Dobrý den, nemáte někdo zkušenost s Colonix programem k očištění střev? Výrobce uvádí, že obsahuje jen vlákninu z jitrocele. Chtěla bych ho vyzkoušet ale moc si netroufám. Děkuji
Vloženo 05.10.09 10:51
Pro Hanku Kl:Moje snacha nikdy žádný program neabsolvovala,střeva jí (bohužel)několikrát prolédi vrchem i spodem,ale takové "netopejry"(jaké ukazují na příslušných webových stránkách)jí tam nikdy neviděli.Ale o blahodárném vlivu rozumného množství vlákniny v potravě nepochybuji. Zdraví "franta". P.S.Psylium(Jitrocel indický) se běžně přidává do bezlepkového chleba i housek.
Vloženo 05.10.09 15:25
Dovoluji si připojit svůj názor. Cituji z internetu- "Colonix – čistič střev obsahuje 15 druhů rozpustné a nerozpustné vlákniny rostlinného původu..."- čili ne jen Psylium.Těchto 15 druhů není nijak blíže specifikováno(aspoň jsem to nenašla), takže je velká pravděpodobnost, že budou některé ovesného, nebo jiného lepkového původu.Dále by mne zajímalo, na co je tam ta guaranová guma?? Františku,napadá Vás nějaký teoretický důvod? A naposled- taky je ve složení Aloe vera,která celiakům není doporučována. Proč si teda nekoupit čisté Psylium ( ve zdrávkách,lékárnách, prodejnách bylinek nebo čajů se určitě najde ) a víte, že je čisté. Sylva
Vloženo 05.10.09 18:38
Pro paní Sylvu:já jsem se ani k tomu složení nepropracoval.Jen jsem nabyl dojem,že ti "netopejři"mohou vzniknout z toho vlastního "čističe",protože opravdu -jinak by to muselo být vidět,jak při kolonoskopii,tak i při enteroklýze(snaše několikrát vyšetřovali střevo až do místa,kde měla apendix (spodem) a shora "jen" asi dva metry do jejuna(zbytek "pouze" nepřímými metodami-rentgen ultrazvuk)-naštěstí se nic nenašlo. Taky jí strkali kameru až do slinivky(dvakrát)a žádnou Toxocaru tam nenašli,i když jeden čas měla na tyto potvory pozitivní protilátky.Aloe vera je opravdu přírodní imunostimulátor,stejně jako Echinacea(to m.j.potvrdila ve svém příspěvku Nikita)-takže já taky věřím jen na to čisté Psylium(a jinou přirozenou vlákninu ze zeleniny a ovoce). Ještě jednou zdraví "franta".
Vloženo 05.10.09 19:12
Děkuji mnohokrát za zajímavé názory, pan Franta má dobré znalosti a zkušenosti. Poptala jsem se distributora, co kolonix a celiakie. Posílám odkaz, který mi poslal, k posouzení do naší dikuze. Děkuji.http://www.detoxikace-tela.cz/clanok/celiakie-nejrozsirenejsi-onemocneni-traviciho-systemu
Vloženo 11.10.09 08:59
Pro Hanku Kl:Názor distributora je jasný a pochopitelný,jsem zvědav na názor odborníků-lékařů.Někteří (zahraniční)lékaři zastávají názor,že jediná substance,která se dá detoxikací z pacienta extrahovat,jsou jeho peníze.Kde je pravda netuším. Zdraví "franta".
Vloženo 11.10.09 09:52
Zajímavý odkaz. Vyplývá z něj, že Colonix je pro celiaka bezpečný, ale taky, že zrovna tak střevu prospěje Psylium nabo lněného semínka.Mne tam - jako velkého zastánce a konzumenta zaujala pochvalná zmínka o rakytníkovém oleji. Hezkou neděli přeji.
Vloženo 11.10.09 10:29
Opět se mi líbí přirovnání Franty. Nechápu proč se tolik lidí pořád pokouší o kupování různých potravinových doplňků a různých volně dostupných medikamentů, biliných výtažků, pročišťujících kůr apod. Z čeho usuzujete, že máte "špinavá" střeva, že potřebujete pročišťující kůry. Ať už je to Herbalife, zelený ječmen, Wobenzym apod.,vůbec nevím proč to užívat. Většina těchto přípravků je zbytečná a jen tahá lidem peníze k kapes. Je až neskutečné, kolik jsou lidé ochotni investovat do "zbytečného" zdraví.
Vloženo 13.10.09 22:50
Zdravím všechny, Evku zvlášť. Taky jsem zakoupila Colonix, z důvodu, že po dobu 13 let trpím střevními potížemi/objevily se okamžitě po gynekologické operaci-navíc zbytečné/. Vyzkoušela jsem všechno možné i nemožné, k tomu doktory,léčitelé a nevím co. Žít denodenně s bolestmi, křečemi, plynatostí, nevolnostmi člověka dožene k tomu, že by uvěřil všemu. O tom, co to dělá s psycvhikou ani nemluvím. Přečetla jsem hory publikací, směšné na tom je, že málokde se scházejí, hlavbě v léčbě a dietě. Bohužel, myslím, že je to jen o víře, nikoliv o léčebné pomoci. Za celé roky jsem z doktorů vymlátila nšjakou diagnozu, prý dráždivé střevo, ale kdo tím trpí, ví, že se špatně ovlivňuje, léčba defacto neexistuje. Nicméně ke Colonixu - množství vody, které mám vypít, mi dělá obrovské potíže a velké bolesti žaludku. Četla jsem zkušenost jakési ženy, že měla tytéž problémy, aby jí dr.Naturou sděleno, že je to projev detoxikace...Myslím, že je to nehorázná lež, pokud by stačila voda na detoxikaci, nemusíme mít Colonix. Takže vereu Colonox 12 dní, absolutně žádné zlepšení, tak jako dříve, hlavně odpolední nadýmání a plynatost. Podotýkám, že již před Colonixem jsem měla pravidelné vyprazďňování, i třikrát během 1 hodiny ve velkém množství. Bohužel mi ani po tak dokonalé očistě dobře nebylo, tak mi někdo řekněte, co je správně< všude se mluví hlavně o tom, jak se zbavit zácpy, co dělat máte-li v tomto jiný problém. Někteří mi to dokonce závidí, tak nevím.
Vloženo 10.05.11 07:14
Pro #21 judita:Předpokládám,že celiakie je ve Vašem případě vyloučena.Mám pravdu?
Vloženo 10.05.11 09:00
lepicol se dá koupit už i v kapslích,takže problém se zapíjením odpadá.myslím,že jakékoliv psylium je dobré,jitrocel všeobecně, ne jenom tento. je spousta přípravků z vlákninou,co jsou i bezlepkové potvrzené a dají se koupit v lékárně. a nebo chlorela a jiné zelené potraviny,nejde trávení změnit hned a brát to,že nějaké přípravky to za mě vyřeší.pokud kvalitní strava přiměřená věku a zátěži nepomáhá,pak je na místě poohlédnout se po doplňcích stravy co nejvíc přírodního původu samozřejmě.
Vloženo 10.05.11 21:19
Pro jitku:Každá vláknina se musí dostatečně zapít,jinak by z toho mohl vzniknout "špunt".Nebo jste myslela,že to není nepříjemné v ústech,takže tu kapsli spolknete a potom řádně zapijete?.
Vloženo 11.05.11 05:45