Zdravím je mi 23 let ..ažv tolika letech mi zjistil že mam celiakii, snažím se informovat o produktech které mlžu jist..mam otázku zda-li modofikovaný kuřičný škrob s označením E1422 je pro celiaky závadný..děkuji..jsem z ostravy kde bych sem mohl s někým poradit, který se touto problematikou zabývá děkuji vřele Milan Loduha
Vloženo 18.02.10 09:47
Modifikovaný kukuřičný škrob je pro bezlepkovou dietu vpořádku. Pokud by výrobek byl označen jen E 1422 nebo modifikovaný škrob tak doporučuji nekupovat, může být pšeničný. To samé platí o celé řadě škrobů E 14OO - dále. Ečka tříčíslová jsou OK. Doporučuji zajít do knihovny a půjčit si literaturu o celiakii a bezlepkové dietě. Je tam i fůra kuchařek, doporučuji dvojku od paní Bušínové. Na těchto stránkách pod diskuzí je seznamka třeba tam najdete kamaráda.
Vloženo 18.02.10 11:44
dobrý den, v Ostravě je nové centrum pro celiaky kde vám poradí ,kontakt tel číslo je 733 507 174 nebo na adrese katka.stonozka@seznam.cz ,centrum se nachází v integračním centru Stonožka
Vloženo 02.03.10 17:47
POkud je škrob kukuřičný tak ho můžete, kukuřice lepek neobsahje.
Vloženo 12.03.10 00:06
Kukuřičný škrob (Maizena) sice neobsahuje lepek, ale na obsaženou bílkovinu kukuřice se alergik může stát poměrně snadno stejně alergickým jako na pšeničný lepek. Rýže je slabším alergenem a za velmi bezpečné po této stránce je možné považovat jen škrob bramborový, ságo, arowroot a škrob z kuzu.
Vloženo 26.05.10 21:49