Diskuze: 2010 - celiakie a cukrovka

« zpět na přehled témat
autor: Lenn

Zdravím Martino, objevila jsem na jednom vlákně váš text (viz pod čarou). I my máme tyto dvě diagnózy. Kdybych si měla vybrat, nevím, které se zbavit. Cukrovkář to má "blbý" s glykémiemi, ale může sníst všechno (respekt VJ - takže se nepřecpe), bezepkář zase se může přecpat jídlem a vzít si na co má chuť (bzl.), ale většinou musí jídlo vozit sebou a neustále vařit a hlídat lepek. Hodně mi pomáhají stránky paní Ivako, i když ne všechny výrobky se nám daří. Než se do něčeho pustím, spočítáme VJ (zda se z toho člověk nají), pak uděláme první pokus, otestujeme chuťově a množstevně, a pak se rozhodneme, zda zařadit do jídelníčku či nikoliv. LANGOŠE: výborná věc. Poslední dobou je však z nich synovi pokaždé tak špatně, že je asi z jídelníčku vyřadíme. Přitom jsme si na nich pochutnávali dobré dva roky. Hlídáme i glykemický index (po pohance spadne dolů, pak jsou glymči rozházené po zbytek 1,5 dne). Nejsme v tom odborníci, neboť jsme podle doktora stále ve fázi seznamování. V nemocnici, kde syn ležel, denně jeden malý človíček na příjmu s cukrovkou 1.typu. Děti mezi 9-17 lety. Co se týká bzl.jídla a nemocnice, velmi velmi špatné. Ať se setřičky starají, dietní hlídá, kuchyně si dělá co chce. Dostala jsem před delším časem mnoho receptů mailem. Bohužel jsem si v tom shonu (nový způsob stravování a režim dne) zapomněla zapsat, od koho. Velmi té paní tímto děkuji, opravdu hodně mně pomohla a ukázala, že se dají tvořit naprosté lahůdky - těch receptů je několik desítek). Kdybyste, Martino, měla zájem, přeposlala bych vám je. Snad to té dobrodince nebude vadit. S pozdravem Lenn --------------- 15 Martina (martinareznickova@seznam.cz) Našla jsem v historii diskuzí jednu o kombinaci cukrovka a celiakie. Chtěla bych na ni navázat. Jestli někdo řešíte podobný problém, ozvěte se. U nás je celiakie nově diagnostikována a budeme rádi za každou radu. Díky

Vloženo 03.02.10 11:21

#1 naneaa (naneaa@seznam.cz)

Ahoj Lenn,mohla bych tě poprosit o recepty.Díky. naneaa

Vloženo 11.03.10 12:51

#2 Sally (dvorskekotatko@seznam.cz)

Lenn, i já prosím o přeposlání těchto receptů. Mockrát díky. Sally

Vloženo 11.03.10 13:54

#3 Lenn

Sally a naneao, máte v mailu v příloze recepty.

Vloženo 17.03.10 11:44

#4 naneaa

Lenn ,moc,moc děkuji, i paní která ti poslala recepty.Díky.

Vloženo 17.03.10 14:22

#5 Sally

Díky Lenn, medové pivo mne rozesmálo (vařím pro dítě). Moc díky, je toho moc a pěkně pohromadě.

Vloženo 17.03.10 15:00

#6 Lenn

:o) Rádo se stalo. Dobrou chuť.

Vloženo 25.03.10 15:52

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.