Potřebovala bych poradit, bezlepkovou dietu mám asi 10 let a docela se s ní dobře vyrovnávám, ale v poslední době mám pocit že pracují nervy. Nevím jak to nazvat nebo popsat je to něco jako přijde nervoza pocuchá mě a časem odejde. Je to divné ale je to tak. S dietou jsem vyrovnaná a to není ten důvod. Tak bych potřebovala nějakou radu a vysvětlení proč to tak je a co s tím dělat ?! Nebo kde se třeba obrátit na nějakého odborníka. Děkuji A.
Vloženo 08.10.08 08:08
Aleně:vidím ,že se do radění nikdo nehrne,bohužel nemohu ani já-jen uvedu svoji zkušenost.Podotýkám,že nejsem celiak.U mne se vždycky neurotické potíže dostavují(od mládí)až po překonání nějakého "problému",třeba maturita,kterou jsem dělal"levou zadní"-bez šprtání a po čtrnácti dnech se dostavily "fyzické" potíže-nepravidelný srdeční rytmus,hlavně v noci-to jednoho vyděsí.Podobné potíže i při jiných příležitostech-dva dny po hašení požáru -i po takové prkotině jako je úspěšné ukončení autoškoly."Nervy" jsou zkrátka prevít.
Nevím,jestli Vám toto moje sdělení k něčemu bude.
Zdraví "franta".
Vloženo 09.10.08 20:23
Pane Franto děkuji za odpověd. Máte pravdu že nervy jsou prevít a vždy budou součástí našeho života s tím počítám . Možna že jsem se špatně vyjádřila ve svém dotazu mám pocit nebo bych spíše chtěla zjistit jestli má "občasná nervoza" nesouvisi s bezlepkovou dietou a pokud ano jak na to? Jak se tomu bránit nebo předcházet? Četla jsem pár článků o psych. zátěži při dietě ale zatím jsem nenašla nikoho kdo by mi dal odbornou radu a nevím na koho se obrátit. Zdraví Alena.
Vloženo 10.10.08 07:12
Ahoj, já jsem teď kolabovala - bylo toho víc. Zabíjačka a ten samý týden manželovy narozeniny (manžel je puntíčkář a navíc pořád očekává, že k narozeninám dostane vždy něco úžasného, co ho potěší - asi jako dárky od Ježíška když mu byly čtyři). Včas jsem si zašla pro mírné antidepresiva. Zbytečně bych to odnášela já i celá rodina. Po překonání Vánoc a všech narozenin, které jsou v zimě, je vysadím. První totální fyzické i psychické vyčerpání se odrazilo v bezlepkové a nemléčné dietě a byla bych nerada, kdyby přišlo něco dalšího - cukrovka, štítná žláza... Tak to řeším práškama. Jmenují se Asentra 50, a protože mám dobrého doktora, kterému věřím, vím, že je to dobrá volba.
Jo, a taky přidávám cvičení - joga - cviky proti stresu. Ne každému to sedne, ale já jsem se v tom našla. Vždy cítím, jak ten horký vzduch vydýchávám. Po cvičení je mně vždy o moc líp.
Vloženo 20.11.08 18:14
Proč se neruvujete kvůli narozeninám a Vánocům? Já se na takové věci těším. Zkuste si v tom najít něco hezkého.
Jinak chlapi jsou různí, ale přesto všichni stejní :-) Já jsem svému 30tiletému příteli darovala k svátku auto na vysílačku - radost neznala mezí :-) Napřed jsem myslela, že to předstírá, měla to být legrace, ale když se pak přiznal, že s ním doma jezdí... :-)
Vloženo 26.11.08 08:06
Jikině:¨
Já jsem si zas "spravil nervy"zabijačkou,i když to nebylo "komplet"-jen jsem boural čtyři půlky a k tomu nějaká ta tlačenka a bezlepkové přejty.
Nejen bezlepkovým chlebem živ je celiak(odpusťte tu parafrázi).
Přeji všem pevné nervy a veselou mysl.
Zdraví "franta".
Vloženo 26.11.08 09:12
SOK http://www.tojesila.cz/cz/s16/c1594-KAUZA-TOSKANA/n2178-Topite-se-v-problemech
Vloženo 15.10.09 16:38
Potrebovala bych poradit!Je mi 22let. A poslednich 7mesicu ziju v australii. ASi mesic mam nervy z reseni ruznych problemu tady. Co bude dal,zustat nebo ne,a kdyz ne,co bude doma... poradne nespim a porad se mi honi neco hlavou. A pravidelne strave taky moc nedam.Mam velke pracovni tempo.Rano prace z prace do skoly a ze skoly do dalsi prace. takze o unave je taky rec! Proste,dneska je to presne tyden co jsem zacala mit velkej prujem,bolesti zaludku a obcas i zvraceni, pokazde kdyz jsem snedla cokoliv jineho nez meloun! Asi druhej den jsem zasla do obchodu a koupila jediny polistyrenovy chlebicky ktery tady vyrabej,a sice kukuricny! Dva dny jsem jedla jenom tohle a protoze mi nic nebylo, zkusila jsem palacinku po ktere jsem zvracela. Proste uz je to tyden a pokazde kdyz neco zkusim,i treba suchej chleba( teda tady spis toust) tak je mi opet zle! DNeska jsem brozdala po netu a nasla jsem tyto ztranky pro celiaky, a zjistila jsem ze mam uplne stejny priznaky. A protoze doktori jsou tu pro cizince hodne drahy,chtela bych se zeptat nekoho zkuseneho!Jestli je duvod k obavam... Vim, ze pro potvrzeni je treba nekolik vysetreni ale lidova rada se taky ceni... moc dekuju za jakou koliv radu... Lucka
Vloženo 17.10.09 08:23
Pokud máte pojištění léčebných výloh, zaběhněte k lékaři. Pokud ne, tak si je pojistěte po internetu co nejdřív. Váš stav je akutní a podle mého názoru máte nárok na ošetření. Co vám je nelze určit může to být cokoli včetně Crohna.
Vloženo 17.10.09 21:14