Diskuze: bezlepkovou dietou ke štíhlosti

« zpět na přehled témat
autor: ala

Tak jsem se dnes rozhodla že zhubnu. jsem na BL dietě rok a přibrala jsem 24 kg A to jsem se fakt nesnažila. A víte co mi nabídli na /www.wellnesscentrum.estranky.cz/ na hubnutí, bezlepkovou dietu. Tak nevím, jestli se mám smát nebo brečet. A to jsem si myslela, že větší nesmysl než detoxikační čaje a koktejly na hubnutí, které propaguje pí Bušínová neexistuje. Jdu si koupit větší oblečení, to je lepší investice.

Vloženo 11.04.10 22:44

#1 Martina

Třeba to doporučují proto, že je bzl. dieta tak drahá a málokdo z lepkářů bude ochoten tolik utratit za chleba a tudíž chleba z jídelníčku úplně vypustí (zelenina tolik energie nedodá). Ale pobavilo mě to, nikdy bych netušila, že máme tak úžasnou univerzální dietu :-)

Vloženo 12.04.10 07:18

#2 Renka

Na to nie je čo dodať, také wellness centrum,hanba v dnešnej dobe...

Vloženo 19.04.10 14:01

#3 Sylva Malkičová (malkicova@seznam.cz)

No jo, bezlepková dieta začíná být byznys. Což je špatná zpráva pro celiaky.

Vloženo 20.04.10 17:27

#4 Vlaďka

Bezlepkovou dietou ke štíhlosti??Blbost.Ten co je nemocný a neví o tom jí vše ,tělo pracuje špatně střeva jsou poškozená lepkem.Co sníte tělem proběhne celkem rychle.Když začne držet bezlepkovou dietu tělo pracuje jinak ,zpracovává vše co sníme.Je to jak špatně seřízený motor jedete na moc benzínu malou vzdálenost,seřídíte motor a na nádrž ujedete víc Já i mnoho celiatiku jak začalo držet dietu přibralo. Doktor mi řekl že je to správně.

Vloženo 21.04.10 21:37

#5 Petra

Zdraví lidé si takhle ale někdy pomáhají ke štíhlé linii, znám to z internetových diskuzí. Zrovna dneska jsem četla na jedněch stránkách o bezl. dietě názor jedné slečny, která se na všechny diety vykašlala, protože nemá cenu chtít hubnout a přitom nevědět, jak tělo funguje. Evidentně vůbec nevěděla, o co jde. U nemocného to funguje opačně - jak se tělo ozdravuje, pacient přibírá.

Vloženo 22.04.10 14:40

#6 ala

Bezlepkové mouky a výrobky mají zhruba stejnou, případně vyšší výživnou hodnotu jako lepkové. Podívejte se na obsah KJ sami. Navíc bezlepkové pečivo je těžší, na stejnou váhu, než lepkové. Myslím si, že je nesmysl, že zdraví lidé po bezlepkové dietě hubnuli. Dle mého názoru je to módní nesmysl přivezený z USA.

Vloženo 23.04.10 15:02

#7 ala

Udělala jsem chybu. Bezlepkové těsto má menší objem, na stejnou váhu než lepkové. Tolik nenakyne.

Vloženo 23.04.10 15:04

#16 Verča

Já po nástupu na bezl.dietu přibrala 15kg a v tu dobu jsem už měla nějakých 10kg nadváhu,tak jsem byla jak kobliha,půl roku cvičím 2-3xtýdně Zumbu,10kg dolů:-)a jím stejně nejsem typ na diety,ale to cvičení fakt zabírá tělo spaluje jek blázen,všem vřele doporučuju:-))

Vloženo 08.04.11 20:27

#17 jana

BZL dietu držím rok. Před ní jsem vážila 70 kg. Po zavedení diety jsem shodila na 65 kg a to si teď stále držím, nemyslím si, že automaticky každý ztloustne.

Vloženo 09.04.11 17:01

#18 Michaela

Já jsem také po nasazení bzl diety zhubla cca 5kg. Pak se to zastavilo a váhu si stále držím, teď už bych se musela hooodně snažit, abych ještě zhubla... :-) Znám ještě jednu paní, která po nasazení diety zhubla, odhaduji cca 10kg.

Vloženo 13.04.11 08:07

#19 sylva (malkicova@seznam.cz)

Po stanovení diagnozi celiakie před myslím 9 lety jsem sice hodně přibrala,ale jak ta kila navíc přišla, tak zase po asi roce a půl odešla bez zvláštního úsilí ( a bylo to přes 20kg!!!) a byla jsem na původní váze(já jsem ta kila ale vůbec neřešila. Byla jsem tak šťastná, že mi zase chutná, že můžu jíst a není mi špatně, že mi byl váhový přírustek jedno.) A v těch následujících letech jsem různě přibírala a shazovala podle životních okolností. Myslím si, že jakmile se střevo zaléčí, nemá pak už bzl dieta na váhu vliv.Dodnes nemám problém shodit nějaká ta kila, když usoudím, že by to bylo třeba ( třeba když se nevlezu do oblíbeného oblečení).Zrovna teď jsem v "hubnoucí etapě".Je to spíš o rozhodnutí v hlavě než bzl dietě.

Vloženo 13.04.11 09:05

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.