Nelíbí se mi, že paní Bušinová propaguje pekárnu Panasonic, která stojí přes 5 000,- Kč, když se tváří jako ochránce chudých lidí na bezlepkové dietě. Ostatní pekárny jsou nepoměrně levnější a velká část z nich má také speciální program na bezlepkový chléb. Nechápu, jak může někdo bojovat za lepší postavení lidí s BLD právě i z hlediska její finanční náročnosti, když je schopen si pořizovat a hlavně propagovat tak neúměrně drahé výrobky. Stejně tak i její recepty na chleba s javorových sirupem, který stojí 200ml 500,- Kč. Připadá mi to jako provokace. V jejích článcích se dozvíme, že BLD je extrémně drahá a jak v začátcích málem umřeli hlady a v tom samém článku píše, že jezdila lodí po Nilu a poslala dceru na tábor do Itálie. Jestli je na tom paní Bušinová tak finančně dobře, že může cestovat po Egyptě, kupovat si pekárny Panasonic a posílat děti na tábory do Itálie, tak je to fain. Já jí to přeju. Ale pak si myslím, že to není ten správný člověk, který by měl mluvit a jednat za lidi na BLD, protože na ní je příliš patrné platnost známého přísloví "sytý hladovému nevěří". Na jejích webových stránkách je bohužel nemožné přispívat do diskuse, tak to posílám sem. Zajímá mě váš názor.
Vloženo 02.09.05 10:57
Neblázni, má pekárnu Panasonic, umí to s ní, radí ....a dál je věcí každého jednotlivce, aby se rozhodl, na co má a co chce. Kdo má internet, tak si hledá informace z více stran, kdo ho nemá, tak se na její - dobré- stránky nedostane. Takže co?
Vloženo 06.09.05 08:43
Tyto stránky jsou také dobré, stejně tak i stránky sdružení celiaků a řada dalších a ani jedna společnost po nás nechce za přístup peníze. Kromě toho má p. Bušinová zablokovanou diskusi. Asi ví proč. Společnost pro bezlepkovou dietu a Sdružení celiaků tady bylo dávno před Poradenským centrem p. Bušinové a obě pracují, tak nevím proč se p. Bušinová tváří, že "objevila Ameriku" tím, že založila Poradenské centrum a webové stránky. Když jsem jí nabízela spolupráci, žádala o pomoc při založení podobné instituce u nás v Libereckém kraji, protože Praha i Vyškov je daleko a je třeba pomáhat lidem v místě, tak mě odbyla. To jen tak mimichodem.
Vloženo 13.09.05 10:13
Milá paní Sasoová. Ano, byla jsem na dovolené v Egyptě, stejně jako spousta jiných. No a co? Mám pícku Panasonic a nedám na ni dopustit. Slouží spolehlivě již čtvrtý rok! Moje děti nebyly na táboře v Itálii, ale jezdí na běžný tábor s Pedagogicko psychologickou poradnou dr. Pešové a moc se jim tam líbí. Javorový sirup jsem koupila za normální cenu v nějaké Zdravé výživě a je v chlebu, nebo na palačinkách, sladké rýži moc dobrý a navíc je velmi zdravý ...
Oba s manželem hodně pracujeme a občas zůstanou peníze na to, abychom si udělali radost, vždyť i to patří k životu. Iva Bušinová
Vloženo 17.09.05 10:38
Vážená paní Heleno,
ano, Liberec a Vyškov jsou docela vzdálené. Proto mám zato, že nejste v přímém trvalém kontaktu s paní ing. Bušinovou a její rodinou. Co Vás vedlo k tomu, že prezentujete naprosto nepravdivé (ba lživé) informace o někom, se kterým nejste v trvalém kontaktu. Jen tak? Osobní životní situace ? Jste mluvčí někoho druhého? Proč? Přijeďte nebo raději založte na Liberecku společnost, která bude průvodcem celiatiků tohoto regionu. Přeji Vám z celého strdce, abyste byla neméně tak úspěšná jako paní ing. Bušinová. Určitě máte představu o fungování takové organizace, jste dobrá formulátorka myšlenek, tedy předpokládám u Vás i vůdcovské schopnosti a odvahu čelit všem nepravdám, které se na Vás potom nahrnou od neviditelných kritiků. Tak co tak se pustit do práce? Česká povaha je bohužel známá produkcí duplicitních negativních emocí typu pomluva + závist.. Znáte přece pohádky. Život je ovšem tvrdá realita. Což takhle se nadechnout a jít si žít svůj život podle svých možností a schopností. Hodně zdaru Libuše Kalvodová
Vloženo 19.09.05 08:58
Děkuju. Odhadla jste mě dost přesně. Až na jeden detail. Neuvedla jsem žádné lži, či nepravdivé informace, ale jen to, co paní Bušinová sama o sobě napsala popř. jednoznačná fakta, která sama mimochodem potvrzuje ve svém příspěvku. Česká povaha není dobrá a závist je jedním ze znaků české povahy, já ale paní Bušinové nezávidím vůbec nic. Tím spíš, že podle toho, co o ní vím, odhaduji, že žiji spokojenější a šťastnější život. Poradenské centrum na Liberecku založím, už jsem položila základní kámen. Jen to beru trošku z jiného konce než p. Bušinová. Až bude fungovat, ráda se s vámi podělím o zkušenosti a poradím. Zdravím Helena
Vloženo 23.09.05 08:54
Paní Kalvodová, čím měříte úspěšnost paní Bušinové. Co mají celiaci z její celiakové kariéry?
Vloženo 04.10.05 15:44
Mně je úplně jedno, jestli si na této nemoci paní Bušinová buduje kariéru. Ale bez jejích www stránek( kterým určitě musí věnovat část svého času) bych v době, kdy jsme s dcerou bezlepkovou dietu začínaly, byla "v koncích" s vařením. Ale zrovna tak jsem ráda za tyto stránky, kde se dá díky sdílným lidem vyřešit plno problémů.
Vloženo 04.10.05 23:15