Diskuze: lázně

« zpět na přehled témat
autor: luca (lujdamarkova@seznam.cz)

Máte někdo zkušenost s Bardějovskými Kúpelemi? Dcera i tam má odjet ne jaře. Napište.
Luca

Vloženo 26.01.05 18:57

#1 Eva (e.janas@centrum.cz)

Dcera jezdí do Karlových Varů a je vždy spokojena.Ale letos nám pan doktor sdělil,že lázně nepotřebuje,že je zdravá.A jak by to vypadalo kdyby všichni celiaci si žádali o lázně!Žádost jsme poslaly,čekáme na vyjádření revizního lékaře.Chtěla bych znát Vaše zkušenosti a přístupem lékařů.

Vloženo 20.04.05 16:39

#2 Helena Sasová (helena_sasova@seznam.cz)

Prosím, na koho se mám obrátit se žádostí o lázně pro dceru? Na svého pediatra nebo gastroenterologa.

Vloženo 03.06.05 09:51

#3 Helena (helena_sasova@seznam.cz)

Požádala jsem o lázně svou dětskou lékařku a ta okamžitě vyplnila žádost. Bez problémů řekla "ANO, máte nárok". VZP mi přislíbila, že žádost bude kladně vyřízena.

Vloženo 07.07.05 08:45

#4 Helena

Dcera jede do Karlových Varů. Schválili mi i částečný společný pobyt, protože dcera jede poprvé (11 dní z celkových 4 týdnů). Syna posílám do Luhačovic s astmatem na 7 týdnů. Nemáte někdo zkušenosti s Luhačovicemi. Mám obavy, posílám děti poprvé.

Vloženo 19.09.05 07:55

#5 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Bydlím v Luhačovicích a jsem celiatička.Jestli můžu pomoct,napište.Do kterého zařízení syn jede?Předpokládám,že do Miramonti?
Sylva

Vloženo 19.09.05 11:00

#6 Sylva (malkicova@seznam.cz)

Bydlím v Luhačovicích a jsem celiatička.Jestli můžu pomoct,napište.Do kterého zařízení syn jede?Předpokládám,že do Miramonti?
Sylva

Vloženo 19.09.05 11:00

#7 Helena

Ve středu jsme odvezli syna do Luhačovic do lázní do léčebny Miramonti. Ale hned na začátku mi byli některé věci "divné" např. ve sprchách byla na zdi plíseň. Když jsem na to upozornila sestru, řekla, že jiné sprchy tam nemají. Pak jsem naléhala, aby plíseň odstranili, protože syn je kromě astmatu alergický na kdeco včetně plísní. Dostala jsem opět strohou odpověď: Já jsem to nahlásila a víc dělat nemůžu".
Včera mi do telefonu syn řekl, že si tam připadá jak v psychiatrické léčebně, pořád je někde zavírají a vyhrožují jim, že při sebemenším neuposlechnutí je pošlou domů a že celý pobyt zaplatí, že stojí 40 000,- Kč. Pak jim sdělili, že jim z jejich kapesného, které jsme deponovali u sester, vezmou 55,- Kč na výlet. V propozicích bylo uvedeno, že děti budou mít přístup na internet, aby byli prostřednictvím mailů v kontaktu s rodiči případně školou(syn je na gymnáziu), ale internet tam nefunguje a prý možná bude do týdne. Na pokojích nejsou zásuvky ani lampičky u postele, tak si nemůžou před spaním číst.
Tak jsem z toho dost rozmrzelá, nevím jak to řešit. Nemůžu tam jet 600 km. Máte nějaké zkušenosti? Napište mi prosím.

Vloženo 23.09.05 08:37

#73 pro ludmilu

Ludmilo a nemohou problémy vaší dcery souviset i inhalacemi vincentky? Předpokládám , že dcera astmatička je má. Při inhalačích se vdechují horké soli vincentky a ty poruší sliznice např nosu , přes ty pak mnohem snáze pronikne různé infekce, třeba i ta způsobující zánět ucha / určitý druh pmeumokoka/ u dětí. Vaše dcera jako astmatička může mít problém se zhoršenou imunitou a problém je tu. Nemůže být její nemocnost způsobena inhalacemi ne špatnou péčí??

Vloženo 11.07.11 21:43

#74 Šárka Znamenáčková (znam.sa@seznam.cz)

Prosím poradí mi někdo, mám 16 - ti letou dceru, které byla před rokem diagnostikována celiakie. I když vše doma zvládáme, ona se stále jaksi s tou "blbou nemocí" nemůže smířit vnitřně. Máte někdo zkušenost s lázněmi pro celiaky, myslím si, že pobyt mezi mladými se stejným problémem by jí pomohl. Děkuji Šárka

Vloženo 24.08.11 11:21

#75 kateřina (kat.sajerova@seznam.cz)

Dobrý den,prosím zda má někdo nějaké aktuální informace k ubytování na Miramonte děts.léčebně v Luhačovicích?příští týden mam s dcerou na 4 týdny nastoupit na pobyt...straší mě kdo tam byl že ubytování je děsivé... děkuji za informace

Vloženo 26.08.11 15:20

#76 Lucie

pro 74 Šárku Znamenáčkovou, jak jsem psala výše (68), syn byl loni v Karlových Varech a byl moc spokojenej, příští rok zažádáme znovu o tyto lázně. Taky jsem měla ten pocit, že když se potká s více dětmi s celiakii, tak mu bude psychicky lépe. Jenže ouvej, bylo tam cca 30 dětí z toho pouze 5 celiaků (ostatní byli na zhubnutí), ale i tak byl spokojenej, seděli všichni celiaci u jednoho stolu a taky spolu kamarádili. Ostatní jim záviděli hodně jídla, protože oni měli dietu. Špatně mu za celý měsíc nebylo prý ani jednou. I setřičky byly dle jeho sdělení v pohodě.

Vloženo 14.09.11 14:29

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.