Jak byste se vyjádřili k žádosti na www.bezlepkovadieta.cz?
Vloženo 02.02.10 13:51
Já myslím,že se "vyjádřilo" dost lidí.Zdraví "franta".
Vloženo 02.02.10 14:51
to téma tu bylo před pár dny pohledejte..
Vloženo 02.02.10 16:44
Přes veškeré zásluhy, které jsem pohledal a současnou dobu krize jen tohle. Pokud jako živnostník nezaplatím fakturu, a nechci mít problémy s exekutorem, holt musím sáhnout do soukromých financí, nebo si půjčit. A svůj zisk z podnikání pokud mám zdaním. Občanské sdružení je nezisková organizace, žádný zisk nemá, co vydělá utratí a nic nedaní. Asi bych takhle nežádal své zákazníky na přízpěvek na webovky za 80 tisíc.
Vloženo 02.02.10 17:34
Vidím to z jiného úhlu pohledu - je to o dobrovolnosti. Pokud chci, přispěji. Pokud nechci, nepošlu ani korunu. Takto je podle mého názoru (a to jsem si musela dohledat, kdo je vlastně paní Bušinová, o které se tady zmiňovalo) postavena žádost, na dobrovolnosti. A Poradenské centrum pro celiakii a bezlepkovou dietu je občanské sdružení, odkud tedy jinud má brát peníze, než z příspěvků??? Podle mne je to zcela logické a je jen na nás, zda přispějeme.
Vloženo 02.02.10 18:19
Ještě dodám... údajně je registrovaných 2500 osob, resp. emailových adres... kdyby třetina z nich poslala 50,- Kč, máme hnedka necelých 42.000,- Kč... Takže pokud něco využívám, proč bych za to nedala 50,- Kč ročně???
Vloženo 02.02.10 18:26
Pro osvěžení paměti posílám odkaz z těchto stránek o přidělených dotacích na rok 2007 - http://celiak.cz/download/tabulka%20dotaci07.xls. Na provoz webových stránek pro Poradenské centrum přiděleno 128.500,- Kč. Celkem přiděleno pouze pro toto občanské sdružení 368.500,- Kč na rok ... Informovaní nebo zúčasnění mohou přidat aktuální informace o státních dotacích.
Vloženo 02.02.10 22:18
Já si myslím, že poradenské centrum je firma k podnikání paní Bušinové, ne neziskovka. Paní Bušinová nabízí konzultace ale předem o ceně neřekne ani slovo. Po mě chtěla 500,- za konzultaci. Každý slušný podnikatel si dohodne cenu předem, předepisuje to tak i zákon. Těch padesát tisíc šlo z našich daní a myslím, že to byla na webovky dostatečná částka. Nechápu, že si dovolí chtít další peníze. Na těch stránkách je reklama na její zásilkový obchod na chléb Calta, takže si fakturu může zaplatit z poplatku za jejich reklamu. Tedy jestli jej platí. Mě osobně její žádost vadí.
Vloženo 02.02.10 22:20
Názor paní/slečny Veroniky je super, ale úplně objektivní podle mě není. Dr.Utěšený odborník je, to že ho vaše rodina za odborníka nepovažuje poté co ukončil s váma spolupráci je věc druhá. Dál pokud na to nemám tak si nenechám dělat stránky od webmástra. Raději mám levnější než se pak doprošovat o peníze. A za třetí nechápu proč si p.Bušinová pořád stěžuje kolik má práce a jak málo peněz, vybrala si totu cestu sama, nikdo ji nenutil sdružení zřizovat! A vzít si 500Kč za rady to beru - ale rada by mohla alespoň obsahovat kde se dobře nakupuje, na co si dát v potravinách pozor a podobné věci, které začátečník potřebuje a né doporučit kuchařku a pekárnu. Mimochodem i jiné pekárny udělají moc dobrý bezlepkový chléb.
Vloženo 24.02.10 10:57
S Jitus plně souhlas..
Vloženo 24.02.10 11:02
Souhlasím s Jitus. Názor Veroniky je velmi subjektivní a, nemohu si pomoci, cítím v něm maminku za zády. :-) Stránky paní B jsem navštěvovala před lety, když fungovala diskuse, to bylo prima. Nyní jsou pro mě bezcenné a žádost o příspěvek jsem přešla úsměvem. :-) Paní Bušínovou vnímám jako průkopnici povědomí o BLD u nás, určitě udělala hromadu práce, to nelze upřít. Ovšem pak nějak uhla z kursu. "U nás" na severu Moravy se snažíme o trochu osvěty také, prodáváme BL potraviny za běžné ceny (něco se jíst musí, že) a rady poskytujeme zdarma. Možná jsme úchylní, ale těší nás spokojený zákazník, uklidněná maminka maléého novopečeného celiátka apod. Je to vždy o lidech. Před časem se k nám přišla poradit kuchařka z domova důchodců, přibyla jim klientka s dietou. Její přístup mě velmi překvapil, hbitě se přizpůsobili všichni v kuchyni, bábince vyvařují, ta je spokojená a ještě spokojenější je možná jedna z ošetřovatelek, celiatička, která se nyní může v klidu stravovat v zaměstnání. Mě se velmi líbí styl "pomoci bližnímu" Ivy K. (ivako.cz), p. Františka apod. Asi není moc šťastná volba vybrat si BLD jako předmět podnikání.
Vloženo 24.02.10 12:31
Maminku za zády? Tak to je ubohé... Jak jste se už v jiné diskusi dočetli tak jsem v péči otce. Jako 17letá mám vlastní názor a matku k tomu rozhodně nepotřebuji! V Jeseníkách jsem myslela cestovné, ubytování a stravu pro přednášející a pořadatele. A opravdu si myslíte že poradna vám doporučí jen kuchařku a pekárnu? Spolupráci s dr. Utěšeným první ukončilo centrum nikoliv on. A u autorů receptů v knize jsem to asi špatně zformulovala protože ty recepty v knize jsou její a na stránkách uvádí u receptu autora.Opakuji nezastávám se jí jako své matky ale jako člověka který tomuto obětoval hromadu času i zdraví. A klidně si zkontrolujte moji IP adresu píši ze svého notebooku takže zjistíte že se neshodují. Nevím jak bych vám dodala důkaz že nejsem ona ale pokud na něco přijdete tak dejte vědět, ráda se podrobím zkoušce.
Vloženo 24.02.10 15:25