Bezlepkovou dietu držím přes půl roku,vím,že ve vašich očích to není nic moc..Ale už jsem s ní byla i na dovolené..Všechno proběhlo v pořádku,zorientovala jsem se v nabídce výrobků,na internetu našla recepty,přibrala 12 kilo.. Musím ale říct,že když pročítám některé vaše příspěvky nestačim zírat...jaký ze sebe děláte chudáky....Jasně máte zdravotní problémy,které ale po dietě ve valné většině vymizí.A že nemůžete jíst všchno co zdravý lidi??No a co!!!Uvědomte si,že jsou na tom jiní lidé mnohem hůř,řeší jiné závažnější věci.Píšete o tom jak jsou strašně nemocné vaše děti...Ale myslím,že valná většina z vás vůbec neví znamená být nemocný!!Už mě to unavuje jak fňukáte kvůli pečivu,penězům atd....Jo BLD je drahá,ale víte kolik doplácí nemocní lidé za léky?? Já sama mám Cystickou fibrozu a nově k tomu i celiakii.Kdybyste viděli kolik peněz doplácím na léky pro CF a taky nefňukám.Co mě život s CF stojí úsilí abyych vypadala jako normální člověk si nedokáže představit nikdo z vás.Přestaňte být zahleděný do sebe,vždyť vy nebo vaše děti jen nemůžete jíst určité věci.Jinak jste zdravý,tak se sakra koukejte radovat,že vám neni nic víc a hledat na životě pozitiva a ne jen dokola fńukat jak je to hrozné!!Protože věřte mi nic hrozného to není!!!
Vloženo 28.07.09 10:27
Většina lidí co tu jak říkáte fnuká má více nemocí než jen tu celiakii.Mezi ty fnukaly patříte tedy i Vy jak čtu.Jsou to stránky o bezlepkové dietě tak sem nepíšou lidé že mají i jiné choroby ale hlavně o té celiaki.Každý vidí náklady jen u sebe to je ta dnešní doba my v rodině máme kromě celiakie i astma platíme vakcíny atd..nejste sama nemocná a myslím že stránky fungují aby si lidé i trochu postěžovali na svuj osud ,aspon se jim uleví když to napíší nic jiného v tom není jinak jim ty stránky nemají jak pomoct....myslím třeba finančně apod.
Vloženo 28.07.09 11:43
Dano,nevím,jestli jste četla nějaké mé starší příspěvky,ale já si tu nestěžovala nikdy..jen jsem teď chtěla otevřít očí pár "zoufalcům",kteří vidí jen sebe svou šílenou chorobu celiakii...
Vloženo 28.07.09 13:17
Nikitě(doufám že nejsi ta "Brutální z televize): Milá Nikito,jistě ,cystická fibróza je vážná nemoc,ale celiakie není jen o bolení břicha,průjmu a bezlepkové dietě. Uvědom si,že je to vážné autoimunitní onemocnění.( Nevím,ale mám dojem ,že i cystická fibróza je o genetice).Takže možná je to svinstvo z jednoho pytle,se stejnými vyhlídkami do budoucna.Možná je celiakie "lehčí",protože se jí dá poměrně účinně čelit bezlepkovou dietou.To ostatní už je jen "úhel pohledu" a není to důvod k nějakému vzájemnému napadání v diskuzi. Takže pokud nemůžeš poradit,tak raději mlč. Přeji Ti všechno nejlepší(v mezích možností). "franta".
Vloženo 28.07.09 15:43
Souhlasím s panem Frantou stránky jsou určeny pro rady a vzájemnou pomoc.Vím že ,CF není sranda ale napadat tu lidi že jim nic není .Znám co mají celiakii a k tomu přidané nemoci autoimunitní jako cukrovka apod.ti mají taky mlčet a být rádi že jim v podstatě nic není Nikito?
Vloženo 28.07.09 17:15
Nikitko, naprosto tě chápu, protože jsi vážně nemocná a možná si často říkáš, kéž bych měla jen tu blbou celiakii. A máš pravdu. Přesto zkrátka máme všichni problémy a občas si musíme postěžovat, tak to je. Moje dcerka má k celiakii ještě cukrovku, stále řešíme hladinu cukru a například když sní něco, v čem jsou stopečky lepku, tak právě ten cukr se jí pěkně rozhoupe. Takže si dodvedeš přestavit mé obavy ohledně každého výrobku. A o tom zde tato diskuze je. Že se každý snažíme tuto nemoc zvládnou na 100%, ale bohužel v naší zemi to není úplně jednoduché. Musíme si pomáhat, musíme si radit. I tobě se možná paradoxně občas stane, že si zaláteříš na bezlepkovou dietu, a třeba to bude i skrz tuto diskuzi. Přeji ti hodně štěstí! Zdraví Michaela
Vloženo 28.07.09 21:52
pro zajímavost (okopčit celé, jinak vám to nepůjde spustit): http://www.youtube.com/watch?v=LWhx1ac-tfk
Vloženo 29.07.09 20:02
No, já bych řekla, že bychom měli Nikitě poděkovat, že nám poradila, co máme dělat, že nás použila o naší nemoci.Já osobně bych jí zase poradila aby si svoje poučování o tom, co máme a nemáme dělat nechala a radši si zopakovala gramatiku. No, a my ostatní si můžeme dál psát a vzájemně radit, popř. si společně postěžovat, protože rozhodně máme na co.
Vloženo 29.07.09 22:27
Pro #100:Co tímto příspěvkem chtěl básník řící?Takovou blbost by nemohla napsat ani paní Helena Sasová,ani paní Helena Havlová.Navíc jsem vůbec nepochopil,proč je tato pitomost překopírovaná z jiné,v podstatě zcela nesmyslné rubriky sem.Ale "promiňte starci",nemusím chápat všechno.
Vloženo 19.02.10 06:43
#100 - co to je za nesmyslný blábol??? Porušovat bezlepkovou dietu, abych zhubla, no to je děsná kravina a hlavně nezodpovědnost šířit takové bludy. A mezi "starce" nebudu patřit ještě nějakou tu dobu :-)
Vloženo 19.02.10 13:09
Pro Storm:-ten "stařec" jsem já-já jsem nepochopil ten příspěvek #100.Ten příspěvek #247 do rubriky "jak stloustnout"napsal někdo,kdo se podepsal jako Helena. Zdraví "franta".
Vloženo 19.02.10 13:37
Jojo, já to myslela, jako že s Vámi souhlasím, i když jsem zatím jiná věková kategorie :-))
Vloženo 19.02.10 14:20