VÁŽENÍ potřebovala bych radu, jak víte musím i já držet tuto hroznou dietu, ano vím že jsou i horší. K věci chtěla jsem si upéci chleba, v receptu je droždí a prášek do pečiva, sháněla jsem prášek do pečiva, leč jsem ho nesehnala.Kde se dá za rozumnou cenu ten prášek koupit? Podotýkám že obyčejný prášek do pečiva obsahuje pšeničnou mouku.A druhý problém je dá se chleba upéci i v elektrické troubě? Plynovou nemám a nemám ani plyn, zásadně používám elektrickou plotýnku. Děkuji za odpovědi
Vloženo 18.04.10 16:20
Mrkněte na stránky paní Kohoutkové http://www.ivako.cz -myslím,že tam najdete odpověď na většinu svých otázek.Zdraví "franta".
Vloženo 18.04.10 19:49
BL prášek do pečiva lze koupit v drogerii DM nebo ve zdravých výživách vyrábí je Poláci. Někdo používá i prášek DR Oetker, ale ten negarantuje, že není kontaminovaný. Pečení chleba v elektické troubě je lepší než v plynové, ale dejte si při pečení dole skleničku s vodou. Nevím, co máte za recept, ale dávat droždí i prášek mi přijde jako blbost. Takový recept neznám. S práškem se pečou lité těsta, piškoty ale chleba ne. Doporučila bych vám do budoucna koupit pekárnu. Těsto v ní krásně nakyne.
Vloženo 18.04.10 21:12
Mám vyzkoušený prášek do pečiva z Intersparu, je bez lepku a bez laktozy. Jinak v elektrické troubě běžně peču chleba a je výborný.
Vloženo 19.04.10 08:39
Pro alu, nemám peníze na vyhazování za pekárnu, můj plat je dosti nízký, musím si poradit jen z obyč.elektrickou troubou od vietnamců
Vloženo 08.05.10 17:18
Pro #4 klinika:Jestli má ta Vaše trouba aspoň horní a dolní topné těleso,dá se v ní péct chleba docela dobře.Potřebujete jen nějakou vhodnou formu(formy),třeba na biskupský chlebíček,nebo srnčí hřbet.Doporučuji vyložit papírem na pečení.Zdraví "franta".
Vloženo 09.05.10 09:58
pro frantu: Ne, je to kulatá remoska potažená teflonem, má to silikonové nožičky, k tomu je šňůra a na tom je termostat si myslím, jsou tam čísla od jedné do pěti, v této remosce zapékáme brambory. Jinak ten termostat s tou šňůrou se strkají do 2 zásuvek, do jedné to musím zastrčit aby to peklo, a do druhé to musím zastrčit abych to mohla zapnout.Vím že můj popis je asi jako když to píše debil, ale já to prostě lépe napsat neumím. Jinak ta jedna zásuva je přímo v té troubě, a má to průhledné víko
Vloženo 09.05.10 11:17
Pro Alu- to co jsem napsala jsem nemyslela zle tak jak to vyznělo, můj plat je oolo 10 000 a z toho když zaplatím poplatky a půjčy tak jsem ráda že mi zbydou alespoň nějáké peníze
Vloženo 09.05.10 11:19
Kliniko, divné jméno, když jsem si koupila první kupovaný chleba byl selský od bezglutenu, tak se mi chtělo brečet .Putoval do mrazáku a zkončil jako strouhanka. Pak jsem si na radu kamarádky koupila Pan Care od Scharu skončil stejně. Pak jsem si koupila pekárnu a chleba se mi začal dařit. No, že by mi tehdy chutnal, to zase ne. Tak jsem si pekla různé lité těsta , piškoty a muffiny. Teď ,po roce, mi už chleba celkem chutná. V té tvé remosce by se pizza dala docela dobře upéct. Kouknu po receptu. Váhu a ruční šlehač a hákama máš? Abych ti to případně nějak přepočítala.
Vloženo 09.05.10 22:34
Slíbený recept na pizzu od Scharu. 500 g mouky mix B, 10 g sušeného droždí SAF nebo 15 g chlazeného, 40 g margarínu, 500 vody, 1 lžička soli. Náplň: 750 g oloupaných rajčat, 1 lžička oregana, asi myslí čerstvé, nebo trochu míň sušeného. 300g mozzarelly, 3 lžíce olivového oleje. Přísady na korpus dáme do mísy a vypracujeme hladké tuhé těsto. Přikryjeme útěrkou a necháme v teple 30 min kynout. Vyválíme na plechu vymazaném olejem, poklást rajčaty, sýrem, oreganem, posolit. pokapat olejem. Péct v předehřáté troubě asi 40 min při 180 stupních. Pokud by se ti zdála mouka schar drahá nahraď ji jinou, syr taky a místo rajčat dej kečup. Pokud bys použila jiné susené droždí zkontroluj si, zda je na 1 kg lepkové mouky, tj. půl kila naší.Těsto bych do remosky dělala tak ze třetinového množství mouky. Vím, že jsi psala že na pekárnu ti nezbývá. Ale na sbazaru.cz mají použité pekárny, pokud by ti to nevadilo a cena byla přijatelná, od 500 kč a na mimibazar.cz od 750 kč plus poštovné . Pekárna má oproti remosce malou spotřebu cca 2 kč na jeden chleba,takže se ti investice vrátí, lze v ní péct lité těsta a zapékat brambory a těstoviny. Jo a sekaná z pekárny je super, zvlášť pokud si koupíš hezké maso a necháš si ho pomlet. obávám se, že chléb z remosky nebude nic moc.
Vloženo 10.05.10 00:51
Alo děkuji za recept, určitě ho vyzkouším
Vloženo 10.05.10 16:52
Tak pak napiš jak ti chutnala. Já ji ještě nezkoušela. Nejsem moc na pizzy.
Vloženo 10.05.10 22:50