Diskuze: Nejlepší náhrada kvasnic

« zpět na přehled témat
autor: Světlana

Chtěla jsem se zeptat na vaše zkušenosti, které mléčné bakterie používáte při pečení bezkvasnicového chleba. Já běžně používám dvě tobolky laktobacilů Swiss na 300 gramů pohankové mouky a chleba je super. Nedávno jsem zkušela použít místo Swiss 2 tobolky Lacidofil a chleba se mi zdál snad ještě delikátnější, než předchozí verze; manžel, který není celiak mi ho sežral během deseti minut :-)

Vloženo 27.07.10 10:45

#1 Terka

Světlano, já občas používám kombinaci obou bakterií, jednu Swiss a jednu Lacidofil a výsledek je chuťově opravdu exkluzívní. Pokud chceš hodně nadýchané těsto, tak lze bakterií použít i víc. Dokonce lze bakteriemi nakynout i Jizerku, ale musíš použít minimálně 4 Swiss a současně i 2 Lacidofily na 300 gramů jizerky. Vzniknou tak naprosto fantastické nadýchané a křupavé rohlíky, které předčí ty lepkové!!!

Vloženo 27.07.10 11:02

#2 Doležal

Tuhle info moc vítám, protože kvasnice kvůli vlastní blbosti do konce života nesmím ani ve stopovém množství. Kdysi jsem podlehl reklamě a bral pangamin, což vyústilo v chronickou kandidózu. Když doktor zjistil, že candida v mých střevech rozbujela díky pangaminu, řekl mi, že už bych neměl do smrti jíst nic, co obsahuje jakékoliv kvasnice. Pár let už jsme tedy neochutnal chleba ani rolíky, a teď taková super zpráva. Díky moc Světlano a Terko!

Vloženo 27.07.10 11:13

#3 ali (aliali8@centrum.cz)

Mohu se prosím zeptat co to je Swiss a Lacidofily a kde se to dá koupit. Moc Vám děkuji.

Vloženo 27.07.10 12:57

#4 Sally73 (Sally73@seznam.cz)

Terko, mohu poprosit o detailní postup? Díky. Sally

Vloženo 27.07.10 14:06

#5 Terka

Sally, pokud Tě zajímají rohlíky (protože popis výroby chleba jsem už podrobně popsala v jiné diskuzi), tak recept je zde: sméchakjí se 4 tobolky Swiss a současně i 2 tobolky Lacidofil na 300 gramů jizerky a přidá se přibližně 3 deci vody nebo ještě lépe mléka (zlepšuje chuť a podporuje kvašení). Nechá se to 24 hodin při pokojové teplotě, pak se těsto propracuje a dá do formy nebo vytvaruje a už se s ním nehýbe, jen se nechá další dvě hodiny odpočinout. poté se to hodí do trouby peče jako normální rohlíky.

Vloženo 27.07.10 14:56

#6 Terka

Samozřejmostí je přidat do těsta sůl dle chuti.

Vloženo 27.07.10 14:57

#7 Sally

Terko díky, vyzkouším. Sally

Vloženo 27.07.10 17:05

#13 Hans

Nechápu, proč Andy a Ala tady řeší svoje problémy, které jsou úplně mimo tohle téma, možná nižší IQ. :-) Každopádně, abych vrátil diskuzi k původnímu tématu: vyníkající náhrada za kvasnice je kvásek Sekowa.

Vloženo 16.11.11 16:41

#14 Andy

Neřekla bych, že to je mimo téma. Terka tu psala recept na rohlíky bez kvasnic a já se jen zeptala jakou mohu použít mouku a Ala mi slušně odpověděla. Pokud se vám zdá náš příspěvek mimo, v tom případě by tu musela být mimo polovina příspěvků. Jediný mimo jste vy. Nicméně, vždy se najde nějaký rejpal, že. ;)

Vloženo 16.11.11 17:45

#15 ala

hansi k pečení je kromě náhrady kvasnic třeba i mouka. Takže až příště budeš mít potřebu sem přispívat použij nejdříve mozek. Výše IQ nemí už u tebe podstatná.

Vloženo 16.11.11 18:04

#16 Verča

Hanzi když jsi takovej chytrák tak nám laskavě řekni kde se dá ten slavný kvásek Sekowa koupit?V tomto tématu se psalo o lacidofilech ty jsou určitě k mání ve všech lékárnách na rozdíl od Sekowy.A mouka se na chlaba či rohlíky taky používá takže si ty rýpy nech na někoho jinýho...

Vloženo 16.11.11 18:32

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.