Diskuze: zahušťování omáček

« zpět na přehled témat
autor: helena

Mám tip na zahušťování omáček. Totiž při zahušťování BZL moukou bývá taková rosolovitá a někdy i při ohřádí v mikrovlnce vůbec "neroztaje", tak jsem začala zahušťovat instantní bramborovou kaší (prášek), někdy v kombinaci s instantní jáhlovou nebo rýžovou instantní kaší. Je to o moc lepší a získá to i zajímavou chuť.

Vloženo 05.04.06 09:40

#1 Jitka (aktijn123@seznam.cz)

Já vše zahušťuji kukuřičným škrobem a člověk ani nepozná, že to není normální mouka...

Vloženo 06.04.06 07:54

#2 Ola

Já zahušťuji jen kukuřičnou moukou a nikdo nepozná, že jí bezlepkově. Zkoušela jsem i jiné mouky, ale jídlo mělo trošku jinou chuť.

Vloženo 07.04.06 09:10

#3 Vlaďka

Kukučičnou moukou zahučťovat nikdy, vúbec to néni dobré. Já pouzívám pohankovou.Svičkovou dělám že dám víc zeleniny a zahustím smetanou.

Vloženo 07.04.06 14:37

#4 Viki (viki76@seznam.cz)

Takže já, ať se taky připojím ,používám 1/2 rýžové s 1/2 jahelné,případně přidám jen trochu kukuřičné.A nebo i pohankovou.
Když dám pouze kukuřičnou-je to nahořklé,když použiji jen škrob- pokud se to nesní hned, tak to zřídne.

Vloženo 07.04.06 14:47

#5 mirka (mira.mare@seznam.cz)

tak já začala dle doporučení zahuštovat ne moukou, která prý nedělá vůbec dobře střevu, ale jak mám uvařenou nějakou obilovinu, např. rýži, tak ji do jídla rozmixuji a tím zahustím. zeleniny také dávám hodně.

Vloženo 09.04.06 07:35

#6 Lenka (kindm@volny.cz)

Dámy, máte-li nějaké vyzkoušené dobré recepty, prosím, pošlete mi je. Jsme noví a od půlky června přecházíme na plnou bezlepkovou dietu. Je to pro nás těžké, zvláště, když držíme ještě diabetickou dietu, se kterou jsme se za těch pár týdnů ještě neskamarádili. Chci se připravit, abychom pak neměli velké problémy s nasycením školáka. Díky všem. Smutná maminka Lenka

Vloženo 30.05.06 19:44

#7 Iva (ikohoutkova161@seznam.cz)

Největší problémy ze začátku jsou asi péct pečivo, ale s jídlem si nelámejte hlavu. Držte se svých oblíbených receptů, pouze v nich na zahuštění musíte použít bzl. mouku. Já osobně používám Jizerku, pohankovou mouku nebo někdy do guláše atd. uvařený nastrouhaný brambor. Ale teď jsem si všimla že Mirka zahušťuje rozmixovanou rýží, což je také dobrý nápad. Musím to vyzkoušet, za prvé je to levnější než mouka a hlavně za druhé rýžová kaše dobře působí na střeva.

Vloženo 30.05.06 21:21

#17 Naďa

Já zahušťuji Schar Mehl a nestává se mi, že by mi omáčka do druhého dne zřídla.

Vloženo 23.09.10 12:39

#18 ala

Po mnoha zkouškách se mi zdá nejlepší mouka Mark a Spencer ze stejnojmenného obchodu s oděvy. Dříve jse používala 50 % jáhlové, 25% rýžové a 25 % kukuřičné.

Vloženo 23.09.10 14:52

#19 PetraD (petra.dolezalova@atlas.cz)

Mě se dobře osvědčila na zahušťování mouka Promix Uni.

Vloženo 27.10.10 09:18

#20 bara (barachabrova@seznam.cz)

Take nejradeji na zahusteni omacek pouzivam mouku Schar nebo Jizerku.Jsou vyborne na chleb,sladke i slane pecivo vzdy je jednoducha a rychla priprava jsem s nimi maximalne spokojena.Pri zacatcich jsem experimentovala s ruznymi druhy mouky,ale dost casto se neco nedarilo.

Vloženo 05.11.10 22:08

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.