Diskuze: bezlepkové müsli z Brna

« zpět na přehled témat
autor: Sally

Na 8.setkání celiaků v Brně na podzim jsem si kupovala bezlepkové müsli, asi kilové balení. Hned v té první boční místnosti nalevo (měli ho hned za dveřmi). Obal jsem bohužel již dávno vyhodila. Nevíte prosím někdo jaká firma tam vystavovala?

Vloženo 07.04.10 12:40

#1 Zdeňka

Semix, zasílají i na dobírku http://www.semix.cz/

Vloženo 07.04.10 14:44

#2 Soňa Straková (sona.coeliac@seznam.cz)

Ahoj, syn mi jí jediné musli, a to od firmy Semix - Delikates musli s červeným ovocem - jsou tam jáhly, pohanka, rýže,rozinky, maliny, jahody... V balení je 5 samostatných balíčku a jedna krabice stojí asi 45 kč. Kupuji v drogerii DM. Tyto bezlepkové musli si dává do bílého jogurtu. Zdravím Soňa.

Vloženo 07.04.10 16:33

#3 Moňa

Já dělám domácí musli a děti se můžou utlouct. Zítra napíši recept, já u sebe nemám název výrobků, které tam dávám. Myslím že rýžové pukance a pohankové fazolky?! Nevím, zítra je jdu koupit, tak napíši přesný název.

Vloženo 08.04.10 20:08

#4 Moňa

Tak ten recept: fazolky kukuřičné medové bzl (firma Glutenex) pohankové pukance (firma bio harmonie) oříšky (lískové, mandle, slunečnici) kokos půl hrnku oleje salko vše na plech a zamíchat, sušit na 130 - 150 stupňů do růžova nechat vychladnout a pak jíst DOBROU CHUŤ

Vloženo 09.04.10 22:06

#5 franta

Pro Moňu:Recept je sice "inspirující",ale nějak jste neuvedla poměr jednotlivých složek.A jaký bude výsledek-"sypací",nebo "beton",který je nutno z plechu dloubat?. Zdraví "franta".

Vloženo 09.04.10 22:30

#6 Moňa

Poměr záleží na Vás. Někdo chce mít víc oříšků, někdo třeba kokosu. Já dávám celé balíčky, vysypu je na plech, je toho docela dost, ale když se to pak schová do dóz, tak to vydrží dlouho. Musí se to při sušení otáčet. Je to sypké a sem tam jsou i hrudky, které spojí salko. Ty jsou nejlepší!

Vloženo 12.04.10 16:16

#7 franta

Dík za upřesnění.

Vloženo 12.04.10 16:31

#8 Sally

děkuji za inspiraci

Vloženo 12.04.10 16:41

#9 Helena (helkamullerova@seznam.cz)

Chtěla jsem se zeptat k tomu musli ze semixu. Na stránkách jsem nenašla bezlepkové. můžete mi poradit. Děkuji Mullerová

Vloženo 01.06.10 11:11

#10 lidka

myslím, že je to toto musli - viz odkaz: http://www.zdravyzivot.com/e-shop/select.php?skupina=37&rozsah=1

Vloženo 01.06.10 14:29

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.