Diskuze: Setkání celiaků Kouty n.Desnou

« zpět na přehled témat
autor: Jana

Byli jste někdo na tomto srazu?,já tam byla tedy jenom v pátek a moc mě to zklamalo možná ty další dny byli lepší nevím,začalo se až o 40min.později tak sedět tak dlouho na židli nebylo moc příjemné,bylo avízováno x lékařu,nepřijel ani jeden a nedorazila ani Ing.Gabrovská,tak si říkám nic to se může stát,tak si aspoň pořádně nakoupím(bylo avizováno skoro 20prodejců),jaké bylo mé šílené zklamání když tam bylo asi 5 sánků fakt mazec!byl tam balviten,jiz.pekarny,racio,nějaka voda,ochutnavka uzenin z globusu,schar měl jen bílý chleba,mufiny a nějaé oplatky vše z plnou cenu a ještě tam bylo koření a mantler+nějaká nová firma se směsma na chleba,myslela jsem že mě omyjou čas v čudu a benzin taky:-(

Vloženo 13.06.10 18:55

#1 jitka

já tam byla i v sobotu,bez ohledu na organizaci,kterou paní inženýrka poněkud nezvládá to bylo asi tak stejné jako loni.i vzhledem k prodejcům.to,že tam člověk výhodně nakoupí je naivní,spíš si může s těmi prodejci promluvit a to je taky docela důležité,pro ně i pro nás,aby měli zpětnou vazbu. přednášky začaly pozděj,zachytila jsem paní masérku-pkěná přednáška,kterou ovšem utnuli,protože nebyl čas a pak velice přínosná přednáška rndr.petra fořta,s nejnovějšími výzkumy co mají bezlepkáři jíst,pak nějaké prezentace jizerek a tak. jaká byla neděle nevím,zamířili jsme domů,ale termál v losiných můžu doporučit místo programu:)

Vloženo 14.06.10 10:46

#2 Petra

Já jsem tam nebyla, můžete alespoň nastínit, co pan Fořt říkal?

Vloženo 14.06.10 11:51

#3 Maja

Také bych ráda věděla, co říkal p. RNDr. Fořt nového, něco jsem slyšela o lepku v rýži, ale je to už skoro rok, a nemám to potvrzené. Tak nevím.

Vloženo 14.06.10 14:15

#4 Helena

A to CD prodávají nebo je k dispozici zdarma...?

Vloženo 14.06.10 15:23

#5 jitka

to cd(dvd) jsem tam nikde neviděla. dr.fořt měl odlehčenou přednášku a teď cituju,že se bereme moc vážně a že nejsou normální lidi a celiaci a že je jenom naše blbost,že platíme 100 korun za kilo sice bezlepkového ale škrobu,který nemá v podstatě žádnou výživovou hodnotu a že si místo toho radši máme dát pořádný kus masa.jinak mluvil o tom,že se nemají používat kvasnice,ale kypřící prášek z vinného kamene a že bude spolupracovat s etou na vývoji bezlepkové mouky,která by byla výživově hodnotná.dál popisoval,že podle nových výzkumů nám nesvědčí ani kukuřice a soja,pohanka a proso a brambory ano.rýže ne v začátku diety kvůli plísním.a doplňovat výživu kvalitními PŘÍRODNÍMI doplňky stravy. takže asi tak:)

Vloženo 14.06.10 15:34

#6 Jana

Si asi pan doktor dělala srandu né?a co tedy podle něj máme jíst?!maso se zeleninou a pořád? tak to mě potěš...

Vloženo 14.06.10 16:41

#7 olina

Moje gastroen.mě řekla v odstatě to stejný mám alergii ještě na mléko a doktorka řekla ,že mužu hlavně jíst maso ,zeleninu a ovoce.ale at si to někdo zkusí pořád...

Vloženo 14.06.10 18:16

#90 Honza

Dobrý den, tak jsem si početl. Myslím, že pokud se zde v osmi diskuzních okruzích kdy každý má snad stovky témat takto diskutuje jen v pár tématech které se dají spočítat na prstech jedné ruky je to úspěch. V době konzumní společnosti a bulváru...Diskuze tom jestli je někdo a jeho činnost božská nebo je to obyčejný parazit sem každopádně patří. Pokud by tak nikdo nediskutoval, bylo by to tady jako stádo ovcí. Pokud se týká těch "osobních útoků" toto je čajíček. Ve spoustě případů jde o vlastní zkušenost pisatele. A jedno přísloví říká, že na každém šprochu pravdy trochu.

Vloženo 09.07.10 09:41

#91 Jana

K příspěvku 71 až 77 a následným. K soutěži o nejlepší bezlepkový chléb a složení odborné komise. Přítel a dcera paní Bušinové, to máme dva členy. Dále dle bezlepkové kuchařky číslo 2 dlouholetý známý p. Buchníček a dle rubriky cestujeme s bezlepkovou dietou přátelský oběd v soukromém prostředí u p. Pravdové v Mělníce. Takže čtyři členové z pětí opravdu, ale opravdu nemohou ovlivnit nijak výsledek.

Vloženo 22.07.10 17:59

#92 ala

Na stránkách http://www.bezlepkovadieta.cz/odpovedi-a-otazky/potraviny-a-suroviny/2639-3 naše paní odbornice na BL dietu na dotaz o éčkách radí ":NENI NUTNE se "E"čkama zabývat." To že na trhu snad není levný vlašský salát nebo buřty bez lepku nejak zapoměla vzít v úvahu. Vedle toho, mi dosazená komise připadá jako neškodný podvod.

Vloženo 22.07.10 22:54

#93 Petra (p.29@seznam.cz)

Dobrý den. Nejsem celiak a srazu v Koutech nad Desnou jsem se zucastnila. Tato akce byla velice přínosna,jak pro celiaky tak neceliaky. Je pravda, že některé přednášky byly posunuty časově a organizace nebyla zvladnuta na 1 ale jak již zde bylo uvedeno, taková akce nejde naplánovat přesně na minuty. To, jestli lekaři nepřijeli, zato nemůže nikdo. Pokud učast přislibili a nepřijeli, tak může zaznít jen omluva od pořadatele, což se stalo.Co se týká prodejců, těch tam bylo skutečně dost a dost. V pátek to bylo o poznanání horší ale sobota byla ze stran prodejců naplněna ( zhruba 15 Fa, možná i více, nepočítala jsem to).Ceny prodejců nebyly přemrštěné a dokonce byly o dost menší než v obchodě. Probíhala i soutěž v pečení chleba- výborný nápad!

Vloženo 06.04.11 09:55

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.