Diskuze: BEZLEPKOVÉ TIRAMISU

« zpět na přehled témat
autor: klinika

Ahoj na stránkách ivako jsem našla bezlepkové tiramisu, problém je že tam jsou pomazánková másla, nešlo by to nahradit něčím jiným? Přece jenom pomazánkové máslo má jinou chuť a já se bojím aby mi to chutnalo

Vloženo 06.05.10 12:30

#1 Pavla (favi77@seznam.cz)

Ahoj....já tiramisu taky nedělám z pomazánkovýho másla, to je takovej českej výmysl zase o)o)ale hodně mých známých to tak dělá, pr mascarpone je drahý, ale mně to zas tak nepřijde...když chci mít za pár minut hodně parády, tak do jednoho mascarpone zašlehám našlehanou šlehačku se ztužovačem od oetkera a cukr...a pak postupuju jako normálně. tzn. bezlep. dlouhý piškoty od Schara pokapat kávou s rumem a na střídačku vrstvit...navrch kakao nebo někdy nastrouhám tyčinky kinder o) nebo jdi do originálního receptu z italských kuchařek, kde se šlehají žloutky ve vodní lázni s cukrem a zvlášť bílky do sněhu a pak vmíchat mascarpone a pak vrstvit...a pak to je teda fakt neskutečný nebe v hubě o)o) jak já říkám o)o)

Vloženo 06.05.10 15:49

#2 Pavla (favi77@seznam.cz)

Ahoj....já tiramisu taky nedělám z pomazánkovýho másla, to je takovej českej výmysl zase o)o)ale hodně mých známých to tak dělá, pr mascarpone je drahý, ale mně to zas tak nepřijde...když chci mít za pár minut hodně parády, tak do jednoho mascarpone zašlehám našlehanou šlehačku se ztužovačem od oetkera a cukr...a pak postupuju jako normálně. tzn. bezlep. dlouhý piškoty od Schara pokapat kávou s rumem a na střídačku vrstvit...navrch kakao nebo někdy nastrouhám tyčinky kinder o) nebo jdi do originálního receptu z italských kuchařek, kde se šlehají žloutky ve vodní lázni s cukrem a zvlášť bílky do sněhu a pak vmíchat mascarpone a pak vrstvit...a pak to je teda fakt neskutečný nebe v hubě o)o) jak já říkám o)o)

Vloženo 06.05.10 15:50

#3 Věra

Tiramisu občas dělám, používám jen mascarpone, jíst pomazánkové máslo v dezertu bych nemusela, i když vím, že to spousta lidí tak dělá, ale s tím italským tiramisu to potom nemá nic společného.

Vloženo 06.05.10 22:58

#4 Beáta

Ahojte, ja by som si veľmi rada urobila tiramisu, ale mám alergiu na kravskú bielkovinu. Má niekto podobne problémy a vie čím nahradiť mascarpone? Ďakujem všetkým za každú dobrú radu.

Vloženo 14.05.10 14:54

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.