V sobotu 10,4, dopoledne na ČT1 budou vařit bezlepkově. Třeba se něco přiučíme. Rep.v pátek dop. na ČT2.
Vloženo 09.04.10 11:41
Díky podívám se.
Vloženo 09.04.10 13:07
Ahoj,nevíte někdo jakou BLP mouku používaly na ty nudle? A zkoušeli jste to někdo doma udělat?
Vloženo 10.04.10 20:08
http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/310292320040013-kucharska-pohotovost/?streamtype=WM2
Vloženo 10.04.10 21:27
Pro ty co pořad neviděli (stejně jako já), zde je ke shlédnutí http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/310292320040013-kucharska-pohotovost/?streamtype=WM2 . Pořad trvá necelých 26 minut.
Vloženo 10.04.10 21:29
Včera jsem zkoušela ten dort bez mouky a je naprosto famózní - vřele doporučuju! Pochutnali jsme si celá rodina
Vloženo 11.04.10 17:38
Můžete mi prosím někdo napsat recept na ten dort.Nenapsala jsem si ho a na recept se na internetu nemůžu dostat a ČT2 nemám.Děkuji
Vloženo 11.04.10 18:42
Takhle je uveden recept na internetu. Suroviny: •120 g žloutků, •180 g bílků, •225 g másla, •100 g cukru krystal, •100 g hořké čokolády, •150 g mandlí, •150 g vlašských ořechů, •1 polévkové lžíce kakaa, Postup: Žloutky utřené s máslem a částí cukru postupně zlehčíme bílky vyšlehanými se zbývajícím cukrem. Pak přimícháme ještě směs nastrouhané čokolády, nahrubo nasekaných ořechů a mandlí, a kakaa. Vzniklou hmotu nalijeme do dortové formy a pečeme při 180 stupních asi 40 minut. Po vychladnutí ozdobíme podle vlastní fantazie. Například čokoládovou polevou, moučkovým cukrem, ořechy, nasekanými mandlemi a plátky sušeného pomeranče.
Vloženo 11.04.10 19:32
Tu mouku "utajili",aby nedělali reklamu zadarmo.U nás máme dobrou zkušenost s Jizerkou.Polevkové nudle krájíme tím válečkovým "nudlíkem"a široké nožem ,podle "pravítka".Recept jak na "normální" nudle,akorát "placky"dělá manželka menší.Jinou mouku,nebo směs jsem nezkoušel.Zdraví "franta".xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Recept: NUDLE 125g Jizerka 2 menší vejce 1 rovná čajová lžička soli 1 rovná čajová lžička xantanové gumy 1 kávová lžička oleje 2 polévkové lžíce vody(asi) trochu Jizerky na vál POSTUP Vypracujeme těsto,pomocí přídavku mouky nebo vody upravíme správnou tuhost,zabalíme do mikrotenového sáčku a necháme chvíli odpočinout. Vyválíme dvě placky,necháme trochu proschnout a ještě mírně vlhké pokrájíme. Je možné použít kráječ(válečkový). Drobivé okraje placky navlhčíme,propracujeme v prstech a znovu vyválíme. Po usušení uložíme do vzduchotěsného obalu. Používáme jako normální nudle(jsou k nerozeznání od obyčejných) Základem je recept paní Marcely Pajurkové „franta“.
Vloženo 16.04.10 19:44
Já mám doma směs od na těstoviny od Scharu - Mehl. Já jí tedy používám na zahušťování, nudle jsem ještě nezkoušela. Kupujeme jí běžně v Globusu.
Vloženo 16.04.10 20:59
Ahoj všem. Koukám, že se tu dost rozjela kritika na Kuchařskou pohotovost. Mně se tam osobně taky hodně věcí nelíbilo a tak jsem jim hned druhý den napsala. Kupodivu mi rychle přišla dosti rozsáhlá odpověď. Kdo budete mít zájem - můj dopis i odpověď klidně zašlu na osobní e-mail - tady to kopírovat nechci ( asi by si někdo zase rýpnul ). Jinak slíbili, že se k tomuto tématu budou vracet, tak uvidíme. Zdravím Soňa.
Vloženo 17.04.10 06:01
Pro paní Soňu Strakovou:A co říkáte na pořad Vizita(o alergiích)? http://archiv.nova.cz/multimedia/vizita-7-dil-alergie.html .Zdraví "franta".
Vloženo 17.04.10 08:26