Na co VZP příští rok přispěje? Největší část peněz bude určená na preventivní programy Zdravý život a Zdravá rodina. Program Zdravý život byl zahájen v listopadu. Spočívá v tom, že klienti sbírají body za to, že žijí zdravě. "Body se sbírají za absolvování aktivit, které by měly být normální a běžné pro každého. Tedy od pravidelných preventivních prohlídek, přes sportování až třeba po dárcovství krve," vyjmenoval Rod. Nasbírané body pak může klient vyměnit za příspěvek na volnočasové aktivity až do výše 1 300 korun. Program je zatím určen jen pro členy Klubu pevného zdraví, do něhož je možné se přihlásit i přes internetové stránky. V programu Zdravá rodina získají výhody především děti do 15 let. Mohou dostat příspěvek na očkování proti klíšťové encefalitidě, proti meningokokovým nákazám nebo hepatitidě A. Příspěvek se vztahuje i na kombinovanou vakcínu. Pojišťovna také přispívá dětem s celiakií na bezlepkovou dietu. Dětem s chronickým respiračním a kožním onemocněním přispívá VZP na ozdravný pobyt Mořský koník. Tak nevím, podle tohoto článku (23.12.2009) by snad děti měly nějaký příspěvek dostávat. Na stránkách vzp jsem se ovšem k těmto informacím nedobrala...
Vloženo 30.12.09 22:10
Gábino, můžu se zeptat, kde tento článek vyšel? Na webových stránkách VZP opravdu nic není. Příspěvky v minulém roce byly předčasně ukončeny a nové měly být od července. Dvakrát jsem se na VZP dotazovala, jak to s tím vypadá, ale vždy mi řekli, že se to připravuje. Předem dík.
Vloženo 31.12.09 19:23
Věrko,do Googlu jsem zadala vzp a hned na první stránce se objevil tento článek: VZP už nebude rozdávat cyklistické helmy, kvůli krizi šetří -iDNES.cz Tam je tabulka, kterou jsem zkopírovala.
Vloženo 01.01.10 19:46
Tak snad by děti do 15 let měly dostávat od VZP příspěvek na dietu 150,- Kč měsíčně. Říkala mi kamarádka, že to četla v tom jejich časopise.
Vloženo 04.01.10 21:44
Tak jsem si článek přečetla. Díky, Gábino. Nechápu, že o těch jejich programech (Zdravý život, Zdravá rodina) není na webových stránkách v sekci aktuality ani zmínka. Při bližším pátrání jsem našla poznámku, že příspěvek na dietu v rámci programu Zdravý život se týká celiaků od 16 do 18 let. O programu Zdravá rodina jsem nenašla vůbec nic. Jestli byl někdo v pátrání úspěšnější, dejte vědět.
Vloženo 05.01.10 12:26
Ahoj všem. Dnes jsem volala známé doktorce, která dělá na VZP. Bohužel nic nového a konkrétního ohledně příspěvků na bezlepkovou dietu mi neřekla. Počkám ještě měsíc, dva a zavolám ji znovu.Ale spíše to vypadá, že nic nového nebude. A od dubna pravděpodobně vrátím syna zpátky k 211, kde byl 13let. U VZP bude v dubnu rok a na dietu jsem dostala 200 kč, pak to zrušili. Až budu vědět něco nového, tak zase napíšu. Soňa
Vloženo 05.01.10 15:04
Dnes jsem se na VZP dozvěděla, že od února budou celiatikům přispívat 450 Kč čtvrtletně. Bud´ proplácením očkování nebo účtenek za jídlo. Ještě přesně nevědí, jak to bude v praxi vypadat. Mám se zeptat začátkem února až dostanou metod. pokyny.
Vloženo 06.01.10 10:47
Tak to by odpovídalo tomu, co četla kamarádka v tom jejich časopise.
Vloženo 06.01.10 13:42
Děkuji Helče za odkaz. Přečetla jsem to a jsem na rozpacích, proč si děti s celiakií, resp. jejich rodiče musí volit mezi příspěvkem na dietu a očkováním? Nepřipadá vám to jako diskriminace?
Vloženo 19.02.10 22:57
Pro #20 Věru:Protože je v této společnosti zdraví zbožím-nemůžete si koupit všechno,když na to nemáte.Když na to máte,můžete si platit i osobního doktora a sestru,nahoře bez. Příjemný den."franta".
Vloženo 20.02.10 09:25
Ještě jsem zapomněl-můžete se nechat ,zcela zdarma ,očkovat proti prasečí chřipce.
Vloženo 20.02.10 09:29
:-)))) dobré, františku! :-))))
Vloženo 20.02.10 22:36