Dobrý den, prosím o informaci, zda při alergii na gliadin omezit pouze pšeničnou mouku, nebo se to týká i žitné a dalších? Děkuji Vám, LČerná
Vloženo 22.05.10 10:49
Pro Lenku Černou: Dobrý den,prosím rovněž o informaci-máte celiakii,nebo jen alergii na lepek?Děkuji."franta".
Vloženo 22.05.10 12:12
Jestli do toho mohu vstoupit, jedna lékařka mi nedávno řekla,že alergie na lepek neexistuje, že je bud celiakie nebo nic, tak nevím co si mám o tom myslet??
Vloženo 26.05.10 09:43
Alergie existuje v dnešní době na všechno. A u alergie na lepek je to tak, že dotyčný má alergií na pšenici, žito ap. to je alerie na potraviny a mnohdy bývá tato alergie ze zkříneného procesu alergenů. U alergologa se dá zjistit testem, nebo z krve. Pak vlastně je jedno, zda je člověk alergik na pšenici ap., nebo je pravý bezlepkář. Pšenici, žitu, ovsi a ječmenu se musí vyhnout zdaleka.
Vloženo 26.05.10 12:55
Pro Nes:Alergie na lepek existuje,proto je "naštěstí" lepek zařazen mezi alergeny.Podle(nejen)Dr Utěšeného je ale dost vzácná.A nemusí být "na furt".Zdraví "franta".
Vloženo 26.05.10 12:58
Alergie na lepek a celiakie jsou dvě zcela odlišné diagnozy. Liší se projevy i způsobem diagnostikování. Bohužel to často zaměňují nebo směšují i lékaři. Chystám se o tom napsat velký a laické veřejnosti srozumitelný článek, podklady už mám, ale jen trochu nestíhám. Budu se snažit, co nejdřív, protože je to opravdu potřeba. Na stránkách: www.celialiberec.info. Nabídnu ho i ostatním, je ale na nich, zda ho na své webovky dají.
Vloženo 29.05.10 20:57