Diskuze: Prosím radu - potraviny na týden do přírody

« zpět na přehled témat
autor: Magda

Dobrý den. Sháním zkušenosti ohledně uskladnění potravin. Mám dítě, které pojede se školou na vodu. Veškeré věci, včetně jídla, budou mít na loďkách, spát budou v kempech po cestě. Jelikož tou dobou bude teplé počasí, budou se bzl.potraviny na slunci kazit. I kdyby nebylo teplo, stejně 7-10 dní nevydrží potraviny mimo chladné uskladnění. Města a obchody nebudou k dispozici. V kempech nejsou dostupné bzl.potraviny. Poraďte mně, prosím, jak mám dítě vybavit na tuto cestu?

Vloženo 24.04.10 19:09

#1 ala

Lze si vzít expres menu, to nemusí být v lednici a ohřívá se v mikrovlnce, a instantní polévky a rýžové a kukuřičné plátky a chleba vákuovaný. Večer by si snad mohl zajít do nejbližší restaurace na vařené brambory a plátek masa na grilu či pánvi se šťávou bez zahuštění. Nemůžete jet s ním od kempu ke kempu, a v autě mít autoledničku a dělat zásobování?

Vloženo 24.04.10 21:43

#2 franta

Pro Magdu:Toto jsem Vám napsal už včera,jen jsem nechtěl být "první".V podstatě je to shoda s "alou": Nezlobte se,ale toto je "špatná otázka"-záleží na mnoha okolnostech,jak tuto situaci řešit.Nenapsala jste,jak je "dítě"staré,jak je schopno samo si něco přpravit(z konzerv),kdo se o ně bude starat(potřebuje odborný dohled),jak se budou stravovat ostatní a spoustu dalších informací.Ideální by bylo,kdybyste jela s ním(třeba autem jako "pozemní doprovod")-tak jezdí na vodu i zdraví dospěláci-vždycky někdo jede autem,třeba i s vlekem a veze potřebné věci.Jinak těžko radit.Zdraví "franta".

Vloženo 25.04.10 05:33

#3 Magda

OK. Synovi je 15 let. Se školou jet nemohu, i když jsem to navrhovala. Autem není problém, jen syn odmítá, aby se tam maminka objevila. Budou cca 7-10 dní na loďkách. Ubytování pod stanem buď někde na břehu z dosahu vesniček, či v kempu, kde si děcka mohou zajít do "hospody" na něco teplého (podle situace). Jinak s sebou sirky, když se bude vařit na ohni. Když byl syn se školou na horách, teplé jídlo se domluvilo s kuchařem, a s sebou syn měl dostatek jídla, které si uskladňoval na okno (místo lednice). Do kuchyně nemohl - lednice byla určena pouze pro personál.

Vloženo 25.04.10 09:49

#4 franta

Pro Magdu:Syn už je dost "velký",předpokládám,že i "zkušený"v dietě."Vařit" si musí samostatně,třeba z toho Expres menu,nebo jiných bezlepkových konzerv,které snesou aspoň krátkodobé uskladnění mimo chladničku-(třeba "uzeninové" konzervy z Globusu).Pro jednoho je na takovou akci vhodný plynový vařič"na bombičky"-kartuše a vhodné nádobí(ešus).S vařením příloh(brambory,rýže) se asi moc počítat nedá,tak zbývá jen trvanlivé pečivo,(třeba chleby Schär).A při troše štěstí třeba "kápne" na hospodu,kde už o bezlepkové dietě něco vědí-je to ale dost velké riziko.Zdraví "franta".

Vloženo 25.04.10 11:46

#5 Jan

Já si kupuju od firmy Berosa hotová jídla (mají 5 druhů) v plno-konzervách (nepotřebují žádné chlazení jako polokonzervy Globusu). Mají očko, takže není potřeba otvírák a otevřená plechovka se dá dát i kotlíku s horkou vodou, takže jídlo je teplé.Jinak je prodávali jak v Praze, tak i v Brně na setkáních. Každá konzerva má 200g (co si pamatuju, ale neručím za to), takže ideální jedna porce.

Vloženo 26.04.10 10:28

#6 Magda

Jan: Dají se zmiňované konzervy koupit mimo setkání? Myslíte, že budou i na akci v Praze 15.5. - Bílý dům na Praze 8 ? Na loďkách budou "barely" cca 30 litrové (doufám, že každý bude mít jeden - to se dozvíme během týdne). V nich budou mít stan,spacák,oblečení a jídlo. Jenže syn bude mít toho jídla trochu více. Tak se obávám, aby se mu to všechno vešlo do toho "barelu".

Vloženo 26.04.10 12:03

#7 franta

Obraťte se přímo na firmu Berosa-Helena Sasová Nová Ves 198463 31 +420 602 109 343+420 723 515 377 http://www.berosa.cz berosa@seznam.cz SKYPE: berosa.cz ,paní Helena Vám určitě ráda odpoví a poradí.Zdraví "franta".

Vloženo 26.04.10 12:14

#22 adela (adela.zelena@email.cz)

Paní Magda sem dala odkaz (10.5.) na mražené jídlo pro firmy. Bezlepkové jídlo se objednává v ešopu ( http://eshop.expressmenu.cz/jednoporcove/ )

Vloženo 18.05.10 14:05

#23 lída

Expres menu jsem vyzkoušela a chutnalo mě jen škoda že většinu jídel je maso hovězí dáváme přednost kuřecímu.

Vloženo 18.05.10 16:35

#24 Helena

Tak zkuste to kuřecí frikasé v konzervě. Je moc dobrý.

Vloženo 19.05.10 16:25

#25 Magda

Zatím syn využil konzervy www.berosa.cz , které poradil pan franta a pan Jan. Tyto konzervy mohu doporučit. Synovi chutnaly. Na vodu jsou opravdu nejvhodnější konzervy, neboť nehrozí protžení obalu. Všem díky.

Vloženo 06.06.10 03:18

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.