Dobrý den, může mi prosím někdo poradit recept na přirozeně bezlepkový chléb (tzn. bez bezlepkových směsí). Velmi děkuji.
Vloženo 27.04.10 15:12
Dva díly UNIMIX,nebo RYTTINOVÁ(obě směsi jsou přirozeně bezlepkové-neobsahují deproteinovaný pšeničný škrob),jeden díl pohanková od Šmajstrly,jeden díl kukuřičná hladká.Ostatní podrobnosti jsou na http://www.ivako.cz v rubrice recepty od Franty-recept chléb z pekárny.Přeji úspěšné pečení a dobrou chuť.Zdraví "franta":
Vloženo 28.04.10 10:17
Moc děkuji :-) Nevěděla jsem, že mouka UNIMIX je přirozeně bezlepková.
Vloženo 29.04.10 14:23
Pro Ivanu:je to nejstarší bezlepková "mouka"(dříve se jmenovala Pardubická)-dodává se ve dvou variantách-jako chlebová směs s kmínem a solí a jako pečivová směs.Dodává firma Paleta.I Směs od paní Rytinové je dvojí,chlebová a na pečivo:Ještě se dá někdy koupit slovenská směs na pečivo Kroner-všechny tři "mouky"jsou přirozeně bezlepkové a bez soji."Franta"
Vloženo 29.04.10 15:15
Já osobně unimix i ostatní levné mouky nepoužívám. Jejich základem jsou škroby. Na knedlíky je dle mého názoru nejlepší Scheenecoppe z Kauflandu cca 80 kč za kg není tam žádný škrob jen rýžová, kukuřičná a bramborová mouka, na světlý chléb používám Schar z DM za 100 kč a nebo pokud chci tmavý, slunečnicový tak míchám mouku Scheenecoppe se směsí na slunečnicový chléb Scheenecoppe a přidám slunečnicová semínka. Na sušenky , zákusky a korpusy použivám Jizerku , rýžovou a kukuřičnou mouku. Chléb bez směsí lze upéct i z kukuřičné, rýžové a pohankové mouky , přidat nějakou vlákninu, třeba fibru ,vody tolik kolik je gramů mouky, lžičku cukru, soli, lžičku kmínu a chlebového koření a droždí 2 procenta z váhy mouky a lžíci nebo dvě oleje, lžíci octa. Ale myslím, že chléb z míchané bezlepkové mouky je lepší a lépe kyne. Do chleba se může použít i lupinová mouka, ta kyne nejlépe z bezlepkových a amarantovou. Ta má příchuť a je super do sušenek, ale do chleba mi nechutná.
Vloženo 29.04.10 23:06