Diskuze: mám nárok na mateřskou?

« zpět na přehled témat
autor: adula770 (pipina.boss@seznam.cz)

Dobrý den. Jsem Slovenka. Od března 2007 jsem byla zamestnáná, pak jsem otěhotněla a od dubna 2008 jsem nastoupila na nemocenskou. Teď mi byla ukončna (25.9) s tým že 26.9 mi začína mateřská dovolená. Chci se zeptat jestli mám jako cizinka nárok na čerpáni mateřske a jiných dávek. Zamestnáná jsem byla na dobu určitou, smlouva mi skončila v červni.Ďekuji za odpoveď

Vloženo 01.10.08 07:01

#1 Verča

Já myslím že určitě,jsme v Evropské unii,každopádně bych ti doporučila zajít na Správu sociálního zabezpečení v místě tvého bydliště a tam se na vše informovat(určitě ti poradí a dají i potřebné formuláře na rodičák a tak),zajdi tam co nejdřív at nepříjdeš o korunky.

Vloženo 01.10.08 09:06

#2 Veronika Antošová (antosovav@seznam.cz)

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně nároku na mateřskou dovolenou. Pracuji ve školství a vzhledem k tomu, že přecházím na novou školu v době prázdnin jsem nyní nezaměstnaná a nový pracovní poměr mi vznikne v srpnu 2010 a bude na dobu určitou (počítáno na jeden školní rok). V předchozích letech jsem působila na stejném pracovišti a smlouvu jsem měla na dobu neurčitou. Kdybych v následujícím roce otěhotněla měla bych nárok na mateřskou nebo nikoliv právě z důvodu, že jsme po 2 měsíce byla nezaměstnaná, ale vedená v evidenci úřadu práce a vznikl mi i nárok na podporu v nezaměstnanosti. Děkuji za odpověď s pozdravem Veronika Antošová

Vloženo 29.07.10 13:16

#3 Magda

DObry den. Zrejme jste si nevsimli, ze jste na foru , ktere se tyka nemoci zvane "celiakie". Vase dotazy s touto nemoci nesouvisi, proto se prosim obratte jinam.

Vloženo 16.08.10 11:28

#4 Věrča

Veroniko informujte se zde nebo na sociálce příslušné k vašemu bydlišti http://www.ligavozic.cz/poradna.php

Vloženo 16.08.10 20:35

#5 Mary (maruska.89@seznam.cz)

Dobrý den,chtěla bych se zeptat jestli mám nárok na mateřskou,i když sem neodpracovala jeden rok?

Vloženo 26.05.11 08:36

#6 Mary, vy neumíte číst?

Mary, kam si myslíte, že píšete? Nechápu, proč sem. Přečtěte si, co stojí o řádek výš!

Vloženo 26.05.11 16:06

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.