Dobrý den,můžete mi, prosím Vás, někdo poslat recepty na sladké pečení z mouky SCHAR. Ráda bych pro svoji 1,5 roční dcerku něco upekla, abych jí zpestřila jídelníček. Nesmíme vajíčko a mléko. Předem děkuji Pavla
Vloženo 22.07.06 15:20
Ja z mouky schar C pecu sladke bezne, nejvic ruzne buchty ci kolace, ale je fakt, ze prestoze mleko vynechavam, tak vajicko muzu, takze zadny recept bez vajec bohuzel neznam...
Vloženo 24.07.06 08:44
Ahoj Pavlo,
my z mouky Schar taky pečeme a zatím mi připadá ze všech bezlepkových mouk nejlepší. Mléko nahrazujeme rýžovým mlékem, nemůžeme bílek, takže místo 1 vejce dávám vždycky 2 žloutky. Máme jeden recept bez mléka a vajec:
RÝHOVANÉ SUŠENKY
250 g Flory Light
125 g cukru (používám třtinový, ale určitě může být i normál)
300 g mouky
1/2 prášku do pečiva
Vytvořit nelepivé těsto, udělat kuličky velikosti ořechu a dát dál od sebe na pečicí papír na plech. Vidličkou namočenou ve studené vodě vytvořit z kuliček placičky s rýhama. Péct dorůžova (cca. 15-20 min) při 180°C.
Sušenky jsou trošku tvrdší, takže si je naše holky máčejí do čaje.
Vloženo 01.09.06 21:31
Pokud ale nesmí vajíčko tak přece existuje nějaká vaječná náhrada, sice na to alergická nejsem takže se o toto zrovna moc nezajímám, ale ve zdravých výživách jsem to zahlédla.
Vloženo 03.10.06 19:30
Pokud si dobře pamatuji, tak existuje jakýsi výrobek Vajahit, který je ale zařazen v seznamu výrobků, které nesplňují podmínky pro výrobek bezlepkový..., ale možná už se to změnilo...
Vloženo 04.10.06 08:14
Vajahit OBSAHUJE lepek!
Vloženo 04.10.06 11:59
Zkus tohle:(místo mléka dej vodu nebo sojové mléko)
Čokoládová bábovka bez vajec
Ingredience: 300 g polohrubé mouky, 125 g cukru, 100 g rozpuštěné Hery, 1 prášek do pečiva, 3/4 hrnku mléka, 1-2 lžíce kakaového prášku, lžička medu, rozinky, pomerančová kůra
Postup přípravy: Nejdřív smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao, přidáme rozpuštěnou Heru, do které jsme dali při rozpouštění med. Přimícháme mléko a propláchnuté rozinky. Pro zvýraznění chuti nastrouháme trochu pomerančové kůry. Těsto dáme do bábovkové formy - pokud nemáme silikonovou, formu vymažeme a vysypeme strouhankou. Pečeme pomalu asi při 175 °C.
Na serveru atlas.recepty.cz (nebo tak nějak) najdeš dostatek inspirace, ale zabere to dost času, než se tim prohrabeš. Dobrá rada, když je v receptu jen jedno nebo dvě vejce, tak je tam dávat není potřeba- prostě místo nich přidej trochu prášku do pečiva. Zdravim,Lucka.
Vloženo 27.02.07 22:50
Nevíte prosím někdo jaký je rozdíl mezi moukou Schar B a C?
Vloženo 03.10.07 20:46
Díky moc Míšo a ten velký kelímek myslíš těch 500g?
Vloženo 27.08.10 09:37
Pro Verču:Promiňťe,nerad se do toho pletu,ale v tomto receptu je velikost kelímku zanedbatelná,snad jen k poměru k vejcím,ale už klasik řekl"jedno nebo dvě vejce-to jsou tři vejce"(Sůl nad zlato).Zkuste si to(to je moje "chlapská" rada),nejprve s menším množstvím a menším pekáčem.Zdravím Vás i paní Michaelu a přeji hodně zdaru při pečení(recept jsem si uložil)."franta".
Vloženo 27.08.10 09:50
Dík Franto:-)zkusím menší protože z toho velkého kelímku bych tolik koláče ani nesnědla...
Vloženo 27.08.10 10:48
Je to přesně tak - tento recept jsem vyzkoušela se 400g jogurtem - tam jsem dala 2 vejce, nebo i s malým jogurtem a jedním vejcem. S kypřícím práškem je to různé, kdo používá dr. oetker, tak tam asi přijde půl pytlíčku na to větší množství těsta, u alnatury ho dávám právě lžicku, ale samozřejmě u toho malého koláče tam dám jen půlku lžičky. Zdravím!
Vloženo 28.08.10 12:19