Diskuze: Bezlepková baklava

« zpět na přehled témat
autor: Ester Ševečková

Jsem židovského původu a po zahájení bezlepkové diety mi moc chybí oblíbené jídlo naší komunity: baklava. Nevíte někdo, jestli ji lze vyrobit bzelepkově. Hrozně moc děkuji za každý recept, který mi dá naději zase ochutnat tuhle dobrotu.

Vloženo 11.03.10 10:23

#1 franta

Pro Ester:I když jsem přečetl skoro celé dílo Ivana Olbrachta,toto jídlo mně nějak "uniklo".Poučen Vikipedií jsem nabyl dojem,že je to v podstatě "tažený štrůdl".Moje zkušenosti říkají,že bezlepkové těsto se moc "táhnout" nedá,ale myslím,že by se to dalo nahradit nudlovým z Jizerky.Ostatní postup je na Vás.Náplně se zdají bezlepkové. Akorát mne "zarazilo",že se všude tvrdí,že se jedná spíš o arabskou specialitu.Přeji hodně´úspěchů -zkuste to.Zdraví "franta".P.S. A napište,jak jste uspěla.

Vloženo 11.03.10 13:17

#2 Hana

Bezlepková baklava se udělat dá, když použiješ bezlepkové těsto firmy Bezgluten.

Vloženo 15.03.10 15:57

#3 sylva (malkicova@seznam.cz)

Ester, jestli někdy vymyslíte recept na bzl baklavu, tak mi prosím písněte recept. Dělala jsem ji kdysi originální, naučila jsem se ji jíst a péct v zahraničí a je to něco tak dobrého, že bych se do toho pustila. Františku, baklava je opravdu arabská specialita, úžasně dobrá. S nudlovým ani lístkovým těstem to nemá nic společného.Nicméně,za zkoušku by to možná stálo.

Vloženo 15.03.10 18:51

#4 Storm

Já se přimlouvám o zveřejnění receptu zde, sice nemám tušení, o co jde, resp. jak baklava chutná, ale jakoukoli změnu uvítám :-))

Vloženo 15.03.10 20:42

#5 franta

Pro experimentátorky:Zadejte si do "gůglu" baklava a potom filo těsto,nebo přímo tyto adresy: http://recepty.vareni.cz/stredomorska-baklava/ http://diskuse.gastronews.cz/kuchyne/filo-testo Podle mých zkušeností je to filo těsto opravdu jako bezvaječné nudlové-s trochou trpělivosti se určitě dá vyválet z Jizerky,i jiné bezlepkové mouky.Náplně už nejsou problém.Určitě se to bude originální baklavě velmi podobat.Přeji hodně úspěchů ."franta".P.S.Pro mne jako diabetika II.typu to bohužel není.

Vloženo 15.03.10 22:04

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.