Diskuze: Mouka azedo a mouka doce

« zpět na přehled témat
autor: Lenka

Nedávno jsem koupila v Tescu bezlepkové mouky azedo a doce (vyrobeno z bezlepkových brazilských plodin) a jsou výborné!!! Dělám z nich například brazilské pao. Dají se z toho ale dělat i výborné lívance, chleba, rohlíky atd. atd.

Vloženo 20.07.10 18:25

#1 Koutná

To znám, to jsou v podstatě maniokové mouky, taky je moc ráda používám. Výborné zpestření jídelníčku celiaka.

Vloženo 20.07.10 18:29

#2 Iva (assmannova@seznam.cz)

Dobrý den Lenko, mohla bych vás poprosit o recept na brazilské pao? Děkuji moc

Vloženo 20.07.10 19:11

#3 ala

Lenko, a v kterém městě ty mouky v Tesku mají, a ve kterém oddělení u mouky běžné? U nás v tesku jsem je nenašla. Ale příště se poptám u informací. Ten recept na Pao by mě také zajímal. Dík za užitečnou zprávu.

Vloženo 21.07.10 00:15

#4 Lenka

Alo, tady máš recept na pao (je to opravdová mňamka!): 300 g mouky azedo, 100 g mouky doce, 2 hrnky mléka, 1 hrnek oleje, 6 vejec, 2 hrsti strouhanéhop parmezánu, sůl Mouky zakoupíte v supermarketech, např. Tesco, nebo se můžete podívat na www.abasto.cz. Mouku azedo a mouku doce smícháme a zalijeme vlažným mlékem a teplým olejem. Osolíme a dobře promícháme. Do těsta přidáme 6 vajec a strouhaný parmezán. Těsto důkladně propracujeme, aby bylo bez hrudek. Tvarujeme do kuliček velikosti pingpongového míčku. Păo pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C asi 6 až 8 minut. Na povrchu musí být zlatavé a křupavé, uvnitř se těsto lehce táhne.

Vloženo 21.07.10 08:19

#5 ala

Díky Lenko, také jsem našla tento recept. Ale jsem ráda, že vím že ho máš vyzkoušený. Jedu shánět tu mouku. Možná by šly dělat i z promix forte,je to sice směs ale maniok tam je.

Vloženo 21.07.10 12:06

#6 Pepa

Já dlěám z maniokové mouky chleba, stačí přdat špetku guaru, soli, kvasnic, rozmíchat s vodou, nechat nakynout a upéct v troubě. Ten chleba je neuvěřitelně výborný.

Vloženo 09.08.10 13:55

#7 ala

Pepo, a kde kupujete maniokovou mouku, nemohu je sehnat. díky.

Vloženo 09.08.10 19:48

#19 Jitka

Co takhle koupit si rovnou instantní těsto na toritily? Jmenuje se Masa Harina a koupila jsem ho v tom obchodě, jak odkazuje Eva. Tortily z něj byly naprosto úžasné.

Vloženo 11.09.10 11:17

#20 Eva

Radko, koupila jsem si na tortily masu harinu,jak zmiňuje Jitka. Je instantní, s tou, co zmiňujete, zatím zkušenosti nemám. Jinak jsem ještě vyzkoušela plantainovou mouku, kupovala jsem si ji dříve při pobytu v zahraničí a dobře se mně z ní vařilo. Má specifickou chuť. Pak jsem si v tomto obchodě koupila i maniokovou mouku, ze které mně ale chleba nejde udělat. Je výborná do kaší a placek. Někde jsem vyčetla, že ze samotné maniokové mouky kvasnicový chléb nejde upéct, ale musí se k ní přidat nějaká jiná mouka ať už rýžová, apod. Proto jsem se chtěla zeptat Pepy, jestli pekl chleba čistě jen z maniokové mouky? Stále se mně nepodařilo vypátrat, kde sehnat mouky azedo a doce. V tescu v Brně jsem je neobjevila.

Vloženo 15.09.10 10:57

#21 Pepa

Evo, do maniokové mouky přidávám Jizerku, když dělám chleba. To jsme v předchozím příspěvku zapomněl upřesnit.

Vloženo 15.09.10 16:51

#22 Alexandra Brunnerová (sasa_brunnerova@hotmail.com)

Jitko, masarepa a Masa harina jsou trochu jiné věci, Masa Harina se tady dá sehnat masarepa asi těžko, používá se v Kolumbii a Venezuele a nevím, že by tady byl krámek zaměřený vysloveně na Latinoamerickou kuchyni. Arepas jsou spíš vdolečky: 3 hrnky vařicí vody, 2 hrnky masarepy a půl lžičky soli se smíchá a nechá asi 10 minut odpočívat a pak se zformují vdolečky, opečou se na pánvičce dozlatova a dopečou se v troubě asi 15 minut. Jí se teplé, rozkrojené s máslem, nebo plněné čímkoli. Já je dělám z masy hariny, ale pravověrný Venezuelec by mě asi hnal :-) Maniokovou mopuku kupuji u Vietnamců jako Tapiokovou mouku, půl kila cca za 30 korun. Předpokládám, že o dost levněji než v Tescu?

Vloženo 27.09.10 20:34

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.