Diskuze: Čím vysypáváte plech?

« zpět na přehled témat
autor: Jarka

Čím vysypáváte plech při pečení kynutého koláče nebo buchty?bohužel mi došel pečící papír:-(

Vloženo 28.05.12 16:35

#1 Jitka Dlabalová (jitka.dlabalova@celiak.cz)

Zkuste ho vysypat jemnou strouhankou (např. mletými corn flakes)lépe se rozprostírá. Jinak samozřejmě bezlepkovou moukou.

Vloženo 28.05.12 17:30

#2 Jarka

Děkuji,ale právě strouhanka mě došla,vysypala jsem ho tedy jáhlovou instantní kaší od Nominalu a v pohodě koláč se nepřilepil:-)

Vloženo 28.05.12 18:15

#3 Jana

Já si myslím, že to máš v podstatě fuk, já tedy používám strouhanku, ale už jsem zkoušela i kukuř. mouku. Myslím, že když použiješ třeba i Mišutku, nebo inst. polentu, že se prdlajs stane

Vloženo 28.05.12 20:59

#4 Alžběta

Dávám si kukuřičné plátky do krabičky ty drobky používám dál, třeba i na vysypávání. Mám jich dost, ty kukuřičný plátky mám hrozně ráda. A drobky z piškotů a sušenek sesypávám do skleničky, také poslouží

Vloženo 28.05.12 21:04

#5 ovecka

Dobrý je i kokos, ale ten jemný.Používám ho na všechna sladká jídla vysypávaná ve formách.

Vloženo 28.05.12 21:53

#6 ala

Na vysypávání plechu i na drobenku bych doporučila jakoukoli mouku, nejlépe míchanou z více druhů např Dowes farm /nevím, zda je to napsané správně/ nebo Mark Spencer, bez přímo přidaného škrobu. A to proto, že škrob má menší teplotu při které nastane Maillardova reakce. Jinak řečeno, škrob se "přepaluje" dříve než mouka. Navíc mouka je hrubější než škrob , který je jemný prášek.

Vloženo 28.05.12 22:06

#7 Martina

Alo tak to jsem nevěděla zas je člověk o něco chytřejší, MaS mouku mam a použivam jen na jišku a obalovani na drobenku mě nenapadla a jake máš zkušenosti s tou novou moukou Doves farm?take nad jeji koupí uvažuju.

Vloženo 28.05.12 22:21

#8 ala

Kdysi jsem jí měla na zkoušku, ale ani nevím co jsem z ní pekla. Teď, co ji dováží do kaufu, ji mám kilo na zkoušku ale ještě jsem z ní nepekla. Myslím, že na kynuté výrobky to nebude pravé ořechové, ale jinak na vše bude OK.

Vloženo 29.05.12 16:19

#9 Martina

to ala:Tak až ji Álo vyzkoušíš mohla bys tu prosím tě napsat reference jak se ti s ní peklo?:-)

Vloženo 29.05.12 20:36

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.