Diskuze: celiaci-držím palce

« zpět na přehled témat
autor: iva (ivadavidova@volny.cz)

Před deseti lety byla moje dcera v souvislosti se svým handicapem vyšetřována na celiakii. Stoprocentně nebyla prokázána, ale několik let jsme drželi bezlepkovou dietu. V prodejnách se zdravou výživou nebylo nic. Manžel jezdil do velkoskladu do Prahy-přes celou repubiku. Dnešní nabídka se nedá vůbec srovnávat. Strouhala jsem rýžové chlebíčky na trojobal a vůbec dělala psí kusy - hahaha. Zkoušela jsem v kuchyni možné i nemožné a někdy mé výtvory opravdu vypadaly příšerně. Je fakt, že jsem si časem "vymakala" fígly, tak jako každý z vás. Dcera je postižená a tak se setkávám s handicapovanými dětmi celá ta léta a pořád si říkám : není to tak zlé- mohlo být hůř! Držte se i vy všichni. Celiakie je celoživotní zátěž, ale pořád je kolem vás spousta věcí, které můžete vnímat "normálně". A máte dnes něco, co před těmi deseti lety nebylo- tyhle skvělé stránky.Zdravím vás všechny a přeju hodně optimismu !!!! Iva

Vloženo 10.02.06 20:45

#1 Zuzka (suzie.e@seznam.cz)

To je fakt!!!!!!! Ať žije internet. Díky němu jsem za den dva věděla o celiakii a životu s ní víc,než naše dětská doktorka. A díky stránkám jsem byla od začátku optimistická. Co víc chtít...

Vloženo 10.02.06 21:51

#2 Radka (radka2.5@seznam.cz)

je to pravda myslela jsem si jak jsem informovana,tady jsem se dozvědělaspousty novych i když taky pro mě zneklidnujicich informací,treba to,že negativní výsledky krve nejou definitivní ukazatel toho,že nemáte celiakii,vite třeba to,že nesmíte olizovat poštovní známky_ tam je totiž velikááá koncentrace lepku,jestli ovšem neprišli mezi tím na něco jiného

Vloženo 30.12.06 10:19

#6 gvenys (gvenys@seznam.cz)

S touto nemocí jsem bojovala odmala.V devadesátých letech o této nemoci skoro nikdo nevěděl.Máma mi dodneška říká že je zázrak že jsem jí neumřela tak strašně jsem byla podvyživená a doktoři pořád nevěděli co se mnou je.Až jeden pan doktor z motolské nemocnice kde jsem v 5 letech ležela tři měsíce přišel na to že mám celiakii a tím mě zachránil.Jak všude píšou že nemoc je nevyléčitelná tak k tomu bych chtěla jen dodat že dnes je mi 25let,mám dceru,druhou čekám a jsem zdravá,už žádná dieta a omezování toho jsem si užila dosti.Nevím co se stalo,ale jsem 100%zdravá.A všem trpícím s touto nemocí bych přála to samé...

Vloženo 29.03.10 13:13

#7 Hana D.

Pro gvenys - muzete napsat jak jste se vylecila, ze ted uz dietu nedrzite, v jakem veku jste ji prestala drzet z titulu "vyleceni"? dekuji za odpoved.

Vloženo 29.03.10 13:52

#14 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Jasně, myslela jsem, že lepidlo obsahuje lepek. Díky za opravu Františku.

Vloženo 30.03.10 20:32

#15 gvenys (gvenys@seznam.cz)

pro Hana D.Ztratila se mi v pubertě,když jsem dostala první menstruaci.Doktor říkal že změnou hormonů v těle se to může stát,ale také nemusí

Vloženo 19.04.10 09:47

#16 Hana D.

pro gvenys: muzete napsat, zda jste mela geneticky test ? Pokud jde o to "ztraceni celiakie" to se tvrdivalo pred desitkami let, ze deti z toho vyrostou. Neni to pravda. Muzete teda napsat, jake testy - krevni ci biopie vam delali; pisete ze vam je 25 let - kdy vam vysly ty "negativni testy "-pred kolika lety; bylo to jen jednorazove vysetreni ?

Vloženo 19.04.10 10:00

#17 franta

Pro gvenys:Když už jste to "nakousla",tak to prosím dotáhněte do konce-jsou jen dvě možnosti-buď jste měla špatnou diagnózu,nebo celiakii máte pořád v některé z méně nápadných forem.Přál bych Vám tu první možnost,ale měla byste mít jistotu,vzhledem ke svému zdraví a zdraví svých dětí.I moje snacha byla "zdravá",jedla všechno(a hodně) a "složila" se až po druhém porodu.To,že nedržela dietu aspoň během těhotenství se podepsalo hlavně na ní,ale obě vnučky "lítají v celiakii"taky.Zdraví "franta".

Vloženo 19.04.10 15:27

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.