autor: .Lenka

Zdravím. Někde jsem tady na diskuzi četla, že kdosi z vás používá med na slazení místo cukru. Nemohu ten dotyčný příspěvek najít. Ráda bych se dotyčné zeptala, kolik gramů medu se rovná sladivosti cukru (v gramech). DĚKUJI

Vloženo 02.11.06 14:57

#1 Jitka (aktijn123@seznam.cz)

Jé, tak to já vůbec nevím, jak se to "rovná"... O medu jsem sice psala já, ale fakt jsem to nijak nepřepočítávala. Nemám moc ráda přeslazené buchty, takže na 400g mouky na koláče dávám tak asi 2 vrchovaté lžíce medu a 2dkg cukru (na kvasnice). O víkendu ale určitě budu péct, tak to zkusím zjistit...

Vloženo 03.11.06 07:53

#2 .Lenka

Díky. Vím, že 1VJ=15g medu a má docela rychlé cukry (GI 85-91). Cukr má GI 100.
Nezničí se pečením vitamíny v medu? Hezký víkend, Lenka

Vloženo 03.11.06 20:53

#3 mirka (mira.mare@seznam.cz)

zničí

Vloženo 04.11.06 00:05

#4 Alena

No obecně se říká, že med má vyšší sladivost než cukr. Ten poměr je asi 1 čajová lžička medu sladí jako 1,5 lžičky cukru. Musí jít ovšem o pravý včelí med, ne dovoz z číny. Většinou se totiž jedná o levné cukerné náhražky. Nejlepší je brát med přímo od včelaře. Máte jistotu, že kupujete kvalitu. Já ho beru od včelaře z jižní Moravy. Jde objednat i přes net na: WWW.ZLATYMED.CZ

Vloženo 14.05.10 14:24

#5 franta

Nejen pro paní(?) Alenu:Jako včelař musím reagovat-norma nepřipouští výraz "pravý včelí",ale pouze "med" a k tomu "doplňkové" údaje-květový ,medovicový případně smíšený.Další informace,jako lípový nebo lesní,případně z Vysočiny,nebo té jižní Moravy,jsou už nepovinné.Důležité je ,ale odkud med pochází(povinný údaj),nejen kvůli "kvalitě",ale proto,že aby med co nejlíp "účinkoval",je žádoucí ,aby byl nasbírán zhruba v místech,kde je i konzumován.K zajištění kvality a původu je zavedeno označení "Český med".Nejlepší je ale kupovat med od včelaře,který má včely blízko bydliště konzumenta.Medy od českých včelařů,které se vyskytují v obchodní síti,musí být označeny jménem a adresou včelaře,který je do obchodu dodal. Na konec trochu reklamy-kupujte jen domácí med(nejlíp přímo od známého včelaře-t.zv."ze dvora"),ten je pro Vás nejvhodnější.Zdraví"franta"(včelař).

Vloženo 14.05.10 16:40

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.