Diskuze: bezlepková dieta spolu s cukrovkou(diabe

« zpět na přehled témat
autor: Radek (radek.hatle@volny.cz)

má někdo zkušenosti,nebo zná někoho s problémem cukrovka spojená s bezlepkovou dietou. Čerstvě diagnostikováno - potřebuji poradit.
Ozvěte se - děkuji

Vloženo 13.01.05 20:25

#1 Jana (jana.doubnerova@seznam.cz)

Můj syn (13 let) má tutéž diagnózu, zatím se s tím pereme sami, tak jako předtím, vše přepočítáváme na výměnné jednotky. Pouze jsme zjistili, že je samozřejmě problém s pečivem, neboť obsahuje více sacharidů než běžný rohlík či chleba ( ať děláme, co děláme, stále je tu větší váha těsta, neboť není tak nadýchané). Syn se snaží jíst tedy více masa a zeleniny náhradou za pečivo.

Z hlediska lehkých jogurtů jsou snad v pořádku tzv. Extra lighht od Yoplait nebo Lehký košík téhož výrobce, alespoň dle deklarovaného složení, nemám potvrzeno výrobcem. Také by měly být dobré výrobky firmy Danone.

Zatím pouze nemám vhodnou náhradu za musli tyčinky, které syn používal v případě, kdy šel do hypa. Kupujeme tyčinky Peggy - ořechové (ty jsou uvedeny jako vhodné), začaly se vyrábět i s příchutí a s polevami, ale u nich si nejsem jista úplnou bezlepkovostí, ve složení je uveden maltodextrin.

Musím ale říci, že někdy je to tedy síla, skloubit vše dohromady, bez použití cukru.

Takže Vám taky držím palce!!

Vloženo 18.01.05 00:16

#2 Marta Pleyerová (m.pleyerova@seznam.cz)

Mám 15.letého syna - od 04/2004 diabetes, od 12/04 celiakie. Zdravím všechny se stejnými problémy - v pečení chleba jsme docela úspěšní, ještě ne zcela se nám vedou housky, aby byly více nadýchané, měkké a alespoň 2 dny chutné. S pečením litých koláčů jsem zprvu zápasila, nyní se to docela rýsuje ke zdaru. Máte-li někdo zájem o výměnu rad - ozvěte se. Zdraví Marta

Vloženo 28.01.05 11:05

#3 Jitka (jitka_pruchova@seznam.cz)

Moje dcera (15 let) má cukrovku i celiakii 5 rok. S pečením chleba stále zápasím, snažím zkoušet různé recepty. Nejvíce jí chutná chléb ze směsi Jizerka. Musli tyčinky nám také schází, dcera na hypo nosí s sebou rýžové Pufíky, ale v poslední době se špatně shánějí. Ráda si budu s Vámi vyměňovat rady a zkušenosti. Jitka

Vloženo 10.02.05 10:49

#4 Jana Lukáčová (jana.lukacka@seznam.cz)

Dávejte pozor na light jogurty,kdysi jsem se někde dočetla,že jsou přihušťovány moukou,ale co je na tom pravdy nevím.Víte o tom něco bližšího?Zdravím všechny bojovníky s dietou.

Vloženo 10.02.05 20:22

#5 Marcela (marc.pajurkova@seznam.cz)

Dobrý večer, já peču chléb z mouky pana Smutného, housky ze švédské směsi Finax a jsou skvělé, nadýchané a křupavé, ale jen po samovolném rozmražení. Finax objednávám v Roudnici nad Labem, myslím, že je také k dostání u paní Koukolové / Bezlepka, Praha 4.
Prosím někoho o kontakt na prodejny směsi Jizerka. Už jsem slyšela hodně chvály, ráda bych ji vyzkoušela.
Mějte se hezky a předem díky
Pajurková M.

Vloženo 19.02.05 18:41

#6 Lenka (kindm@volny.cz)

Dobrý den. Jsem ráda, že je tu někdo s cukrovkou a celiakií. Bzl.dietu držíme cca 2 týdny (cukrovku 1.typu máme od 11/05). Ovlivňuje bzl.strava glykémii? Myslím k horšímu?

Vloženo 27.06.06 09:08

#7 Lyka (marketamaresova@centrum.cz)

Podle mně dostupných informací by celiakie spojená s nedůsledným dodržováním BZL diety mohla negativně ovlivňovat glykémii (rozkolísanost).

Vloženo 11.07.06 22:45

#13 mirka (mira.mare@seznam.cz)

jsou to ty s červeným proužkem přes rožek oplatku.

Vloženo 30.08.06 18:53

#14 Mirka (mira.mare@seznam.cz)

líbí se mi tyto stránečky

http://www.zh.cz/diabetes/Default.aspx?tabid=125

Vloženo 29.12.06 14:33

#15 Martina (martinareznickova@seznam.cz)

Našla jsem v historii diskuzí jednu o kombinaci cukrovka a celiakie. Chtěla bych na ni navázat. Jestli někdo řešíte podobný problém, ozvěte se. U nás je celiakie nově diagnostikována a budeme rádi za každou radu. Díky

Vloženo 18.01.10 09:56

#16 vladimir (vladimir.mazur@seznam.cz)

Jako problém už to dávno neřeším, musel jsem si nějak poradit sám. Škoda jen, že je tu tak málo příspěvků na dané téma.Žiju s touto diagnózou cca 3 roky. A jsem tady velmi sporadicky, protože jsem tady zahlédl diskusi o pití piva a zajímá mě to. Ale kdyby jste chtěli cokoli, budu se s váma sdílet.

Vloženo 26.09.10 20:16

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.