Chtěl bych z vlastní zkušenosti doporučit ostatním celiakům přidat do stravy škrob kuzu. Tento škrob léčí špatné střevn klky a celkově upravuje trávení, což je ideální při celiakii. Mně to doporučil primář na gastru, když mi objevili celiakii a zjistili, že mám úplně vyhlazenou sliznici tenkého střeva. Za dva měsíce bezlepkové diety užívání kuzu byla střevní sliznice úplně v normálu!!!
Vloženo 26.05.10 09:20
A kde se to dá koupit?
Vloženo 26.05.10 09:44
Seženeš ho ve skoro všech zdravých výživách a taky na internetu v eshopu.
Vloženo 26.05.10 10:10
Já s tímto škorbem zahušťuju omáčky a polévky, jde to s ním výborně.
Vloženo 26.05.10 14:43
http://www.roposoft.com/slunecnice/potraviny/kuzu.php - zajímavý článek o Kuzu. Hezký večer.
Vloženo 26.05.10 22:47
Mě by zajímalo, Dominiku, jak doktor zjistil, že po dvou měsících si měl sliznici střev v normálu.
Vloženo 27.05.10 21:30
Alo, nehledej v tom záhadu, je to naprosto jednoduché - za dva měsíc jsem byl na druhé biopsii.
Vloženo 28.05.10 07:20
Dominikovi:Všetečná otázka-a jak víš,že to bylo tím škrobem?Nemyslím to nijak zle,mám známé,kteří i při "tvrdé" dietě mají pořád problémy.Nerad bych jim dával falešnou naději,že zrovna tato ,pro nás exotická potravina, jim může pomoci.Zdraví "franta".
Vloženo 28.05.10 07:34
Kuzu používám nejen k vaření, ale také jako léčebný prostředek. Spolu s umeboškou(inf. se najdou na netu a koupí se rovněž ve zdravých výživách) to popíjím proti bolesti hlavy, žaludku, když se cítím vyčerpaná ....mám s tím výborné zkušenosti. No a k tomu léčení střeva za pomoci kuzu? Jasně, těžko říct, ale banány a jejich škrob také celiakům pomáhají a to výrazně. Tak proč ne kuzu, které je navíc schopno dodat tělu tolik potřebnou energii? Pokud někdo trpí i při tvrdé dietě stále problémy, není nic jednoduššího, než to prostě pár měsíců vyzkoušet. Kuzu je čistě přírodní produkt, neublíží a pokud je min. šance že pomůže, tak proč ne?
Vloženo 28.05.10 22:36