Diskuze: Koření,masox,bujon

« zpět na přehled témat
autor: El

Prosím o radu,jaké mužu používat tzv. koření, bujon,masox a podobné ochucovací výrobky u bezlepkové diety?Děkuji.

Vloženo 04.05.10 19:11

#1 ala

Jednodruhové koření můžete všechno, jen pozor na mleté kari od kotany je řízlé moukou, mají to i na obalu. Z bujonu je vhodná Vitana natur ale jen hovězí a zeleninový. Pozor kuřecí je lepkový. Můžete originál podravku. Vždy se ale řiďte informacemi na obalu. Směsy koření nekupuji takže neznám. Na bezlepkovou sojovou omáčku a Worčestr se poptejte ve Zdravé výživě, mívají tam Tamari, já kupuji jinou značku.

Vloženo 04.05.10 19:56

#2 pro paní chytrou

směsi!!!!!!!!!!

Vloženo 04.05.10 20:48

#3 pro méně chytrou

Tady chyba nevadí důležité je že poradí!!!!!!!!

Vloženo 04.05.10 21:02

#4 ala

Chybka se vloudila. Děkuji "pro paní chytrou" za opravu.

Vloženo 04.05.10 21:18

#5 Martina

#2 pro paní chytrou: To si snad děláte legraci, vůbec tu přeci nejde o nějakou hrubku, ale o plnohodnotnou odpověď. Hlavně že Vy jste poradil(a)!

Vloženo 04.05.10 22:10

#6 Nina

Před časem jsem psala kvůli něčemu podobnému do Knorru, toto je podstatná část jejich odpovědi:Výrobky níže neobsahují zdroj lepku: bujóny (slepičí, hovězí, zeleninový, slepičí s bylinkami a olivovým olejem) Knorr - vývar Knorr - Knorrox Knorr - marinády (česneková, Tandoori, italská, mexická, pepř-hořčice, steak) Knorr - zálivky na salát (bylinková, italská, francouzská, řecká) Knorr - kořenící směsi (Gyros, kuře, mleté maso, aromat) Knorr - Hrachová polévka.

Vloženo 06.05.10 06:57

#7 franta

Pro paní Ninu i ostatní:V mojí rodině používáme rovněž bujóny Knorr.S ostatními výrobky Knorr nemám zkušenosti.Zdraví "franta".

Vloženo 06.05.10 07:19

#14 Maja

Ty by měly být bezlepkové. Ale je fakt, že i u osvědčených je třeba vždy sem tam kouknout na složení - může se časem měnit. Trvalou jistotu může mít člověk jen u přirozeně bezl. potravin (jablko ap.). U zbytku potravin platí pořekadlo ¨důvěřuj, ale prověřuj¨ .:-)

Vloženo 19.09.10 11:54

#15 František

Zdraví všem! Pozor i na ta jablka. Prý mívají jakýsi ochranný postřik, který není bezlepkový. Je fakt, že některá jsou na omak divně lepkavá, pak je raději umyju. Beru na to jar, protože mýdlu, mi připadá, že látka odolává.

Vloženo 26.01.12 14:50

#16 Kačka (kacena.jindru@seznam.cz)

Toto jsem také v jedné brožuře četla,ale přijde mi,že pokud by ta jablka opravdu byla postříkána jakousi moučnou impregnací ,tak to musí být uvedeno.S těmi lepkavými jsem se též setkala a nekupuji je.Ať jsou stříkána čímkoliv,tak normální jablko nemá být takto "divné".A už jsem je tedy dlouho nepotkala.Ať tak nebo tak,tak po umytí by mělo být každé jablko bezlepkové,i kdyby jsme ho v té mouce měli naložené :-)

Vloženo 26.01.12 17:00

#17 Verča

Ha ještě že máme jabka v zahradě na stromě:-)jinak já kupuju bujón kostky či ve skleničce od Alnatury(na obale je přeškrtlý klásek)v DMdrogerii nebo Wurtzl a ten jsem dřív kupuvala ve Šparu...

Vloženo 26.01.12 17:10

Vepište pes pozpátku. Toto je spamová ochrana.
CAPTCHA
Opište text z obrázku
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.