Diskuze: Seznamování

« zpět na přehled témat
autor: Naďa

Je mi skoro 25 let a ráda bych si už našla budoucího manžela. Jenže jsem celiak a říkat na prvním rande "Promiň, nemůžu s tebou na večeři, na oběd..., protože..." mi přijde hrozné, myslím si, že se toho chlapi bojí. Vy, stejně svobodné a stejně bezdětné jako já, máte podobný problém? A jak ho řešíte?

Vloženo 21.09.09 12:48

#1 Iva

Nado, myslim ze se toho chlapi neboji, teda ten muj ne, je naucenej cist slozeni,salamy kupuje bezlepkove i pro sebe, pokazde mi z nakupu prinese nejakou bezlepkovou dobrotu, zasadne varime bezlepkove zatim neprotestuje, takze niceho se neboj!!!! kdyz te bude mit rad zvykne si...drzim palce at najdes toho praveho.... ;o))))

Vloženo 21.09.09 14:23

#2 Iva (IKohoutkova161@seznam.cz)

Ahoj Naďo, sice jsem už pár let vdaná, celiakii mají obě dcery, ale myslím že še nemáč čeho bát. POkud s někým chodíš ,tak s tebou určitě přítel není kvůli tomu jestli můžeš rohlík nebo ne. Máš určitě své hodnoty kvůli kterým jsi pro něho ta pravá. Takže bych se vůbec nebála, na tvém místě bych vše vysvětlila - pokud tě má opravdu rád nebude z toho dělat kovbojku, jde jen o to jak píše výše moje jmenovkyně Iva aby se prostě naučil co můžeš a co ne.

Vloženo 21.09.09 15:47

#3 Pac (souriee@gmail.com)

Naďo a proč bys s ním na oběd nebo večeři nemohla zajít? Můžeš, jen si musíš vybírat, co můžeš sníst. Nestresuj se tím. Jak píše Iva, jestli s tebou ten "vyvolený" bude chtít chodit nezávisí na tom, že si v létě dáš zmrzlinu do kelímku místo do kornoutu, ale na zcela jiných vlastnostech. Až tě pozve na večeři (na pivo, na zmrzlinu...), nebo při nějaké jiné vhodné příležitosti mu o svojí dietě řekni, tečka. Není potřeba z toho dělat "vědu". Když se toho zalekne a uteče, prostě to nebyl ten pravej. Tak hlavu vzhůru a "lovu zdar". :-) Pavla PS: Můj přítel např. problém nakupovaní jídla vyřešil zcela po chlapsku - "no, holt budeš nakupovat jenom ty." :-)

Vloženo 22.09.09 03:11

#4 Naďa

Díky za podporu :-) Snad se najde někdo, kdo se toho nelekne, někdo, jako jsou vaši partneři... Až budu chystat svatbu, tak sem napíšu, jak jsem dopadla :-)

Vloženo 22.09.09 10:39

#5 Ïvana

Věř, že určitě se najde chlap, co se nelekne!!! A ten který se lekne, před tím uteč ty!!!!! A pamatuj Naďo - "přátele nepotkáváme najednou"!!!! Přeji Ti ze srdce štěstí. Ivana

Vloženo 22.09.09 12:18

#6 Naďa

Díky.

Vloženo 24.09.09 09:47

#7 Nikita

Naďo - já mám ještě jednu horší nemoc než celiakii,jmenuje se Cystická fibroza.Mám ozkoušené vybalit to bez obalu hned z kraje ať víš,s kým mám tu čest.Ten který se z toho "podělá" nestojí za to!!!Když o tebe bude stát,nelekne se ničeho jak píše Ivana.Já na manžela diagnozu vybalila vlastně hned první den co jme se znali,i přes počáteční šok se s tím srovnal skvěle..a časem k tomu přibyla i Celiakie a to už je podle nás brnkačka...Takže se mi to asi těžko posuzuje.Každopádně je moje rada,nestydět se,není za co!!!Uvidíš,že najdeš chlapa,co ti bude schánět bezlepkový dobroty a dojídat zbytek zmrzliny s kornoutkem jako ten můj ;-) Hodně štěstí v hledání.

Vloženo 24.09.09 11:11

#13 Ivana

Naďo tak to vybal hned a okamžitě budeš vědět na čem jseš.....buď to ustojí a zvládne, nebo je to srab a takového do života stejně nepotřebuješ. Přeji všem hezký den. Ivana

Vloženo 07.10.09 14:43

#14 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Naďo,proč by sis nemohla dát biftek s čerstvou zeleninou, třeba? A co je propána komu do toho, co jíš?Měj se víc ráda,nemáš se proč stydět. Sylva

Vloženo 08.10.09 20:17

#15 Andrea

Naďo, já dietu načala držet až když jsme byli s přítelem rok spolu. Velmi mě podpořil a nikdy mu to ani v nejmenším nevadilo. (Spíš bych řekla, že dietu uvítal, protože mě konečně přestala trápit řada zdravotních potíží.) A určitě není na světě jediný takový. Přeju hodně štěstí při hledání :)

Vloženo 08.10.09 23:04

#16 helena

Naďo, to je složité téma, pro které tady není dost prostoru. Zkusím být stručná, snad to ale pak nevyzní jinak. Muži mají rádi bezproblémové ženy a tedy na prvních schůzkách je dobré o svých problémech nemluvit a průběh schůzky nasměrovat jinam, nežli je večeře. Je přeci mnoho jiných možností. I když to na první pohled vypadá vypočítavě, je lepší mu o celiakii říct jen tak mimochodem až bude "trochu na udičce", tedy až budeš vidět, že se vztah dobře vyvíjí. Muž miluje ženu jako celek, tedy nezkoumá jednotlivé "komponenty". Pokud mu jako žena budeš vyhovovat a budete si rozumět, celiakie mu vadit nebude. Vadit mu bude jen případné dramatizování problému, či hysterie. Tolik obecně. Uvidíš jak to půjde, hlavně klid.

Vloženo 13.10.09 22:42

Téma bylo uzavřeno