Diskuze: Pozitivní myšlení

« zpět na přehled témat
autor: květa

je mi osmnáct a jsem již čtvrtým rokem nemocná a až ted došli doktoři k neaké diagnose, za dva týdny jdu na biopsii, aby se diagnosa (cel.) potvrdila a budu držet dietu jako mnozí z vás, nebo vaše děti. Pro mě to není trest, nepředstavuji si pod tím něaké hrozné omezení a že bych snad z toho měla mít deprese a tak, je to pro mě vysvobození, vím že to bude těžké si navyknout, ale konečně vím co se mnou je a můžu s tím něco dělat. jsou mnohem horší věci a horší nemoci. Vlastně se na to i tak trochu těším, budu jíst zdravě, vím že pro sebe budu něco dělat a snad mi to vrátí životní energii, která mi moc chybí!!! budu zase moct dělat, co ted nemůžu, třeba i začít zas sportovat, děkuji za to, že je to jen TOHLE.

Vloženo 19.02.04 11:31

#1 Ruda

Presne tak to je. I ja se na to divam stejne - vzdyt vlastne jime zdraveji. Koho 'zdraveho' by napadlo, aby si k TV misto oblibenych bonbonu, smazenych bramburku, hranolek a pizz vzal treba ovoce nebo zeleninu. Dulezite je, aby clovek videl i na horsich zpravach to pozitivni...

Vloženo 25.02.04 15:55

#2 Gábina (slamovka@seznam.cz)

I já mám stejný názor. Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla. Teď mi to už ale ani nepřijde. Jsou opravdu horší věci, i když to někteří vidí jinak. Je mi 30 let a nechci zbytek života probrečet nebo se litovat. Jde pouze o jiný životní styl.

Vloženo 04.03.04 18:52

#3 Bára

Mám stejný názor i když mám někdy s dietou problémi,mam ještě cukrovku a někdy to nezvládám,ale jsem ráda,že vím co mi je a jak se při téhle nemoci chovat abych byla v pořádku jako před celiakií!

Vloženo 24.03.04 07:37

#4 Věra

Myslím si, že většina celiatiků má názor stejný - tedy dospěli k němu časem, bez něj by se nemoc "v pohodě" zvládnout nedala. Já si často říkám, že bych si zdravotní stav vyměnila se synem-celiatikem, mě by problém dodržování diety určitě nedělalo, ostatně jako asi více ženám jak mužům. Ale z útržkovitých hovorů se synem (zbaběle se s ním moc o dietě nebavím, oboustranně děláme, že se nic neděje a prostě je to fakt, o kterém nediskutujeme) o stravování a s ním spojenými jeho problémy se ke svému údivu dovídám, že mu jeho "výjimečnost" nevadí, naopak je někdy rád, že je jiný jak ostatní.....

Vloženo 24.03.04 11:18

#5 Sylva

Ahoj, ráda bych připojila svůj názor.Je mi 40 let, mám celiakii 2.rok a moje zkušenost na zvládnutí bzl diety je taková, že moc záleží na okolí, známých, rodině, jak se k tomu postaví.Pokud vás podrží, je z velké části vyhráno.Není nic horšího, než názor okolí, že jste rozmazlená,postižená zdravou stravou za každou cenu,zatímco ti ostatní "zdraví" musí řešit skutečné žívotní potíže.
S tímto postojem jsem se setkala jen jednou, ale dost mne to vzalo.Jinak moje rodina měla nakoupeno základní bzl potraviny, ješte než mne poprvé propustili z nemocnice, dome nic neřešíme, tam je všechno je jasné.Moji přátelé to přijali jako fakt, s kterým se nedá nic dělat a je to nová součást mne.Dokonce se o bzl dietu zajímají , často se mne ptají na její praktické zvládnutí a rozhodně o ní vědí nepoměrně víc, než mnozí lékaři.Vlastně tímto způsobem šířím osvětu.
Přesto mne občas přepadne depka a těžko se tomu brání.Myslím si, že je to i součást nemoci.Paní Věře doporučuji, aby se synem mluvila o specifice diety, o jejím zvládnutí v praktickém životě a rozhodně je dobré pročítat diskuze a servery s bezlepkovou dietou.Člověk zjistí,že v tom není sám a mnohé se osvětlí.

Vloženo 16.05.04 11:09

#6 Martina

Jmenuji se Martina Städter a provdala jsem se do Nemecke Spolkove Republiky a rada se pripojuji pozitivnimu mysleni, take mam celiakii a prinesla jsem si ji asi z minuleho zivota, ale nerespektovala jsem ji, az po smrti me sestry, ktera umrela na rakovinu. Po tomto dni se mi zmenil zivot. Zacala jsem studovat pozitivni mysleni a podle kosmickych zakonu lze tuto dietu vylecit. Jen clovek musi najit sam sebe, mit se rad takovy jaky je a zmenit se v mysleni, tak jako je to s nad vahou, se zdravim, neuspechem, stestim a laskou. Tak jak clovek veri a mysli, takova se stava budoucnost. Zaizla jsem spostu negativnich veci, ale take pozitivnich a stale se ucim neco noveho co bych mela pochopit. Snazim se poslouchat sve srdce a sve podvedomi, ktere mi odhaluje mou cestu. myslim si, ze kazda nemoc a kazda situace by mela cloveku ukazat,kde se ma zmenit a kde postoupit. Preji Vam vsem mnoho uspechu, zdravi,lasku, stesti a vse co si do budoucna prejete. Doporuciji Vam jen jit s uprimnou laskou k zivotu.

Vloženo 21.04.05 22:26

#7 Renča

Ahoj,je mi 18let,jsem z Prahy a už asi přibližně 7let držím bezlepkovou dietu. Musím se přiznat,že jsem se s tim zatim nedokazala smířit. Je to pro mě hrozně těžké,a asi nemám tak silnou vůli jako všichni ostatní.. Mám super rodiče,přítele nic mi nechybí,nakupuji mi spoustu dobrot které můžu jíst,snaží se mi nahradit všechno jidlo tak abych ho mohla,ale přesto mám vždy slabou chvilku kdy dietu poruším,pak je mi hrozně špatně a říkámsi,že už to nikdy jist nebudu,že už ji nikdy neporuším,ale hned jak se mi udělá dobře,tak hřeším znovu a znovu.. je to jen v mých rukou,ale ja jinak nemůžu.. taky jsem asi 2roky nebyla na kontrole-mám strach že to zjistí. Už mám ale dva měsíce v kuse průjmy,tak mám strach co se se mnou děje..

Vloženo 25.08.05 20:33

#206 Misi (annynick@seznam.cz)

Ahoj všem, i mě před nedávnem objevili celiakii, bylo to spíš vysvobození, protože mi konečně přišli na to, co způsobuje ty vzájemně související-nesouvisející příznaky, které mě otravovaly. Držím teď bezlepkovou dietu, fakt se snažím, ale pořád mi asi chybí ty zkušenosti, které vy máte. Sem tam si pořád nejsem jistá, zda to či ono můžu a hlavně si neumím nic moc upéct:-( Byl by z Vás někdo taková dobrá dušička, která by byla takovým mým rádcem? Jsem z Prahy a je mi 25.

Vloženo 06.06.08 12:16

#208 Tomik (tomas.valicek.ikt@seznam.cz)

Hoj lidi vítám vás...Mám celiakii od malička 7 let jsem ji neměl a teď zase spojenou s atopickým exémem.Konec čím dál tím horší v poslední době sním jeden rohlík a obsipaný jak sviňa.Dneska jsem byl na gastroenterologii potřebuju potvrzení.No nic začnu zdravě žít.

Vloženo 27.04.10 11:00

#209 franta

Pro Tomika:Měl bys tady napsat,jak jsi byl "vyléčený".Franta".

Vloženo 27.04.10 11:47

#210 sylva (malkicova@seznam.cz)

Misi, načti si na tomto serveru v historii co nejvíc.To je dobrý začátek.

Vloženo 27.04.10 18:40

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.