Zdravim vás,chtěl bych se zeptat jak řešíte dovolené v zahraničí?Nemám s tím žádně zkušenosti a přítelkyně má bezlepkovou dietu.Hledal jsem různé hotely nebo něco podobného,které by poskytovali služby pro celiaky a nic jsem nenašel.
Vloženo 29.05.06 00:16
jezdíme do apartmánu kde si vaříme.
Vloženo 29.05.06 00:27
Protože máme na bzl.dietě malé děti zatím jsme toto řešit nemusei,ale jak na setkání celiaků v Praze dne 20.5.2006, tak na setkání celiaků v Koutech nad Desnou nám doporučovali Itálii. Mají tam od minulého roku přijatý zákon, kde bzl. výrobky musí být ve všech obchodech a lékárnách, dále skoro ve všech restauracích atd. V Praze mluvila paní, která tam delší dobu byla, takže není tam problém jít si kamkoliv cokoliv koupit, dokonce v lékárnách mají i výrobky a polotovary, které u nás dosud nejsou známé. I v pizzériích dostanete bzl. pizzu.
Vloženo 29.05.06 07:01
Jezdíme do hotelů a vybíráme si vždy stravování formou švédských stolů( Tunis, Španělsko,Chorvatsko...), vozíme si trvanlivé pečivo na snídani a s personálem se vždy domlouváme(restaurační kartičky v jejich řeči a delegát). Většinou s námi obejdou nabízené jídlo a řeknou co smíme a co ne. Ve Španělsku nám dokonce extra vařili, vždy když nás viděli přicházet donesli z kuchyně jídlo jen pro nás. Pokud jsme měli pochybnosti, i přes jejich ujištění že je to bezlepkové, vždy byl dostatek jiných jídel, která byla 100% v pořádku.
Vloženo 30.05.06 12:38
Známá teď jede do Bulharska, kde si zaplatili all inclusive, což znamená že si celý den mohou vybírat z bohaté nabídky v pití a jídle na švédských st. I zde se dá určitě vybrat spoustu věcí, které jsou vhodné pro bzl. dietu
Vloženo 30.05.06 15:02
taky si vybíráme věršinou dovolené z nabídkou bufetové stravy,kde je velký výběr studených i teplých jídel /Egypt,Tunis,dokonce na Krétě po dohodě s kuchařem připravovali pro dceru bezlepkové jídlo/.Tak mě napadá,že v cizině jsme se s kuchaři dohodli a u nás se nelze dohodnou ani ve školní jídelně.
Vloženo 09.06.06 20:36
Ivanko, a jak uskladňuješ trvanlivé pečivo v horkých dnech (není po ruce žádné chladící zařízení)? Nekazí se to jídlo po otevření?
Vloženo 27.06.06 08:46
Vracím se k tomuto tématu, je teď myslím docela aktuální. Loni jsem byla na ostrově Rab, chleba jsem vezla s sebou, jinak jsme měli zaplacené švédské stoly. Po otevření jsem ho dala do sáčku a zadělala gumičkou. Nebyl sice tak čerstvý jako při rozbalení, ale měkký zůstal, ani nezplesnivěl. Měla jsem celozrnný od Scharu. Na uchování rohlíků bych si ale netroufla, protože je musím rozpékat v mikrovlnce, a to není v hotelu bez kuchyňky moc praktické. Takže vozím jen chleby.
Paní Bušinová na svých stránkách dokonce informuje o nějakém bezlepkovém zájezdu do Rakouska, do lázní Laa. Bohužel už ale proběhl.
To s tou Itálií (výše) je pravda, také jsem o tom slyšela. Celiaci se tam musí mít úplně pohádkově :-)
Vloženo 13.06.07 10:30
Uštěpačný dotaz pro paní Brychtovou:A to jako podnikatelka,nebo účastnice?Zdraví "franta".
Vloženo 24.02.10 12:47
pro Helenu: Můžete mi napsat, v kterém hotelu na Ischii Vám vařili bezlepkově? O Leonardu vím, ale zajímá mě alternativa. Děkuji.
Vloženo 24.02.10 15:13
Frantovi: No vidíte, to je nápad, to je díra v trhu! Dovolené pro celiaky, jak pro dospělé, tak pro děti, ještě nikdo nenabízí. Hned bych jela, kdyby mi někdo někde obstaral ubytování se 100% bezlepkovým jídlem.
Vloženo 24.02.10 18:27
Dobrý den. Prosím,nevíte někdo zda platí průkazka ztp v EU ?Může takto označené auto stát na jejich vyhrazených místech? Děkuji Marie
Vloženo 11.03.10 16:00