Diskuze: Všechno co upeču hned spadne

« zpět na přehled témat
autor: Helena

Dobrý den, dietu držím necelé 2 měsíce a nevím jestli dělám něco špatně nebo je to normální - jakmile buchta, chleba i housky jsou hotovy, tak vypnu troubu a nechám dojít ( peču v elektrické troubě ). Během toho těsto spadne o víc jak polovinu :( Děkuji za rady, tipy a napády co udělat jinak

Vloženo 24.03.10 18:58

#1 Nina

Já v troubě nenechávám dojít nic, co upeču, hned vyndám ven. Zatím mi nic pečeného v trouby "nespadlo" (alespoň co si za ten necelý rok pamatuji).

Vloženo 29.03.10 12:24

#2 franta

Pro Helenu:Neudáváte dost informací k případné radě.Zkuste se mrknout na stránky paní Kohoutkové http://www.ivako.cz .Pokud se Vám nebude ani potom dařit,můžete jí napsat o konkrétní radu.Zdraví "franta".

Vloženo 29.03.10 13:54

#3 Pety

Mám stejný problém, vše peču v horkovzdušné troubě a jen málokdy se mi stane, že to nespadne:(:(Kdyby někdo věděl, jak proti tomu bojovat, budu moc ráda!!!

Vloženo 04.04.10 12:38

#4 sylva (malkicova@seznam.cz)

Nemůže to být kynutím? Těsto na bzl chleba musí kynout jen jednou, ne dvakrát jak je zvykem u normální, lepkové mouky.

Vloženo 04.04.10 16:23

#5 Pety

Stává se mi to i s těstem,které nekyne :(:(

Vloženo 10.04.10 07:52

#6 ala

Nechat cokoli " dojít" v troubě je blbost.

Vloženo 10.04.10 17:08

#7 Martina D. (dostalovam@centrum.cz)

Na začátku jsem měla úplně stejný problém, pomohlo toto: třené těsto (buchty, bábovky apod.) peču na 160°C, jakmile dám víc, tak po upečení "spadne", kynuté těsto se většinou po upečení srazí, pokud použijete moc kvasnic, na množství mouky má jít 4-5% čerstvého droždí. Snad to pomůže :-D

Vloženo 11.04.10 09:23

#25 ala

Při pečení v komerční pekárně pekaři také dávají všechny ingredience naráz a pouze mouku dosypávají dle potřeby. To v domácí pekárně můžete udělat taky nebo snad né?

Vloženo 15.04.10 21:13

#26 Renata (bednar.renata@seznam.cz)

Dobrý den, peču v troubě moučníky a jakmile tam dám mleko(pokojova teplota), tak je moučník vevnitř nedopečený. i kyž ho peču déle než píší a při nižší teplotě.Peču z Jizerky a Mantlera. Díky.

Vloženo 24.07.10 19:17

#27 ala

Renato a v jaké troubě pečete? Tohle dělaly dříve plynové trouby. Každá trouba peče jinak,termostat nemusí být přesný, nelze se řídit doporučenými časy. Zkuste si změřit teploměrem na maso na kolik vám trouba peče. Dávat mléko pokojové teploty je správné. Zkuste péct na větším plechu, nebo míň těsta, aby moučník nebyl tak vysoký.

Vloženo 24.07.10 23:03

#28 sestinozka (sestinozka@gmail.com)

Dobrý den, i já jsem měla problém s padnutím těsta po upečení. Když peču v troubě tak to moc ani nepoznám, peču tam pouze buchty na plechu :-)), ale problém byl po upečení Jogurtového chleba- aneb bezva veka od Mantleru. Jak tady již bylo zmíňěno, vždy mi to padne po upečení skoro o polovinu. Nazýváme to ušatá veka :-). Nepomohlo ani nechat chvíli vychladnout v pekárně, ani hned vyklopit, docela dobré je hned jak to jde rozkrájet a položit ležato na mřížku. Ale co se OSVĚDČILO- jakmile do těsta přidám bramborovou vlákninu Fibra (dávám 1 lžíci na půl kila), je problém téměř vyřešen. Veka klesne tak o centimetr ale víc ne. Naučila jsem se to přidávat všude, těsto drží krásně tvar, nesype se, nedrolí, neklesá a chuťově není poznat absolutně žádný rozdíl.

Vloženo 07.08.10 18:57

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.