Diskuze: Mouka Marks & Spencer

« zpět na přehled témat
autor: Róza

Dobrý den, zkoušela jsem dvakrát péct podle osvědčeného receptu z bezlepkové mouky M&S, ale ani jednou mi pečivo téměř nevykynulo a bylo sražené.Máte někdo stejnou zkušenost popř. vychytávku jak na to? Díky Róza

Vloženo 09.03.10 11:29

#1 ala

Spíše si myslím, že byl problém v droždí nebo voda byla studená, ne v mouce. Já kůli tomu přešla na sušené droždí.

Vloženo 10.03.10 01:38

#2 franta

Pro Rózu:Já používám při každém pečení zákvas(i ze "suchého" droždí) a když vidím,že kvasnice "pracují",tak je teprve použiji.Dělám to i při pečení v pekárně.Neznám sice všechny ,ale u těch ,které znám,není stejně při použití "bezlepkového"programu možné použít odložený start,takže to ničemu nevadí.Navíc se dá před začátkem pečení těsto "pohlídat"a podle potřeby změnit nastavení pekárny(přejít na program pouze "pečení").Před pečením by těsto mělo nakynout zhruba na dvojnásobný objem.Jinak ,jak píše ala-všechny složky by měly být na stejné (aspoň "pokojové")teplotě.Zdraví "franta".

Vloženo 10.03.10 05:59

#3 Róza

Díky moc za vaše rady, zkusím ještě fintu se zákvasem (tzn. nechat vzejít droždí ve vodě a pak smíchat se zbytkem ingrediencí?). Jsem ráda, že chyba zřejmě nebude v mouce, protože je skoro stejně drahá jako Jizerka a nemusím pro ni jezdit přes celé město.

Vloženo 10.03.10 14:51

#4 franta

Pro Rózu-vlažná voda,lžička moučkového cukru ,lžíce mouky(pochopitelně bezlepkové)a droždí-dávám na půl kila mouky asi třetinu balíčku-pro jinou mouku to chce asi trochu upravit.

Vloženo 10.03.10 16:31

#5 ala

Franta myslí třetinu balíčku chlazeného droždí. U sušeného se dává na půl kila mouky celý balíček , 10 g, třeba Saf, to je na 1 kg normální mouky nebo půl kila bezlepkové. Jiné droždí se mi neosvědčilo. Kupuji si půlkilové balení droždí Saf na internetu nebo v zahraničí . Cena 83 kč plus cca 100 Kč poštovné.

Vloženo 10.03.10 20:32

#6 franta

Nechci tady platit za "šetřílka"ale sáček instantního droždí(s vlaštovkou) stojí 7kč- i to je jeden z důvodů,proč je nepoužívám.A pokud máte informaci o pekárně,která má bezlepkový program s odkladem startu(potom to má význam)-napište to sem-někdo tuto informaci shání.Zdraví "franta".

Vloženo 10.03.10 21:14

#7 ala

V Bile mají sáček droždí saf Za 5,5 kč-. V půlkilovém balení necelé 3,6O kč na dávku. Pokud by se domluvilo více celiaků a objednali si společně, náklady by se ještě snížily. Než zkažená mouka za 30 - 50 Kč je lepší investovat do droždí o pár korun více. Panasonic má odložený start pouze pro lepkové programy. Lze použít rychlý program /lepkový, pečení 2 hod./ s odloženým startem a bezlepkovou mouku. Susené droždí je stabilnější , méně náročné na skladování. Kynout by mělo max 70 minut při teplotě 27,5 stupnů.

Vloženo 11.03.10 00:32

#11 ala

Veroniko, mouka mark a spencer je směsí několika jednodruhových mouk bez jakéhokoli škrobu. Není vhodná samotná na kynuté těsta jako chléb, knedlíky, koláče. Musela by jste ji namíchat na tyto těsta s nějakým škrobem třeba jizerkou. Poměr jsem nezkoušela ale tipla bych si 50 na 50%. Neředěná je super snad jen na jíšku. přepisování receptů by dalo dost práce kupte nebo v knihovně si půjčte nějakou kuchařku. Třeba od p. Bušinové. Super recepty do pekárny si můžete stahnout i z netu v návodu na pekárnu Panasonic. Na snad každém pytlíku mouky je návod jak upéci chleba, každá mouka jinak saje. Kynutá těsta je lepší udělat řidší a pak po lžíci přidávat mouku.

Vloženo 29.11.10 23:41

#12 Veronika

Díky Alo zkusím namíchat s jinou moukou mám Schar,na té mouce právě nebyl žádný recept...

Vloženo 30.11.10 09:20

#13 ala

Na mark a spencer skutečně není recept na chléb ale na Scharu ano. Řídila bych se tím.

Vloženo 01.12.10 23:14

#14 Renča (renatalibalova@seznam.cz)

Oz zítra 3.12.2010 mají v Globusu mouku Jizerka za 52,- Kč

Vloženo 02.12.10 12:47

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.