Diskuze: jak to zvladnout..

« zpět na přehled témat
autor: ness (agnes.agnes@seznam.cz)

před 2 týdny jsem začala s dietou a myslela si,že už to po měsíci obíhání vyšetření všeho druhu bude fajn..svým způsobem ano,protože už znám důvod,ale pořád se s tím nějak nemůžu srovnat,především kvůli tomu,že mi ještě pořád není dobře,někdy možná hůř než před diagnózou..já vím,chce to trpělivost,jenže já už od začátku ledna sedím doma a nejsem ničeho schopná.studuju vysokou školu a ten čas na to,abych se věnovala jenom sobě nějak není.proto bych ráda,kdybyste mi někdo napsal své zkušenosti,za jak dlouho jste se dokázali vrátit do "normálního života",do práce,do školy, ven mezi přátele..díky

Vloženo 16.02.06 20:46

#1 Viki (viki76@seznam.cz)

Ness,asi tě moc nepotěším,mě to trvalo asi půl roku,než jsem se nějak dala víc dohromady,ale s dietou se úplně nesmířila dodnes.Nejseš v tom sama.Někdo potřebuje víc času,jiný se s tím vyrovná dříve.Hodně záleží taky na tom ,jak dietu přijme tvé okolí,pokud máš kolem sebe lidi,kteří tvrdí,že BL dieta je rozmar,tak je to těžší.Teď ale mi je mnohem líp,než před dietou,udělám mnohem více práce,nemám deprese jako předtím-než se vlastně přišlo na to co mi vlastně je.Můžeš opravdu věřit tomu,že ti za čas opravdu bude líp.Pak už ti zbyde jen to vyrovnat se s tím,že dietu máš napořád a že v našem státě nejsou stejné podmínky pro všechny. Jako že všechno je mnohonásobně dražší,problémy v jídelnách,na dovolené atd.

Vloženo 16.02.06 21:24

#2 Eva

Ness,holka zlatá,neklesej na mysli,bude líp.Tělíčko je mírně rozhozené,potřebuje čas.Dietu drží můj syn,už dvanáctým rokem,první dny byly ve znamení šílených průjmů,kdy se organismus asi čistil,ale pak následovalo období hektického růstu:-)Psychika je důležitá,Viki má pravdu,snad tě okolí podrží,stále ještě jsme za exoty.Vím,je to slabá náplast,ale jsou trable,na které žádná dieta neplatí,tak hlavu vzhůru a držím palce!Máš nás!

Vloženo 17.02.06 05:48

#3 Jitka (aktijn123@seznam.cz)

Jo, Jo, je to tak, je to tak:)! Ja drzim dietu druhy mesic a take jsem si naivne myslela, ze se stav zlepsi ihned, ale neni to pravda. Chvilemi by bylo take hur, nez pred dietou a nekdy je mi tak i ted. Stridaji se dny, kdy mi je perfektne a dny, kdy mi je pod psa. Lekar mi rekl, ze takove optimalni obdobi, kdy by se melo vse srovnat, je pul rok! Takze zatnout zuby a vydrzet! Kazdopadne musim rici, ze nektera drobna zlepseni vidim, lepsi se mi plet, klouby uz me tolik neboli, prujmy jsou jen obcas a nalada uz je nekdy take dobra (pred tim byla spatna porad:)). Proste to musime zvladnout!!!

Vloženo 17.02.06 08:19

#4 Petra (prichystalova.petra@seznam.cz)

Dietu držím už 4 roky. Nikdy jsem na sobě nějaké známky celiakie nepozorovala, ani dnes nepoznám, zda jsem snědla něco "lepkového". Zpočátku jsem si myslela, že BD není až tak důležitá, a tak jsem jedla normálně. Potom mi ale po kontrolní endoskopii lékař napsal do zprávy "striktní BD", dočetla jsem se o možných následcích, a tak jsem prostě BD začala dodržovat. Na mém zdravotním stavu se nic nezlepšilo ani nezhoršilo, cítím se pořád stejně. A tak beru život s BD jen jako jiný životní styl. Asi tak, jako bych se stala třeba vegetariánkou.
Držte se, ono to zlepšení přijde samo. Pomalu, ale jistě.

Vloženo 17.02.06 08:39

#5 helena

Opět ty blbý kecy, že život s bzl je jiný životní styl jako vegetariánství. Vegetariánství je rozmar, který je jen a jen volba dotyčného. Bzl dieta je otázka zdraví-nemoc, život-smrt. Ať nikdo neříká, že je to životní styl. Těmhle kecům totiž věří i naši zákonodárci a proto taky nechtějí celiakům nic dát. Berou to jako naši volbu jako třeba vegetariáni, makrobiotici apod.,pro které je to opravdu životní styl.

Vloženo 20.02.06 10:04

#6 Marina

Paní Heleno, možná by to ve vašem případě chtělo vždy "vychladnout", než se připojíte k těmto stránkám. Zkuste odpovídat bez emocí.Můžeme být všichni rádi za umožnění diskuze na těchto stránkách a nekazit si vzájemně náladu. Hezký den!

Vloženo 20.02.06 14:25

#7 Petra (prichystalova.petra@seznam.cz)

Prosím a slušně žádám paní Helenu, aby se do mě laskavě přestala navážet. Snad to dělá jen proto, že jsem občas zkritizovala její názory na svobodné matky... Ale to ji neopravňuje k tomu, aby mě urážela.

Vloženo 21.02.06 09:59

#78 Nikita

...psychika... nějak se mi zamotali písmenka... ;o))

Vloženo 23.03.09 18:15

#79 renka (renka@rio.sk)

Pre Nikitu.Chcela by som vedieť aké máš opuchy.Pá,renka

Vloženo 25.03.09 11:08

#80 Nikita

Renko- otoky mám nártů a kotníků..Dá se do nich udělat dolík,bolí a někdy ani přes noc nezmizí..ale je míň a míň a prý se to časem srovná (dle doktora)...Uvidím,efekt diety se naplno projeví až za půl roku,jak mi bylo rečeno..vydržet!!

Vloženo 25.03.09 19:16

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.