat biopsií - jak dlouho je třeba vrátit se na klasickou stravu? Je možné použít genetické testy (příp. kdo je dělá)? Děkuji za Vaši odpověď NZ
Vloženo 05.09.10 21:27