Diskuze: TUPPERWARE

« zpět na přehled témat
autor: Sabina (chleboradova@ela-plast.cz)

Ahoj všichni,
potřebovala bych poradit, jaké máte zkušenosti s nádobím Tupperware a bezlepkovým vařením nebo pečením. Slyšela jsem, že mají misky, ve kterých se uchová např.omáčka v lednici čerstvá i několik týdnů. Nebo mísa na kynuté těsto. Funguje to i na bezlepkové ? Jedna paní psala, že peče chleba v hrnci Ultra plus a asi byla spokojená. 28.ledna jdu na předváděčku, tak abych nekoupila zajíce v pytli.
Díky za každou radu Sabina

Vloženo 17.01.07 11:53

#1 Iva (ikohoutkova161@seznam.cz)

Ahoj Sabino, nesmíš zase úplně všemu tak věřit, sama z toho něco využívám, napsala jsem i bzl. kuchařku ve spolupráci s brněnským střediskem Tupru, ale odsud až posud. V ultra plus jsem chleba pekla, to jsem psala do diskuze o pečení chleba já, ale rozbilo se mi víko a nový drahý kupovat nebudu ( ten první jsem dostala darem ) takže peču chleba v normální skleněné pečící nádobě. Mísu na kynutí mám a ta mě teda docela usnadňuje život, nechám v ní těsto nakynout cca i 3 za sebou ( otázka asi půl hoďky ) a opravdu je dobře nakynuté, na tu teda nedám dopustit, ale jiný člověk, jiný názor. Jinak ty " zázračné misky " v kterých jídlo vydrží i několik týdnů jak píšete jsou obyčejné plastové misky ( 2 mám doma ) a vydrží vám to tam tak dlouho jak v každé jiné.Jsou akorát zbytečně drahé a když jsem v jedné nechala 2 dny guláš, v kterém byloí více papriky tak se narušila její struktura takže byla na vyhození. Jinak využívám jejich silikon. formu na biskupský chlebíček, ve kterém dělám v mikrovlnce knedlu a rychlé buchty ( recept je v jiné diskuzi ). Z mých zkušeností je to asi tak všechno.

Vloženo 17.01.07 19:57

#2 Jana (jana2222@centrum.cz)

Dobrý den všem,
je pravda 100 lidi 100 názoru. Já nedám na Ultra plus nedám dopustit dala vám paní poradkyně dostatečné informace o použití UP?
JInak já mám zázračné misky doma asi 3 1/2 roku a mám opačný názor jsou jedinečné a vydrží to mnohem déle navíc když tam dám horké tak mi ten plast nesmrdí jako u tescovských.
2 měsíce vydrží když uděláte
horký pokrm nalijete do vodovzduchotěsné nádoby (tedy kulaté) zavřete tak jak se zavírat má odvzdušníte a dáte do studené vody a necháte schladnout svíčková nebo guláš v tom vydrží i dva měsíce pokud s eto dřív neotevře pak je to potřeba už zkonzumovat.
JInak moje zkušenost v hitparádách
vydržela mi tam jednou šunka 14 dní podruhé jsem ji tam dala zase a po třech dnech smrděla tak mi došlo není to jen v miskách ale je důležité si taky dát pozor. Jaké potraviny se do toho dávají. Zda v obchodě je to správně skladované atd atd atd. Těch poznatku je hodně.

Hezký den Jana

Vloženo 22.03.07 19:04

#3 Vlasta

Mé zkušenosti jso taté že to co dáte do misky Tupperware nebo nějaké jiné vydrží zhruba stejně . Nechávat jídlo někde 2 měsíce fuj, já mám dobré zkušenosti že lépe to vydrží v mražáku a je to bezpečnější.

Vloženo 23.03.07 09:23

#4 Eva

A to si dovoluji protestovat. Používám TW deset let a je v tom rozdíl, jsou to misky navždy. Dva měsíce jídlo neskladuji, myslím, že Jana třeba chtěla jen vyzkoušet, kolik vydrží. Mám i ty jiné, levné a postupně odcházejí.

Vloženo 23.03.07 20:32

#5 Eva

Nádobí od fy Tupperware mám už také asi 10 let. Misky používám dodnes,opravdu tam vydrží hotové jídlo dlouho, uzeniny a sýry však nenechávám dlouho, max. týden. Mísu na hnětení těsta už né, protože mám pícku na pečení chleba a v té je program hnětení a tak mi to usnadňuje práci, žádná fyzická ruční práce.Navíc těsto je velmi precizně vypracované, což při ručním mísení by nebylo. Je to také o receptech Tupperware, které se k tomu účelu hodí. Mixfix používám stále, úžasná věcička.

Vloženo 24.03.07 18:33

#6 helena

To je zajímavé jak celiaci pláčí, že mají málo peněz a přitom mají na předražené nádobí, o kterém zle je těžko říct, že je nezbytně nutné. Začínám si říkat, zda ten boj není jen formální. Jídlo v platových miskách bych 2 měsíce neskladovala. Pomnožené bakterie nemusí být cítit. Pokud jídlo nemá změněnou chuť a vůni, ještě to neznamená, že je v pořádku. Ti dealeři vám řeklnou vše, co chcete slyšet, jen když koupíte.

Vloženo 29.03.07 15:45

#7 vendulka (slepicarna@atlas.cz)

Dobrý den, rada bzch se s Vámi podělila o zkušenosti s nádobím TUPPERWARE. První misky mám již asi 3 roky původní pani poradkyně neděla presentace, takže jsem byla samouk co se týče používání a nejdříve jsem si říkala že jsou to jen drahé misky. Pokud Vám poradyně vysvětlí jak je správně používat, pak je to velmi jednoduché a Vy vyhodíte minimalní množství potravin a guláš ze zázraček je krásně uleželý. Ona investice se vyplatí

Vloženo 21.01.08 13:25

#24 Zlatka

Také by mne zajímalo, zda existuje fígl - udělat něco, aby víčko lépe přilnulo. Zdědila jsem jednu mísu od firmy Tupperware, víčko je již tak nějak vyžvejkané, ale drží a obsah nevytéká. Bojím se však plnit mísu tekutým obsahem na cesty, aby víko nepovolilo a obsah se nevylil nebo nevysypal. Má-li někdo z vás radu, také se přidám k děkování. Zlatka

Vloženo 18.08.11 23:03

#25 Lenn

Já jsem si koupila cca před 10-11 lety na předváděčce Tupperware na Praze 4 v jednom bytě, předváděla zboží kadeřnice - zástupce firmy Tupperware, formy na nanuky, mísu, různé misky a kalíšky s uzáveřem na olej a jiné tekuté věci. Mám je dodnes. Ta "kadeřnice" nám neříkala, jak se o to máme starat, či jak šetrně používat, apod.. Prostě nám rozdala malou kuchařku a ukazovala zboží, Nevařila v něm, jen vytahovala a nabízela. Nebylo ani tenkrát řečeno, že si máme účtenku uschovat. To je nyní novinka? Misky tedy již používám jen k suchému obsahu, neboť víko již nedrží tak dobře. Aby si hostitelka mohla něco vybrat, bylo nutné si dohromady zakoupit zboží v hodnotě 3 tisíce korun. Pamatuji si to moc dobře, protože moje kamarádka podlehla prosbě zástupkyně a koupila si další zboží, které nepotřebovala. Jak to chodí dnes?

Vloženo 24.08.11 22:33

#26 Verča

Zlatko kontaktuj nějakou zástupkni tuperwaru a víko reklamuj,předej jí mísu i s víkem,firma ti dá víko nové,já tak reklamovala dvě misky dali mi na ně nové víka,akorát jsem musela čekat cca 3měsíce než mi to došlo,protože reklamace posílají do zahraničí,záruka je doživotní žádný lístek od zakoupení po mě nikdo nechtěl,vždyt už ty misky mají nejmíň 10let...

Vloženo 25.08.11 16:20

#27 Zlatka

Verčo, díky za radu, zkusím to.

Vloženo 25.08.11 22:37

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.