Dobrý den, ráda bych Vás požádala o Váš názor ohledně naplánování těhotenství. Před pár dny mi byla diagnostikována celiakie a ihned jsem začala dodržovat bezlepkovou dietu. Ještě před touto diagnózou jsme se s přítelem pokoušeli o miminko, ale hned jak mi řekl pan doktor, že má u mě podezření na celiakii, pokusy o miminko jsme odložili. Teď nevím, po jak dlouhé době bude mé tělo připraveno na těhotenství a kdy se tedy budeme moci opět pokoušet. Děkuji za Váš názor. Renáta
Vloženo 11.02.10 12:41
U každého je to jiné jak očistí tělo od lepku je to individuální někomu 3 měsíce někomu rok to trvá.Na Vašem místě bych počkala až budete mít krevní testy negativní na lepek ....
Vloženo 11.02.10 12:58
V podstatě můžete hned. Otázka je jen zda se ti podaří otěhotnět, protože neléčená celiakie mimo jiné způsobuje neplodnost. Pokud ano, není problém. Pokud tě netlačí čas-biologické hodiny, můžeš počkat až budeš mít negativní protilátky. Pečlivě dodržuj dietu a nezapomeň, že se musí otestovat celá rodina, tj. rodiče, prarodiče, sourozenci a děti tvých sourozenců.
Vloženo 12.02.10 14:23
Dovolil bych si malé upřesnění.Místo způsobuje neplodnost,bych napsal -může způsobovat neplodnost.Po zdárném otěhotnění mohou(ale nemusí)následovat i další problémy-u celiakie není nikdy nic na 100%.Zdraví "franta".
Vloženo 12.02.10 20:23
Chtěla bych uklidnit ženy s celiakií toužící po dítěti. Neléčená celiakie skutečně nemusí způsobovat u všech žen neplodnost. Já otěhotněla neplánovaně v 39 letech a mám zdavé / zatím/ dvouleté dítě. Celiakii mi zjistili až po porodu ve 40 letech. Myslím si, že v těhotenství stačí užívat Mamavit nebo něco podobného a dodržovat dietu.
Vloženo 13.02.10 00:11
Dodržujte dietu, Vaše naděje na otěhotnění se zvýší, a i když dítě může celiakii zdědit, není důvodem nemít děti.
Vloženo 13.02.10 11:02
Renáto, doporučila bych Ti raději nikam nespěchat a uzdravit nejprve střeva. Zdravá střeva znamenají dostatek potřebné výživy pro dítě v bříšku. Souhlasím s panem Frantem, že nemusí být problém v otěhotnění, ale může dojít např. k poškození plodu. Mě diagnostikovali celiakii až po druhém těhotenství a bohužel díky nedostatku živin dopadlo druhé těhotenství špatně (ve 21.tt zjištěno vážné poškození mozku). Je pravdou, že jsem nedržela dietu (nevěděla jsem, že mám tuto nemoc), ale já osobně raději další těhotenství odsunu klidně i o rok (je mi 37), abych si pak z porodnice odnesla zdravé dítě.
Vloženo 15.02.10 00:37
Já začla plánovat mimčo po cca 1,5 roce bzl.diety mám i endometriózu tak jsem hned tak s otěhotněním nepočítala ale po pul roce se podařilo,tak si taky myslím dát střeva do pořádku a pak to zkusit:-))
Vloženo 15.02.10 19:32
Na opravdu silný atopický exem mi pro syna doporučili BL dietu a bezmléčnou dietu , ale nepomohla. Ale slyšela jsem, že to někdy pomáhá, je to důvodu neatěžování imunity. jediné co synovi pomáhalo tak dlouhé pobyty u moře a v lázních.
Vloženo 02.06.12 17:12
Dobrý den, četla jsem vaší diskuzi teprve nyní neboť mám zjištěnou Celiakii teprve necelé dva měsíce. Je mi 34 let, mám jedno zdravé tříleté dítě. Bohužel druhé zatím mít nemohu zřejmě kvůli Céliakii. Nejde mi otěhotnět. Celiakie je dědičné onemocnění, které je od narození. Jen u nás pozdějších celiatiků probéhala v klidnější formě a následně ji něco spustilo ve formě mnohem vážnější. U mě to byl zřejmě porod. Ke zjištění diagnózy dospěla jedna paní doktorka až po třech letech od porodu. Před porodem, ačkoliv jsem otěhotněla až po ročním snažení mne tato diagnóza a nikoho v mém okolí nenapadla. Doporučuji všem co nad tímto přemýšlejí si koupit o Céliakii knížku. Je tam všechno hezky popsané, včetně historie onemocnění, příznaků a zdravotních komplikací.
Vloženo 06.04.13 07:59
Dobry den, tak take pridam svoji zkusenost, ktera souvisi s neplodnosti, ale zatim nemela stastny konec. Po tahanici doktoru a zkouseni vseho mozneho (krome umeleho oplodneni) a neustalem sdelovani od doktoru,ze by to jit melo, nas zacali hnat do umeleho, a tak jsem si nechala udelat imunolog. vysetreni a ejhle, podezreni na celiakii, kterou mi pak biopsii potvrdili.Snazime se o mimi 3 roky, po 3 mesicich diety stale zvysene hodnoty, i kdyz klesly,na diete jsem pul roku,ted cekam na vysledky krve po pul roce, tak uvidime.Uz verim tomu, ze to muze u nekoho trvat i rok, nez se da telo do poradku...
Vloženo 10.04.13 20:10
Ahojky,celiakii mi zjistili před 2 lety-je mi 32.Když jsme se rozhodli,že by jsme si pořídili miminko,začala jsem brát ACIDOFOLAN.Bála jsem se,aby to šlo,protože jsem ještě alergik na pyly a potraviny a nikl. Teď jsem bez nějakých problémů otěhotněla.Myslim,že pokud budeš držet poctivě bezlepkovou dietu a podpoříš to Acidofolem,bude to dobré. Držím palce! :o) Naďa
Vloženo 19.04.13 21:36