Diskuze: Co bude dál

« zpět na přehled témat
autor: Zdenek Matějíček (zdenekmatejicek@tiscali.cz)

Držel jsem dietu do 8.let pak my bylo řečeno že mam přejít na norm. stravu.Ted' my je 26 let mam dvě děti a před 4.roky jsem začal opět držet tuto dietu.Vše doma vaříme z bezlepkové mouky,kukuřičné atd.
Snažím se to dodržovat ale moc mě zajímá jak tu dlouho budu pro své děti.Mají vůbec bezlepkáři šanci(když drží dietu) že se dožijí 40-50-60let?Toho se opravdu bojim,protože to určitě každému občas ujede a sní něco co nesmíme a pak je celá dieta vháji.Máte někdo už zkušenosti větší než já?Taky bych se rád stal členem nějakého klubu celiaků odepište mi diky Z.M.

Vloženo 17.11.04 22:10

#1 Marcela a Romča (marc.pajurkova@seznam.cz)

Dobrý den, nejjsem lékař ani psycholog, ale jedno vím přesně. Dietu musíte dodržovat přesně a budete zdravý a dožijete se určitě vysokého věku, právě díky tomuto stravování. Obnoví se imunitní systém. Tady stojí za to, odříct si potraviny, které nejsou nahraditelné, ale myslím, že jich není až tak moc. Pokud je manželka šikovná, stačí jídlo okořenit a pěkně nazdobit a nijak byste neměl strádat. Co se týče pití, hlavně piva a alkoholu, myslím, že tady se omezit musíte, ale ani pro běžné strávníky tyto "pochutiny" nejsou vhodné, oni si to ale nechtějí připustit, protože už jsou většinou závislí. Vidíte a když si to odřeknete, otrokem alkoholu už nikdy nebudete, takže zase jedno plus. Máte jednoduché. Jezte a pijte jen to, co můžete a budete "lékařem sám sobě" právě tímto stravováním.
Pokud je to jen ve Vašem sebezapření, musíte se tomu postavit a vydržet, opravdu to stojí za to, pokud to je v kuchařských "fíglech" , napište na můj mail, nebo volejte / třeba i manželka /59 601 5521, ráda poradím a podělím se z vlastními zkušenostmi.
Přeji Vám hodně sil do "ozdravujícího" stravování a tím si zajistíte dlouhý a poklidný život.
Pajurková M.

Vloženo 18.11.04 09:52

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.