Ahoj lidičky nemáte někdo aktualní seznam výrobků Hamé vhodných pro bzl dietu?v seznamu výrobců je starý z roku 2003:-(
Vloženo 28.01.08 18:22
mrkni na jejich webové stránky - o výrobcích mají napsáno, zda-li jsou bzl.
Vloženo 30.01.08 14:02
Díky Liduš,na stránky jsem se dívala jen jsem mi nechtělo prohlížet tolik výrobků a vypisovat které jsou bezlepkové,no nic jinýho mi asi holt nezbyde...
Vloženo 01.02.08 09:04
Stačí mít trochu trpělivosti, a projít si tyto stránky http://www.hame.cz/> Hame, hodne stesti a hových výrobků.
Vloženo 04.02.08 09:18
prohlášení firmy HAMé(Otma atd.) Dobrý den, donedávna jsem si kupoval OTMA Boloňskou omáčku, která mi přišla opravdu dobrá a navíc jsem ji používal k mnoha přílohám. Vzhledem k tomu, že jsem celiakik, u všech potravin hlídám složení. Donedávna bylo ve složení Boloňské omáčky uváděn: modifikovaný škrob kukuřičný. Pak se ale něco změnilo a slovíčko kukuřičný už není uváděno. To muže být pro mě rozhodujicí faktor tuto omáčku dále pro jistotu nekupovat, neboť má reakce na lepek a jeho stopové množství je citelně nepříjemná. Obracím se na Vás tedy s dotazem o jaký druh modifikovaného škrobu se jedná. Děkuji za odpověď Dobrý den, odpovídám na Váš dotaz ohledně Boloňské omáčky. Podle Vyhlášky č. 113/2005 Sb mají výrobci povinnost informovat spotřebitele o všech alergenech , které výrobek obsahuje. Na našich etiketách uvádíme výčet alergenů, obsažených ve výrobku, ihned za složením.Pokud tedy výrobek obsahuje nějakou pšeničnou složku, bude za složením uvedena informace: Obsahuje lepek. S pozdravem Ing. Marta Kočendová, zástupce pro vývoj a kontrolu jakosti Hamé s.r.o Na Drahách 814, 68604 Kunovice telefon : 572 534 642 e-mail :kocendova@hame.cz
Vloženo 30.03.10 13:02
Dobrý den, měla bych dotaz, s manželem čekáme první miminko a chci se zeptat jestli je celiakie dědičná a jakou máme pravděpodobnost že mimi bude taky celiakik.Manžel měl celiakii v dětství ale v mé rodině nebyla.Děkuji za odpovědi
Vloženo 03.05.10 05:18
Musím bleskově reagovat-jestli měl manžel "celiakii v dětství" a diagnóza byla bezpečně potvrzena,tak ji má pořád-to si vyjasněte jako první věc.Co se dědičnosti týká,je předčasné za tohoto stavu informací o tom uvažovat. Zdraví "franta".
Vloženo 03.05.10 06:00
Ještě jsem si všiml,že toto patří spíš do rubriky "o zdraví a nemoci".
Vloženo 03.05.10 06:02